Всички имаме коли, нали ?
torbalan - Дървен философ
Да, така трябва да бъде :)
velsi - Почетен майстор
Един познат поне от две години си кара Голф 2-ката само на масло. Никаква нафта. Махнал е изцяло горивния филтър, не подгрява с нищо маслото. Зимата пали трудно, но пали. С повече въртене. Твърди, че няма никакви проблеми.
l_bonev - специалист
Може и да ви се стори странно ,но аз съп твърдо против тея бъркочи.Сигурно на всеки му се е случвало да кара зад такъв смръдльо.И по добре да кара на олио ,защото е по малко вредно и по малко чади , пък и да мирише на кюфтета не е лошо освен,ако не си вегетарианец. :-D Веднага се сещам какво ще отговорите,еми затвориси притока на ваншния въздух. Ще дам пример с един съсед ,който имаше една Ифа и я караше с трансформаторно масло.Сутрин докато запали въртеше половин час , а като запали половин час след това все едно беше пусната военна димка.Добре че му гръмна мотора :prayer: ,явно и от антифриза някак е икономисвал.
Аз също съм против маслото, но олиото си е направо дизелово гориво - с него няма грижи...
ArturDent - Почти Безобиден
torbalan написа:
Аз също съм против маслото, но олиото си е направо дизелово гориво - с него няма грижи...
:supz:
Дизеловия (Руди Дизел) е проектирал двигателя да върви с олио, като алтернатива на двигателите с нефтопродукти. Тогава олиото е било около 10 пъти по-евтино от тях.
kretio74 - специалист
Днес направих интервенцията. сори ,че не снимах но утре ще постна снимки. В ена туба 5л. сипах 3.5 литра масло и 1. нафта и 0.5л бензин (всичко това прецедено през цетка 2 микрона). Мога да се похваля, че мотора работи ИДЕАЛНО даже не знам дали не е по меко. Единствения кусур е, че пуши малко синьо. за деня изгорих във возене 2 туби и половина без никакви проблеми. Пали както си палеше и ходи както си ходеше. Не ми пука че смърди. Криза е!!!! търсим алтернативни начини за предвиждане ЗАЩОТО плащаме на цени от ЕС, а заплатите ни са като в Албания. И не се вижда оправия. За екология мисли сития и спокоен човек нали? :supz:
dyaneff - майстор
Не брат, за екология ще мислят другите около тебе, ти трябва да мислиш за ремонт на двигателя.
kretio74 - специалист
dyaneff написа:
Не брат, за екология ще мислят другите около тебе, ти трябва да мислиш за ремонт на двигателя.
А защо мислиш така? То всички рано или късно правят ремонт. Дали ще си купиш менте ангренаж на цената на истинския и колата след 2000 км става на млевина, или караш с перфектната лукойлска нафта на цена 2.5... с която повечето нови коли не щат да вървят, Ремонта е неизбежен за кола 1993 набор ,чиято цена е 2000 лв. едва дали ще ти пука толкова много. По добре да поизбием некои лев за ремонта :-D
Абе за съжаление - на двигателя сигурно нищо няма да му има, но лайната дето излизат от ауспоха ги дишаме всички... И децата ни...

Това синьото са недоизгорели въглеводороди... Отровни, колкото си щеш...
profesionalist_wood - майстор
Имаше един малоумник който пък пълнеше двигателя на Волгата си с горено масло от Икарус и прееба двигателя :-D Е,креташе дълги години ама...

Тема "Направи Си Сам Масларка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: