• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всички имаме коли, нали ?
comunikator - специалист
ralev написа:
За предпочитане е 1,8 125к.с.
Ще харчи повече,ще плащам повече данък.
Chefo77 - майстор
comunikator написа:
ralev написа:
За предпочитане е 1,8 125к.с.
Ще харчи повече,ще плащам повече данък.
Разликата в разхода е незначителна при нормална експлоатация, когато е натоварена обаче е в полза на по-големия мотор. По-големият мотор има по-малка амортизация и по-малко се усеща товара, включително и пуснатия климатик.
Както и да е, ти си знаеш. 120-140 лева отгоре данък не са малко пари. Искаш 1.6 - вземаш 1.6. Успех с покупката!
lecki - специалист
По-големия данък започва от 102к.с. нагоре.
kr1100 - майстор
comunikator написа:
1.8 e 115коня
Познат има такава с автоматична ск.кутия -по негови думи под 12 л/100 градско не пада.
comunikator - специалист
12l ако харчи значи голем проблем!
Кики - специалист
За автоматик 12 градско си е съвсем нормално, и все пак ако избереш по-големия мотор гледай да е 115 коня а не 125.
forski - специалист
Границата е до 74kW което е 101к.с.
За Опел Зафира с 1,6 мотора има писано много във форума на Опел, и отзивите не са особенно добри, най вече заради прословутия разход на масло, който се измерва в литри :shock:
Лошото е че и за 1,8 мненията не са особенно ласкави, по-принцип има повече доволни от колкото от 1,6 но и там се наблюдава този проблем!
Общо взето е много на късмет работата с 1,6 мотора на Зафира, масларници са и то големи!
Бих ти препоръчал Мазда Премаси с двигател 1.8 101к.с. данъка е 35лв. (в Севлиево) мотора е здрав и непретенциозен, единиствения и проблем е че много я гони ръждата, и трябва много внимателно да се оглежда преди покупка!
Но за сметка на това е много корав автомобил, скоростна кутия, електроника, окачване всичко и е ОК, само тенекийте са и слаби :)
comunikator - специалист
Във форума на Опел за голям разход на масло плюят по дизелите,а не по бензина :?
Не мога да сравнявам багажника на Маздата с този на Зафирата,а на мен ми трява багажник,а и на Маздата са по-скъпи чарколяците,а да не говорим,че и цената като кола е с 1000лв нагоре минимум.
petrov_ - специалист
Относно ръждата,зависи от къде е внос колата.Аз карах вектра б 2000 год. внос от Италия а брат ми караше същата вектра внос от Австрия,моята нямаше грам ръжда а неговата ръжда и то много дори по спирачните дискове.Моята беше с мотор x 16xel ,101 коня данъка малак,разход на масло на 10 000 км между 1,5-2 л. зависи от карането.Един майстор ми предложи да ми смени гумичките на клапаните за да намали разхода на масло,но не ми се занимаваше понеже мотора работеше много тихо и равномерно.много бях доволен от колата,карах я на газ на дълго разход 8,3 градско около 13 газ.Сега карам Зафира 1,8 115 коня .данъка вече е доста по голям, на газ гори с около литър повече.идеална семейна кола,но не е за високи скорости,къси скорости.вектрата вървеше много по вече нищо ,че беше с по малък мотор.Зависи за какво ще а ползваш,зафирата е пенсионерска но голяма кола.Като реших да си купувам вектра всеки това ми говореше,че горят масло но 2 литра масло няма да ме съборят ,но подръжката и е евтина,също и на зафирата щом ти харесва скачай в някоя по читава и газ,ако не ти хареса на пазара и следващата.Успех в търсенето
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Opel Zafira 1.6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: