• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
miroton - майстор
Долях 1 литър и го заредих,но повече от 13,5в не можа да се зареди.Забелязах,че 5 клетки завряха а една не отделяше мехурчета,та стигнах до извода,че имам мъртва клетка.

Та има или нема това е въпросът ми?
bobko - специалист
По казаното от теб,че не бъка в една от клетките може да се съди,че има "умряла клетка" но акумулатора трябва да се замери с товарна вилка за да се разбере държи ли на натоварване.С чтаво зарядно зареди акумулатора?С какъв ток го зарежда?Каква стойност на гъстота дава електролита?
chapara - майстор
Прибери го в мазето и си купи нов. Аз така миналата година изкарах 3 чувала със самоковски картофи-за три стари акумулатора. Вървяха по улиците и търсеха акумулатори за картофи, а бе като сливи за смет :-D :lol: Да живее спама :supz:
miroton - майстор
bobko написа:
По казаното от теб,че не бъка в една от клетките може да се съди,че има "умряла клетка" но акумулатора трябва да се замери с товарна вилка за да се разбере държи ли на натоварване.С чтаво зарядно зареди акумулатора?С какъв ток го зарежда?Каква стойност на гъстота дава електролита?
Е нали трябваше само да долея.
Зарядното е читаво-3,5А заряден ток,но после е спаднал и не съм го мерил.
Гъстата-като има свободно време и вилката тогава.
miroton - майстор
chapara написа:
Прибери го в мазето и си купи нов. Аз така миналата година изкарах 3 чувала със самоковски картофи-за три стари акумулатора. Вървяха по улиците и търсеха акумулатори за картофи, а бе като сливи за смет :-D :lol: Да живее спама :supz:
Картофи тате сади и има още,но 12-15 лв мога да взема :lol:
  • 1
  • 2

Тема "акумулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: