• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
ditronix - специалист
Почвам по ред отзад напред. Де е това каско 2 000 лева за кола 35 000???? Моята струваше 32 000 нова и каското беше 900 лева по спомен, за 106 коня данък 360 лева в област Варна, дето данъците са най- високи в страната. ГО над 200 лева никога не съм плащал! 180 +/- 5-10 лева е винаги! Колкото до това колко е карана колата си е работа на собственика. Аз си взех кола да я карам, за 4,5 години съм навъртял близо 80 000км.
hard_core, случката беше преди 4 години, когато жена ми реши че е по-добре да си дава парите за нова кола отколкото за трошката. Хареса си СИТРОЕН С1. Дадоха и лизингови планове. Единият бе към ДСК. Тогавашната шефка на ДСК ни е позната. Когато отидохме при нея да оформим нещата, тя ни попита защо не вземем потребителски кредит. Казах и че лизингът е по-изгоден. Тогава тя ни разпечата погасителните планове за двата варианта. Лизингът на практика излизаше с почти 2% отгоре! Отделно от всичко това докато не платиш и последния лев колата не е твоя! Иди и питай лизингодателя какво става ако откраднат колата например. Или ако те праснат и колата бъде обявена за тотална щета. Ще ти се изправи косата! Месеци се точат процедурите, а ти си плащаш вноските през това време и нямаш кола. После, като минат дунанмите и следствия и разследвания ти дават друга, за която ТЕ преценяват че е идентична на тази, която си извадил от магазина. Нееее, това мен не ме устройва! Кола, взета с пари в брой, независимо чрез заем или Бог знае как си има същата гаранция, плащаш по-малко за обслужване защото може да си избереш сам сервиза за това и плащаш доста по-ниски премии по застраховките защото сам решаваш де да ги направиш. Иначе обслужване и застраховки-дето ти каже чорбаджията на каляската. Тестовото каране ти е показало това, което аз го виждам всеки ден- ДЪСТЪР на 40 000 км. без да хлопне или тропне, каран денонощно от който свари да се качи на него по пътища, които меко казано нямат нищо общо с понятието. И изобщо не се заблуждавай че двигателите били стари разработки. Това са новите двигатели на РЕНО- и дизелите, и бензиновите. Просто ДАЧИЯ е марката за по-бедните пазари. Спестено е откъм обзавеждане основно, от нищо друго! И за мое огромно съжаление в крайна сметка излиза че един ДЪСТЪР на практика се оказва по-добър автомобил от моя МЕГАН. Е това са фактите.
Чефо, една ФИЕСТА и една ФАБИА по нищо не са по-добри от ЛОГАН или САНДЕРО! КЛИО-да, но там парите са с няколко хиляди повече. То не че ФИЕСТА-та или ФАБИА-та са по-евтини. В крайна сметка човекът ще решава сам-това, което му легне на сърцето ще влезе в гаража му. Дано да е късметлия и да няма дертове!
hard_core - специалист
ditronix, за лизинг/кредит може и да си прав! Аз като ги сравнявах, не намерих.
profesionalist_wood - майстор
Благодаря за съветите колеги :partyman:
Ще помисля сериозно дали да се захвана с потребителския кредит или на лизинг. Ще падне голямо умуване за минуси и плюсове одно от двете.
Ще я ползвам всекидневно в града и на път,нямам никакви претенции. Пък и дизайна хваща окото,има съвременен вид. Прочетох доста в форума на Дачия,общо взето хората нямат много оплаквания а суперлативи.
radius - майстор
Дано да си дорасъл за нова кола. Защото зад дългата гаранция се крие задължение да обслужваш във фирмения сервиз на доволно високи цени.
За мен по-добре употребявана и луксозна, отколкото нова и опоскана.
Какво би избрал - девствена грозница или "употребявана" красавица :lol: .
nikolson - майстор
Не го мислете профито бе, той що го нямаше толкоз време мислите. Я някоя дърта немкиня е ашладисвал, я наследство от Америка. :cool:
bagera1 - специалист
radius написа:
Дано да си дорасъл за нова кола. Защото зад дългата гаранция се крие задължение да обслужваш във фирмения сервиз на доволно високи цени.
За мен по-добре употребявана и луксозна, отколкото нова и опоскана.
Какво би избрал - девствена грозница или "употребявана" красавица :lol: .
Нали се сещаш че и поддръжката е друга, новата кола не я мислиш а старата може да те побърка дори разори. За пример едно бмв 530д купено за 23 000 излезна от сервиза със сметка 6000 :?
луксозната кола е скъпа за поддръжка дори и след години

относно дачиите, здрави коли са с ефтина поддръжка, не случайно много таксиджии и фирми ги карат
намират се и части втора употреба от почти нови коли(бивш колега се занимава с дачии втора ръка), но това за след гаранцията от 5 години или 100 000км :supz:
1.5 дци - много надежден мотор, забрави за нафта на черно, хубаво е и профилактики на турбопътищата да се правят но за това ще се допиташ до сервиза
колегата си купи преди две години меган 1.5дци, ходих от Пазарджик до София и обратно с 20лв нафта- 100км/ч на темпомат :prayer: много икономичен мотор
Chefo77 - майстор
По-добре виж какво включва гаранцията, че брата 3 пъти вкарва Логана в гаранционен сервиз и 3 пъти му отказаха ... Носач, 2 пъти дюзи и веднъж помпа. За 50-ина 000 км. Да ти сера на гаранцията - дюзите и помпата не били част от двигателя!!!!!
atanasov2004 - специалист
Привет колеги. Следя темата с интерес. Сега мога да дам мнение относно лизинга и кредита/духинга :-D, както казала една блондинка как купила колата /, щото съм горе долу на ясно. Всеки може сам да си направи сметка относно погасителните вноски, но кредита дава възможност за гъвкавост при настъпили "форсмажорни" :-D обстоятелства-варианти на предоговаряне и т.н....И аз съм на принципа -хвали старо, карай ново....Чудя се дали нова Дачия или старо Пежо/Партнер/или Ситроен/Берлинго/, става въпрос за "селска кола" с която ще се въртят 4-5000км годишно, до пчелина и лозята основно. Чудя се кое ще е по практично предвид че тази кола ще се кара основно събота-неделя. За официални случаи жена ми има Ситроен С4 , който купихме върнат от лизинг на 2,5г, каран от жена и сме много доволни..
Chefo77 - майстор
За такива места вероятно ще е най-добре някой по-старичък пикап 4х4 или джипче/комби, но пак 4х4, с голям клиренс. За такъв годишен пробег да наливаш 15 бона за кола ... :?
atanasov2004 - специалист
Ммда...благодаря, Чефо :) Сигурно ще е нещо евтино.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Мнение за Дачия Сандеро ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: