Всички имаме коли, нали ?
bulhomes2 - майстор
miroton написа:
Ще се кара главно по реката и планината,...
Спокойно можеш без регистрация тогава. Закона е за движението по ПЪТИЩАТА. По черен път никой не може нищо да ти каже. Освен горските. На практика е забранено да се кара без някакви разрешения в горския фонд. Друг е въпроса колко се спазва и как се контролира. Преди години се опитвах да си регистрирам АТВ-то. Шефа на полицията подсмърча, чете, обажда се на няколко телефона и накрая каза, че не може да се регистрира. Да си го карам по черно. Гледах някъде клип (не в България) - патрулката пише глоба на едно момче с кросов мотор без номера. Пътя беше малко по-високо от полето встрани и образуваше естествена естакада. По тая естакада, пред патрулката, няколко други моторетки постоянно прескачаха шосето. Момчето, на което пишеха акта пита полицаите:
- Тях защо не ги закачате? Отговора беше:
- Те не докосват пътя.
bugsbunni - специалист
Значи купуваш краден Х5 или ML и си джиташ в полето и полицаите ще ти се радват?!?! :shock:
bulhomes2 - майстор
Ми не вярвам да ги интересуваш, че чак да ти се радват. Ако имаш регистрационен номер, този номер или такава кола е обявена за издирване - може и да те подгонят. Но иначе нямат точка, по която да ти пишат акт.
dyaneff - майстор
bulhomes2 написа:
Ми не вярвам да ги интересуваш, че чак да ти се радват. Ако имаш регистрационен номер, този номер или такава кола е обявена за издирване - може и да те подгонят. Но иначе нямат точка, по която да ти пишат акт.
За това,че не е регистриран има точка.
bugsbunni - специалист
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 57 от 2007 г.) Не подлежат на регистрация по реда на тази наредба:

1. тролейбусите;

2. верижните, строителните, селскостопанските и другите самоходни машини;

3. моторните превозни средства, предназначени за състезания по затворен маршрут;

4. велосипедите с допълнително монтиран двигател;

5. инвалидните колички с двигател.

Ако убедиш полицаите , че скутера се причислява към горе изброените ......... :-D
bulhomes2 - майстор
Това къде го четеш?
bulhomes2 - майстор
Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 57 от 2007 г.) Моторните превозни средства и ремаркетата, предназначени за движение по пътищата, отворени за обществено ползване, задължително се представят за регистриране от структурните звена "Пътна полиция" при Столична дирекция "Полиция" (СДП) или областните дирекции "Полиция" (ОДП) по постоянния адрес на собственика - за физическите лица, или по адреса на регистрация в съда и в регистър БУЛСТАТ - за стопанските субекти.

За личния опит да си регистрирам АТВ-то вече писах.

ПП. Ако убедиш шефа на КАТ-Ловеч, че е длъжен да ми регистрира АТВ-то имаш голяма черпня.
bugsbunni - специалист
bulhomes2 написа:
Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 57 от 2007 г.) Моторните превозни средства и ремаркетата, предназначени за движение по пътищата, отворени за обществено ползване, задължително се представят за регистриране от структурните звена "Пътна полиция" при Столична дирекция "Полиция" (СДП) или областните дирекции "Полиция" (ОДП) по постоянния адрес на собственика - за физическите лица, или по адреса на регистрация в съда и в регистър БУЛСТАТ - за стопанските субекти.

За личния опит да си регистрирам АТВ-то вече писах.

ПП. Ако убедиш шефа на КАТ-Ловеч, че е длъжен да ми регистрира АТВ-то имаш голяма черпня.
Може да са решили , че е самоходна машина или МПС предназначени за състезания по затворен маршрут. :-D Да ти дадат бележка от КАТ , че не искат да ти регистрират АТВ-то и си свиркай.
bulhomes2 - майстор
Няма такова нещо да са си решили не знам си к'во. Няма такова превозно средство в спецификациите им. Обажда се на някой от "земеделието" дали не може да се регистрира като трактор, но отскоро имали изрична забрана за това. И не ми трябва никаква бележка за това. То се знае от полицаите и се спазва. От няколко години чета и пиша в офроуд форума - повярвай - няма случай полицаи да са се заяждали с някой за каране по черен път!

Тема "Скутер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: