• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
montoya - майстор
Взимай по 3 диода на лента влагоустойчива и направо лепи отдолу на кората, получават се супер нещата
Изображение
Снимката е на колега от фв форума, при мен е нещо подобно, само че аз сложих под таблото по 15 диода и като се отвори вратата осветявам 1 квадратен метър отвънка :-D
inspo - майстор
Готова е :)

Прикачен файл

9  (Copy).JPG
9 (Copy).JPG (63.61 KиБ) Видяна 5813 пъти
montoya - майстор
Екстра, кажи само какви материали ползва, как и те така, та да е полезно и на някой друг
inspo - майстор
Ами в общи линии няма нищо сложно.
Зора беше докато пусна кабелите по вратите.
Другото беше елементарно, след като ме просветлиха за свързването с диодите.
Копирам от опел форума, че да не го пиша пак:

Понеже не исках да разбутвам кабелите на централното си пуснах отделен +.
Масата е от бутоните на вратите.
За да не светват всички врати когато се отвори само една се слага по един диод след всеки бутон.
Светодиодите които използвах са от тези които са на самозалепваща лента по тройки готови за 12в.
Решението да ги монтирам от вътрешната страна на кората ми се стори по добро, тъй като самите диоди имат
дълъг живот на експлоатация и не би трябвало да се налага да ги сменям често.
А залепени отвън щеше да е по грозно и не толкова здраво. Сега съм ги залепил с топъл силикон.
Ако има закачена аларма за някой от бутоните, то кабела и се свързва след диода- за да може да получава сигнал и от другите врати.
На снимката: розовия кабел-аларма, жълтия- маса към светодиода, сивия-маса към плафона, кабелната обувка- към бутона.
За крайният резултат са нужни съвсем малко материали и доста мерак :-D

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
montoya - майстор
Супер е станало! Евала! Идеята от вътре да се монтират диодите е готина, отвори с 5мм бургийка под всеки диод би трябвало да са достатъчни
inspo - майстор
С 5мм даже ще са големи. Пробих ги с 4.2 и от задната страна им направих фаска с 8-ца.
За да потънат малко диодите навътре в пластмасата, по този начин през отвора се вижда
малка част от светодиода, а именно светещата.

Прикачен файл

SMD-LED-3528-Green-HVG1210D-.jpg
SMD-LED-3528-Green-HVG1210D-.jpg (16.39 KиБ) Видяна 5741 пъти
vlado79 - специалист
Добреее да споделя.
Имам Мини купър и новите кори на вратите са с плафончета ,а старите не бяха.Въпроса ми е ако изтегля по 2 кабела за вратите от жиците на плафона...ще получа ли ефекта дето се желае ? Именно при отваряне да светват (защото светва плафона) и при затваряне на вратите той гасне плавно...следователно и плафончетата ще заспят.
Варианта удачен ли е и ако не...някой да сподели с опит.
Разбрах , че там вървели два плюса маса мога да взема от всяка точка на купето на автомобила.Така ли е или някъде ще сбъркам...?
Благодаря Ви.
  • 1
  • 2

Тема "Схема за свързване на осветление във врати ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: