• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
MamaMy - майстор
За да ти помогна, първото и най-важно условие е да дадеш насам всичкото трансформаторно масло което имаш! До капка! Досвиди ли ти се и една капка няма да запалиш.
Чакам маслото и после ще ти кажа как да продължиш. :-D
tretre - специалист
Положителни са, но в малко от случаите се казва на каква температура се използва.
Минал съм над 5000км с олио от ресторант, но само лятото.
Карал съм с черна, червена нафта, хидравлично масло и какво ли не.
При атмосверния дизел определено е по-добре, защото турбото на голфа ми спираше да работи и след обръщане на нафта тръгваше пак.
Най-сигурно е да сложиш бурканче с алхимията на перваза отвън и сутрин да прецениш вискозитета на течноста при съответната температура.
Иначе прилича на запушване някъде по трасето за гориво.
Винаги носех резервен филтър в колата, почни от него.
Успех!
hidrazin - майстор
И после що гръмнал трансформатора в Бургас. Ми щото някой си е карал дизелака с него. :-D Предай се сам:
Година след като трансформатор разруши жилищна сграда в Бургас, виновен още няма.
:partyman:
kozl - майстор
Почни с проверка от елементарното - ангренажния ремък здрав ли е. Гориво до ГНП стига ли и от шуцерите към дюзите излиза ли?
Прескочил зъб на ремък се проверява по белезите, но вероятно с тази проверка няма да се справиш.
Дали е прескочил зъб на ремък не е причина ГНП да не праща гориво към дюзите.
Няколко пъти ми изгасва двигателя на 305 по време на движение от запушен филтър, но тогава нямах подгрявател на нафтата. От как сложих този проблем го забравих, но още имам резервен филтър в колата.
nikolson - майстор
hidrazin написа:
И после що гръмнал трансформатора в Бургас. Ми щото някой си е карал дизелака с него. :-D Предай се сам:
Година след като трансформатор разруши жилищна сграда в Бургас, виновен още няма.
Снощи пак и пак в Бургас.
Иначе, трансформаторното масло е минерално и при ниски температури променя вискозитета. При изгаряне трупа нагар, ако не е филтрирано запушва филтри, разпръсквачи, отлага нагар по цилиндрите.
ESPACE - майстор
Снощи не е гърмял трансформатор. А журналистите гръм от късо съединение наричат силен взрив.
hidrazin - майстор
nikolson написа:
Иначе, трансформаторното масло е минерално ...
Не винаги. Покрай мен има два трафа със синтетично масло. :)
  • 1
  • 2

Тема "Дизел,трансформаторно масло и непалещ двигател..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: