• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всички имаме коли, нали ?
dyaneff - майстор
Течната газ изисква помпа, която шуми. В цял салон ще се чува. :partyman:
hidrazin - майстор
На пикапа е вън до газовата бутилка под каросерията и не се чува в салона.
Доколкото знам при първите го е имало този проблем и сега са променили мястото на монтажа.
За Хувъра не знам как е.
:partyman:
koveslav - майстор
Малко инфо от сервиз със който работя.Поддържат точно този модел джип,2,4 бензин,собственост също на мой познат.Джипа се кара много интензивно.Колата сравнително бързо е износила фабричните дискове и накладки,заменил ги е за своя сметка с маркови.Помпата на поставената фабрична газова уредба,течна фаза е горяла 2 пъти през 40-50000км.За уредбата е доплатил в цената на колата 2400лв.Вече е с новопоставен газов инжекцион BRC,за собствена сметка и няма проблеми.Фирмата производител е викала всички тези коли,докато са били в гаранция и е заменяла гарнитурите по двигателя,включително на главата.На "нашия" джип това е станало,когато е бил на около 40000км.На 120000 гарнитурата на главата е "издухана" и моите хора я сменяха.Оказва се ,че за тези километри леглата на клапаните са сериозно пропаднали от газта и при смяна на гарнитурата е отстраняван и този проблем.
Сега колата вече е на 180000км.Не е правила проблеми с ходова част,трансмисия,съединител и т.н.
crez - майстор
koveslav написа:
Малко инфо от сервиз със който работя.Поддържат точно този модел джип,2,4 бензин,собственост също на мой познат.Джипа се кара много интензивно.Колата сравнително бързо е износила фабричните дискове и накладки,заменил ги е за своя сметка с маркови.Помпата на поставената фабрична газова уредба,течна фаза е горяла 2 пъти през 40-50000км.За уредбата е доплатил в цената на колата 2400лв.Вече е с новопоставен газов инжекцион BRC,за собствена сметка и няма проблеми.Фирмата производител е викала всички тези коли,докато са били в гаранция и е заменяла гарнитурите по двигателя,включително на главата.На "нашия" джип това е станало,когато е бил на около 40000км.На 120000 гарнитурата на главата е "издухана" и моите хора я сменяха.Оказва се ,че за тези километри леглата на клапаните са сериозно пропаднали от газта и при смяна на гарнитурата е отстраняван и този проблем.
Сега колата вече е на 180000км.Не е правила проблеми с ходова част,трансмисия,съединител и т.н.
Благодаря,ето това е информация за размисъл :? По информация от техници на газови уредби, клапаните на всички японски автомобили са слаби (прегарят от газта) затова препоръчват да се слага мазилно у/во за мазане на клапаните при каране на газ. Един минус! За дисковете като консуматив,вероятно са слаби, не е сигурно и на нашия пазар да не попаднеш на ментета с марка брембо. Имах едни такива )брембо) на реното и на 10к се изкривиха. Виж гарнитурата на главата вече е сериозен проблем, но какви са причините за да прегори :? Тази в която съм се вгледал май е била тестов автомобил (квартална ку....ва) :lol: както казват по нашия край. От диларския център твърдят че е проверена и отремонтирана в техния сервиз. За газова уредба, тя няма и аз ще трабва да слагам. Предложиха ми в диларския център те да я сложат, работели с италианска фирма(забравих и името) за газови уредби.
hidrazin - майстор
Специално за двигателя - ВиК и горското накупиха много такива пикапи но не знам с какъв двигател са.
При първа сгода ще поразпитам с какъв мотор са и има ли проблеми. Пък ако намериш някой познат може да питаш.
Щото горското пък като гледам как ги карат... Като на война.
Иначе от една бройка не може да съдиш за останалите.
Иначе от моя мотор никакви грижи но пък е на много малко километри.
crez - майстор
Благодаря,хидра. Жалко, нямам познат да кара такова мпс, май аз ще съм първият който ако, го взема ще съм с такова.
koveslav - майстор
Между другото,обяснението което е дала фирмата от Ловеч за причините за смяна на гарнитурите ме изуми. На собственика е обяснено,че двигателите били сглобени в Китай с гарнитури по старата технология и от Европейския съюз им наредили да ги сменят.От екологична гледна точка не знам дали има смисъл,след като така или иначе гарнитурите са вече тук и със сигурност ще се изхвърлят тук,но....това е информацията.
crez - майстор
koveslav написа:
Между другото,обяснението което е дала фирмата от Ловеч за причините за смяна на гарнитурите ме изуми. На собственика е обяснено,че двигателите били сглобени в Китай с гарнитури по старата технология и от Европейския съюз им наредили да ги сменят.От екологична гледна точка не знам дали има смисъл,след като така или иначе гарнитурите са вече тук и със сигурност ще се изхвърлят тук,но....това е информацията.
А.....а, това вече е друга бира :lol: Не е прегоряла,а трябва да се смени по еко причини.
шоп - майстор
Изобщо не е друга бира:-(

Прочетете пак поста на koveslav
веднъж гарнитурите на двигателя са смнени на 40000 по " екологични " причини. На 120000 км гарнитурата пак е сменена, защото е издухана!!!

1 Всеки що годе разбиращ от ДВГ ще се изсмее на такова обяснение" поради екологични" причини. Знаете ли колко бр. гарнитури има в един ДВГ?! Знаете ли какъв разход е това за производителя за да направи тази сериозна сервизна акция без сериозна причина? Айде не на мен тези номерца.

2 Сменили са гаранционно гарнитурите и след 80000 км издухана гарнитура на главата? Това са нищо км за една нова кола, която при стабилно каране тези 120 хил. км се навъртат за 1-2 год. Пак всичко си има предисловия. Или гарнитурите не са ОК, или има прегряване.

Изобщо моето мнение, без да съм собственик на такъв атвомобил, че това е един морално остарял мотор, харчещ огромно количество гориво. Всички производители дават едни илюзорни разходи, но тук имаме разход 14л/100км....сигурно при реална експлоатация ше имаме 20/100!
hidrazin - майстор
crez написа:
...Жалко, нямам познат да кара такова мпс, ....
Ами за сега мога да помогна само с реална снимка на мотора но от STEED 5.

Изображение

А това е газовата бутилка която е монтирана още като се купуваше. Монтират ги в Пловдив.
Това на бутилката предполагам е помпата за течната газ ама не съм много сигурен де.
Само знам че като си отвън се чува някъде изотзад.

Изображение

Разхода не съм го засичал - колкото, толкова. Но пък и да го сметна няма да е реален.
При мен се кара изключително на много къси разстояния и повечето по черни пътища.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Мнения относно този автомобил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: