• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всички имаме коли, нали ?
nv952 - майстор
Chefo77 написа:
sstefanov написа:
Единствения плюс е, че ако те спре КАТ в някоя тъмница, жена ти до теб може да мине за (по-трезвен) шофьор. :)
Е па мо'е и некой тупаник да отнесе вместо теб ... пак файда :lol: :lol:
Хахахах :lol:
Тука може да спамите на воля-Разрешавам. :drinkers:
radius - майстор
Дотук само мнения от гледна точка на водача. Ето и едно друго, от гледна точка безопасността на някои други, по-бавни участници в движението - с кола с десен волан нямаш никаква видимост на десен завой.
Направо се чудя с какъв акъл ги регистрират. Не че има много акъл в тая сфера.
agj - майстор
velsi написа:
Моето лично мнение е, че изобщо не би трябвяло да се регистрират такива превозни средства и да се движат свободно.
+1
И интересно защо държавата позволява вноса им?!
KingLin - майстор
Още малко и ще кажете на англичаните да не идват на почивка с личния автомобил. У нас в гаража все още стои тойотата на баща ми с десен волан на която съм се учил да карам. Докарана от Япония. На кораб. Не знам дали съм пристрАстен ама все си мисля че качеството на изпълнение е няколко идеи по-добро. Приятел има мерцедес Е220 с десен волан. И той както и тойотата в гаража нямат нищо счупено и се сменят само консумативи. Баба Тойо я докараха 89г като чуха че Дядо Тошо си заминал. Като ми се наложи да сменям кола не бих се замислил изобщо ако ми попадне некоя сгодна деснярка. Плюсовете и минусите сте ги изброили - за останалото се свиква. А това с липсата на видимост на завоя е глупост. Все едно да нямаш видимост на ляв завой с ляв волан като излизаш от еднопосочна. Може и да нямаш видимост ама определено причината няма да е в колата.
agj - майстор
KingLin написа:
Може и да нямаш видимост ама определено причината няма да е в колата.
Е защо пък да не вземат да се организират и шофьорски курсове на коли с десен волан! :-D
radius - майстор
Глупост е щото те мързи да мислиш.
nv952 - майстор
Относно цената-Не съм търсил ,но мисля че е логично следното:
В БГ сме с ляв волан и десните са по евтини....а в стараните с десен не би ли следвало колите с ляв да са по евтини. :?
aiako - специалист
Те са си по-евтини, за справка gumtree.
nv952 - майстор
:-D Точно щях да си редактна мнението. И ти каза....ей това намерих http://www.gumtree.com/cars/uk/left+hand+drive
KingLin - майстор
radius написа:
Глупост е щото те мързи да мислиш.
Ми хайде да помислим. Ти си от дясно и на платното и на колата и искаш да завиеш на дясно. Колите с които трябва да се съобразиш са основно идващи от ляво. Обръщаш се да се огледаш и кое ти пречи? Нямаш видимост единствено в частта на лявата колонка, но тя си е там и при лява дирекция. Единствената промяна е ъгълът под който ти се пада спрямо идващите от ляво. Чудо голямо. Както написаха по-горе проблема е при изпреварване. С пъргава кола това почти не се отразява.
Ако не вярваш вземи Стан под ръка, елате ми на гости да хапнем от последната партида пастърмица и ще ти дам да покараш с десния волан и да споделяш мнения в движение.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Какво мислите за колите с десен волан?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: