Всички имаме коли, нали ?
ZEDYCUS - майстор
:-D Нямаше да са кочини, ако не бяха на по 19-20 години. :partyman:
kr1100 - майстор
hidrazin написа:
Туй пасаторите са големи кочини. Като и другите от фолксваген де. :-D
:partyman:
Хайде стига глупости. Б4 е желязна за разлика ot B5 и 5.5, като чета и Б6
VW Имат хубави двигатели .След около 1996/98 г според кода са вече скръб.
Железни са ААV /1,3 mono; ABS 1,8 mono; ADY/AGG 2l 8V.след това става лошо.АЕЕ читаво също бива.
За дизелите не съм гледал ,но 90 к.с е многомилионник.
fox_vt - майстор
Каква е сплавта за този бушон :? Явно не е алуминиева.Релето на снимката е за антифриза.А реле 109 е принципно за компа като нагори и гасне в движение,много е ефектно :-D Да не бъркаш релетата и бушоните.Аз за толкова години не ми се е налагало да търся бушона за цилиндровите свещи,но ако е от този тип пластина релето ще е доста "видимо"
hidrazin - майстор
Наистина не знам от какво е направена тази пластина. :?
fox_vt - майстор
Определено не е халуминиева :? стана ми интересно и поразрових малко и вероятно бушоните се правят от сплав на бисмут,олово,калай и кадмий като температурата на топене може да варира от 70 до 160 градуса в зависимост от съотношението.
hidrazin - майстор
Абе честно казано не съм ровил. Ама съм пробвал да калайдисам башон от тези нормалните за автомобил.
Никакъв шанс! Е, не съм пробвал със специални флюсове ама не хваща.
Изображение
MamaMy - майстор
На платките на много от компютърните UPS-и има запоени по един или два такива. Явно, че се калайдисват. Там спойките са много добри. :wink:
hidrazin - майстор
Не знам. Или съм попаднал на глуха акула или свирката е била без топче.
Само веднъж ми се наложи да правя такава гимнастика ама я помня. :-D
koveslav - майстор
ZEDYCUS написа:
Изображение
Търся в Пловдив(може и по нета) този предпазител. За релето на подгревните свещи на антифриза на Пасат Б4 ТДИ. Преди нова година го търсих в Ауто + и ме отсвириха, никога не го били виждали :butthead: , нямаха и 50 А-ровия за другия подгрев. :lol:

Намерих само в Полша един магазин дето ги предлага, но само 5бр. с доставка на DHL за 8 евро. При цена на бройка 30ст не се връзва тая доставна цена.

http://www.tme.eu/bg/katalog/?art=MIDIV ... 3A24777%3B
Това е предпазител тип FS ."FS30A ПЛАСТИНА ПРЕДПАЗИТЕЛ" се води в програмата им,производител TESLA цена Косер 0.50лв. Имат бройки в магазина им срещу бизнес център Микрон,а също и в магазина на булевард "Копривщица".Аз работя доста с тях,имам онлайн достъп за пазаруване и току-що проверих.
Опа,грешка! Твоят е FS1 а не FS,има разлика в захващането,само габаритните размери и междуцентровото разстояние е еднакво.В Косер го нямат,съжалявам за грешката. Ето каталог със схеми и размери на основните типове автомобилни предпазители: http://www.tesla-blatna.cz/_soubory/pojistky-fuses.pdf . Голяма гама автомобилни предпазители предлагат и Фуго,в Пловдив са на "6-ти септември" 191,до Семинарията.Магазинерката им си знае стоката почти наизуст,може и по телефона да я питаш 032 627237
Последна промяна от koveslav на ср яну 07, 2015 1:39 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
MamaMy написа:
... Явно, че се калайдисват. ...
Сега погледнах при руснаците. Там казват че ментетата ги правят от алуминий.
Е ако съм попаднал на такъв ще е било трудно да го запоя по нормалния начин. Явно съм попаднал на такъв.
А иначе се оказа че масово ги произвеждат от цинкова сплав. Та няма проблем със запояването.
Такъв ми бил късмета - глуха акула.:-D
http://www.egelectronics.com/web/Produc ... 04584.aspx

Тема "Лентов предпазител 30А за реле подгревни свещи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: