• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
nv952 - майстор
toolegittoquit написа:
nv952 написа:
Шкодичката не е лоша ама на 388 000 км. И бая козметични дефекти .
И какво от това? Много ми е интересно и човек, който брои бензина, който колата ще хаби до грам, къде е тръгнал да се хвърля на автомобили по 7,000лв. Какво, мислиш че няма да има проблеми с поддръжката на нов автомобил ли? Чефо ти е дал VW Passat, ама с двигател 2Е с хронични проблеми и не особено сполучлив. Ще си вземеш някоя кола като Golf4/5, където нитовете на скоростната кутия се късат и после даваш 500лв за нова или нещо от сорта?
По джоба ли са ти сумите за поддръжка на новите автомобили, където смяна на съединител е хилядарка?
Еми 388 000 км в сравнение със 100 000 за мен са множко.
Ти ако искаш си я вземи.
Визия-0
Вътре не я загледах ама също -0
Нямам намерения да купувам боклуците на хората и после да не мога да я продам. :yawinkle:

Какъвто и да е голф... [-X Не живея у перник.
В Бургас са кара БМВ :wink: естествено и БМВ-та също не харесвам. ....подписа ми си го показва.
toolegittoquit - майстор
nv952 написа:
Нямам намерения да купувам боклуците на хората и после да не мога да я продам.Какъвто и да е голф... Не живея у перник. В Бургас са кара БМВ естествено и БМВ-та също не харесвам. ....подписа ми си го показва.
Грешка. Кара се кой каквото има. Навсякъде. И каквото може да си позволи. Детска радост. Ако не искаш да гледаш колата като паметник, по-добре намери компромис между външен вид, цена, издържливост и поддръжка. А колата излиза от магазина и вече цената й пада с 10%. Така че за продаването - никога няма да вземеш толкова, колкото си й дал.
И така, приятелче. Като избираш втора ръка кола предварително проучи, наблягай на това да разбереш каква е цената на поддръжката, после да не ти прилошее, защото рано или късно нещо се ремонтира. И преди да купуваш - закарай колата в сервиз и на диагностика. Патил съм си от коли, да знаеш. Ей така въодушевен, ама без да мисля много-много.
Последна промяна от toolegittoquit на чет юни 11, 2015 10:19 pm, променено общо 1 път.
pif4o - специалист
Абе гледаи номера на рамата да почва с J и да не е от Австрия и Германия че всичко е гнилоч от там вече. Двигател се прави, купе - не.
MamaMy - майстор
Загледай се в грозния Фиат Мултипла! Голямо купе и седалката е високо като на джип. Първите впечатления са отвращение, но след пробно шофиране оставаш замислен. Много стабилна кола с перфектни спирачки, супер видимост от шофьорското място и идеални фарове. Вярно, че е грозна и е Фиат, но пък си има и много предимства. Грозньо ще ти хареса. Гарантирам. И аз съм 1,90 , но и 130 кг трудно се завирам в повечето кочини които си гледал. :-D
Chefo77 - майстор
nv952 написа:
Еми 388 000 км в сравнение със 100 000 за мен са множко.
Ти ако искаш си я вземи.
Визия-0
Вътре не я загледах ама също -0
Нямам намерения да купувам боклуците на хората и после да не мога да я продам. :yawinkle:
Първо - кола на 100 000 км реални е толкова рядък вариант да намериш, че чак граничи с невъзможното. Имали съм автомобили на малко километри и мога да ти кажа, че много трудно се купуват и са доста по-скъпи от другите на пазара. И западняка не е прост.
Второ - колата НЯМА външни забележки, като изключим пребития преден номер.
Трето - вътре забележките са леко набраната тапицерия на дясната врата и мръсното кече в багажника.
Четвърто - писах, че за този мотор тези километри не са много. Винаги ще предпочета читав доказан и гледан дизел на много километри пред бензинка на малко километри, която веднага след запалване е карана с 5000+ оборота.

Не те навивам да вземеш точно тази кола, а просто сам да си изясниш какво искаш и какво можеш да вземеш и да го вземеш. Имаше един образ тук, твой градски, който имаше казус за автомобил, не искаше една камара неща и накрая взе точно това, което изобщо не искаше :lol:

П.С. Предложената Мултипла е УНИКАЛЕН автомобил! Адски широк, с адски добър обзор, много добри двигатели, брутални спирачки и нормално евтина поддръжка.
lov - майстор
Избирай си кола в която да се чувстваш комфортно.Почнеш ли да залягаш и да се нагъваш като дърводелски метър не си е работа. Завчера си прибрах на сам един хюндай акцент че само му плащах данъците там а никой не го кара. Много му се бях наточил да го оставям защото само на 20 хиляди километра./ Ей не е виц за автоджамбази. На чефо мога да му го покажа и по документи/. Годинките му много 15 но сняг не е виждал и е все едно от магазина излиза. Ама два дена тука качи се слез и пак обратно и му се замислих да го махам. Верно свикнал съм на голяма кола но да се тътря по седалката за да се наместя не е работа. А иначе багажника голям и ще ми върши работа ама като не се чувствам комфортно.
Относно здравината на даден модел всеки си има предпочитание и е пристрастен та си запуши малко ушите на тая тема.
Кат стана приказка за фиат и аз не си бях и помислял че ще си купя такава кола. А така стана че 17 години го такъркам един от новичък па по малко ми е правил ядове от другите коли.
pif4o - специалист
Стига ве, става дума за млад човек до колкото разбрах, купи ли си Мултипла няма се ожени никога , вечния ерген хахаха. ТАя да ти я подаряват не тряя да я вземаш, ако ще цял живот една крушка да не се наложи да смениш по нея, то една кола не те ли кефи като си я погледнеш.... значи си просто ползвател и е все тая какво ще си купиш :) И да не забравяме че е фиат, а и най здравия Фиат не е по здрав от наи чупената Хонда. На мазда примаси кво не и харесваш, по евтина е за подръжка от мултипла няколко пъти, пак е висока и имаш хубава видимост, но разсхода няма да ти хареса :) Хонда сивик 7 също е доста височка вътре, 1,90 мъж сяда в нея и излиза от нея без проблем, все пак не е БМВ влизането и излизането да е сложна маневра :) Гори малко и в град аи навън, части евтини с една по скъпа обтяжна ролка на ремъка ама това е :) Е няма шукарии като италянките но ще ти служи вярно. Бих ти предложил и корола но бюджета ще увисне :)
nv952 - майстор
pif4o написа:
Стига ве, става дума за млад човек до колкото разбрах, купи ли си Мултипла няма се ожени никога , вечния ерген хахаха.
:gott: :lachtot:
Ако щеш вярвай но като я видях сега в нета точно това си помислих. :finga:
Иначе преди година вървяхме с един приятел и тоя викаше че който купи тоя грозник е психично болен.
MamaMy написа:
Загледай се в грозния Фиат Мултипла!
да загледах се и окьоровях :|
Мерси за предложението.

Чефо я кажи колегата от Бургас кви екстри е търсил щот може и аз да съм като него. :cool:
Chefo77 - майстор
Знаем, знаем - Хонда най-много вървят, най-малко горят и никак не се чупят ... в Хонда форума се надпреварват да се убеждават как колите им дори и на 20, са по-добри от чисто нови БМВ-та ... общо взето смехории, които можеш да видиш само в 2 БГ форума, и единия е техния, другия няма да го кажа кой е, ама ставаше дума за вагини :lol:
А ако всички харесвахме едно и също, нямаше да има толкова много автомобилни марки, а само една. Да, Мултипла не се харесва на огромната част от хората, но пък е адски ПОЛЕЗЕН автомобил. Аз ако бях собственик на такова (нямах достатъчно лев като вземах работната), щеше да ми е през онова в боксерките какво си мислят останалите за колата ми :-D
lov, мен няма нужда да ме убеждаваш, наясно съм с това какво влиза и какво се приказва, че влиза у нас :wink: Не казвам, че НЯМА, а че са малко и че не са евтини както останалите. А, и че обикновено ги вземат близки до джамбазите.

Невенски, НЕ искаше ФВ посмъртно, не искаше над 100 коня ... имаше и още нещо. И си взе ФВ с двулитров мотор...
MamaMy - майстор
Значи в условията си за избор на кола никъде не си писал външна красота. И аз бях предубеден като теб докато не се качих да я карам. Иначе съм се возил няколко пъти.
Щом избираш кола по картинки в нета без дори да си я видял на живо до другите си ми ясен. Ще изгориш и ти като факла само, че без да светиш :-D

ПП. Ако ще си търсиш автомобил за женене, ще ти трябва лимузина. Добави още доста нули към сумата за закупуване и те да са преди запетайката :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: