Всички имаме коли, нали ?
Gnus - специалист
Тубите за гориво (независимо от материала) имат отличителен знак - големичък колкото едната страна на тубата - четириъгълник, от който тръгват линии към ъглите на тубата.
На бензиностанциите обикновено има и обикновено са страшно скъпи. Аз съм имал 2 (едната я забравих при пълнене :-D ) и двете нито пропускат, нито миришат.
докера - специалист
Това , че е опасно да се налива гориво в пластмасови туби , е доста относително ... Преди имаше едни туби по 25л , които бяха от някакъв полиетилен n-та употреба , в които наистина се създаваше статично електричество и съм бил свидетел как става ПУФ при наливане на дизел в такава. От много години има практика всички туби , в които се продават и съхраняват горивно-смазочни материали , да са от антистатични материали . Така че такива от масла , разредители и т.н. , а и тези , продавани за съхранение на горива , са си напълно безопасни за целта .
ivanj - специалист
Има и метални по магазините, но дали са руски незнам.
inspo - майстор
Гарантирано качествена туба на приемлива цена STIHL
Илчо Илиев - майстор
Малеее, не вярвах,че може цяла тема да се получи от тая пластмасова туба....
Нека някой софиянец да каже...може ли да налееш гориво в туба/шише на софийска бензиностанция...
В един друг форум бая се смяхме на патилата на един колега, който не можеше да си налее гориво в туба,че да си прибере колата,закъсал явно из някои чукари....
А за тая наредба за пластмасовите я знам от приятели бензанджии и дори бях свидетел на страшен куриоз....
Идва един манго с 5 л туба за 1 кило бензин и бензанджията му казва,че няма да му налее защото има забрана/на вратата има залепена заповед/...да, но след 10 мин се носи същия мангал с......чайник и вика...бате, в това ша стане ли, нали е джилязо...
После коментираме и бензанджията вика....тоя днес го връщам поне 3 пъти и всеки път му обеснявам,че в пластмасова туба няма да му налея, но сега направо ме разби...
marian1 - майстор
Колега тубата ( руската метална ) ще си я намериш най-вероятно на битака - ако си от Сф

относно тубите- елементарно е - има предназначени за гориво ( пластмасови ) никой няма да ви откаже - има и други туби - от какво ли не, както каза един колега - подходящи - но в тях не сипват! Сипва се само в означена туба за гориво!
докера - специалист
Аз до 2002 бях бензинджия и наистина имаше такава забрана . Даже и наказание съм отнасял , защото напълних пред инспектора на един клиент точно в пластмасова туба , но си беше специално за горива .... :-D Още не бяха популярни през 90-те пластмасовите туби за гориво и те така .... После , след като му показах един каталог с туби , бидони и цели резервоари по 2-3 м3 за горива от пластмаси , ми свали глобата де ... :lol:
Идвали са с туби от моторни масла и съм спорил с шефовете , че те са със същия клас на безопасност като тубите за резервно гориво , ама не та не ... :-D

А колкото до чайника .... :lol: Подобен случай и при мен - идват с точно от тези туби , матовите , дето са наистина опасни , и аз ги връщам . След малко гледам , че се връщат с кофа - метална .... Паднахме от смях с колежката ... :-D
pavkatay - майстор
ArturDent написа:
Не е забранено!
Не се сипва бензин във всички видове "пластмасови" туби. Пластмасите са поне 1000 вида.
Има туби които за това са направени.
Преди няколко месеца си купих пластмасова туба за гориво от бензиностанция на OMV и ми наляха бензин в нея!
Аз също. И затова помолих за обосновка на мнението.
професионал - специалист
На мен един пич на Шел отказа да ми сипе дизел в пластмасова туба за гориво купена от ... същата бензиностанция!!! Опънах му се и сам си налях след като го питах защо тогава ги продават - онзи мигаше на парцали и естествено не можа да измисли нещо смислено за отговор! (но той си е малко "6 без 10" и го оправдавам - казали му пластмасови шишета или туби и той не прави разлика между туба от минерална вода и туба за гориво - щом е пластмаса - не може :-D )
marian1 - майстор
Няма как тубата за масло да става за гориво! - не издържа налягането от разширението на газовете - или тубата се цепи, или капачката. Изпробвано!

Тема "Туба за гориво...?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: