• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
ivanovbg - майстор
С тая антена можеш да хванеш настинка. В нея няма вграден усилвател и не става за това радио. Радиото си иска усилвател и това е! Може да пробваш с доста по дълга антена.
ditronix - специалист
И за къф чем му й усилвател? Да не е скопено? Усилватели едно време трябваха, когато предавателите бяха от дъжд на вятър. Сега бъка от УКВ-та,само усилвател му е кусура! Ако радиото е повредено,това е друга работа....
MamaMy - майстор
Много от радиата са така проектирани. Това се отнася и за колите де. Тези радиа са фабрични правени по поръчка на автопроизводителите. Няма да ти казвам какви интересни неща има в Аудита и БМВ. Те са едни филтри, едно чудо. За антена се използват нагревателите на задното стъкло :-D
kozl - майстор
Пин 5 е захранване за антена с моторче за сгъване и разпъване на антената. И аз имам едно радио LG дето не лови добре, нещо му се повреди и си купих друго. Промяна в честотите на LC генераторите е също причина за влошено приемане на сигнал.
MamaMy - майстор
Освен за разпъване (захранване) на антената означава и захранване на активна антена. Така, че недей да ограничаваш употребата му. А това за разстройване на генератори не го казваш сериозно. Отварял ли си истинско автомобилно радио? То е направено да носи на вибрации и да работи много дълго. Еле пък Бекер :wink:
stiv1961 написа:
2 - ISO socket (1-speed, 2-K-Line, 3-Phone signal, 4-12V, 5-External Antena/Amplifier power, 6-backlight, 7-engine on, 8-ground);
kozl - майстор
Скоро не съм отварял, камо ли пък истинско като Бекер. Иначе поне стотина са ми минали през ръцете. От как се чипясаха и време немам и не видим, а и инструментариума ми остарел и не ща да ги отварям. Пробвам у нас радиото с една жица вместо антена и ако хваща добре станциите - значи става за проба в автомобил. Ако не хваща добре - има проблем.
И от тези радиа дето съм слагал по колите нито едно не беше с активна антена. Е да по мерцедеси не съм се завирал. А сериозно съм сменял транзистор на усилвателно стъпало на входящия антенен сигнал на блаупункт, но рядко повредите бяха в тунера. Най-вече от нескопосани опити за свързване и късо по кабелите към тонколоните, ми носеха за ремонт радиа с думнати крайни стъпала или с повреда в механиката на касетофона. Даже са ми останали глави и моторчета от резервите.
  • 1
  • 2

Тема "Автомобилно радио не работи нормално." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: