Всички имаме коли, нали ?
MamaMy - майстор
Вече на биодизела му викат "миещи добавки" :-D
Johny - майстор
schuldiner написа:
Не е профан, а търговец (цитатът е от линка на колегата). Профан е този, който се връзва и купува. Черно на бяло ти обещават, че ще имаш проблеми с това гориво, ама хората предпочитат да вярват на мечтите си...
Няма никакви мечти има опит - проба - грешка.
-Петрол-лъгали са ме в количеството гориво. След контролно замерване ми върнаха надвзетото.
-ОMV-на газ литрите излизат повече от обема на бутилката. :roll:
-Shell-лошо гориво - след зареждане с бензин не можах да изгася двигателя...... И много други примери за тях в това отношение. От друга страна V-Power/дизел/ ми даваше 100/сто/км. допълнителен пробег на резервуар/82л./. Последният път не стана така и ги смених.
-Лукойл-дават отстъпка и от обикновеният дизел съм доволен, но..... колата изгасна 10 км. след като светна резервата. Реших че не показва точно, но следващият път с половин резервуар едва стигнах до дома. Компютъра изписа - проблем при впръскването :? Е за това реших да опитам с уж по-качествено гориво :lol: :lol: :lol:
Още да изброявам ли?
При дребни частници не зареждам.

Не бива да се правят прибързани заключения, колега! И по-кротко в квалификациите, моля. Шофьорският ми стаж е повече от годините ти.

Който има положителен или отрицателен опит - нека го сподели. Макар че и това не е меродавно, защото в отделните региони на страната за една и съща верига бензиностанции нещата са различни.
VLADO66 - майстор
От две години зареждам бензин в гръцката верига и не съм имал проблеми нито с "разхода" ,нито с качеството.
Johny - майстор
В наше село такова нещо няма. Кои са тези?
Kumay - майстор
Johny написа:
В наше село такова нещо няма. Кои са тези?
EКО!
Johny - майстор
Aaaa, имаме ги. Ще ги прбвам и тях.
VLADO66 - майстор
Johny написа:
Aaaa, имаме ги. Ще ги прбвам и тях.
Ако ти хареса си поръчай карта за отстъпка през интернет.
l_bonev - специалист
Аз също съм доволен само от ЕКО-то,но там пък бензинджийте са много кисели.Иначе сипвам и на Лукойл ,но само когато един приятел вземе картата с остъпката .Разхода там ми е с близо кило на 100 км. в плюс разбирасе.
fox_vt - майстор
На лукойл дизела е ..... за 5 години откакто имам тая кола не съм я виждал да припали и да угасне или пали или не ама тва да припалва и да гасне ....Иначе като изключим нафтата на черно зареждам само от ромпетрол и проблеми никакви даже и като карам със кило нафта в резервоара а вярвайте често ми се случва.За поминалогодишната истерия със замръзнали нафти съм развивал маркучите да видя ква ще е нафтата и си е течна като на лято.
ArturDent - Почти Безобиден
Старата кола - Пасат B5 , много харесваше дизела на Лукойл. По-точно на една определена бензиностанция. Винаги зареждах само там. Е, той с един резервоар ме закарваше и връщаше до всяка точка на България. Никога не съм слагал "зимна" нафта и никога не съм имал проблем с паленето. Спеше си навън и при -25 и си палеше от раз.
На сегашните 2 Опела най им понася нафтата от OMV. С лукойлската нямат мощност. Палят трудно зимата, ако запалят.
Приятел с джип Тойота, никога няма проблем с замръзнала нафта. Освен двата акумулатора, които има, горивото се подгрява на 4 места. В резервоара, 2-пъти по горивния път и от свещите. Лете, зиме - няма разлика.

Тема "ЕКТО Дизел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: