Всички имаме коли, нали ?
jordanvass - майстор
Най-накрая докарах ред да го разглобя тоя километраж. Оказа се, че за брояча си има отделно стъпково моторче, а не е с механична предавка от скоростомера. Моторчето по червячна предавка върти зъбните колелца на двата брояча. Обаче червякът, надянат на оста, се спукал и оста превърта в него. Понякога тръгва, понякога спира - както си иска. Лошото е, че червякът се рони - от някаква калпава пластмаса са го направили и се разпадна на много парчета - няма залепване. Червячето е с диаметър 7мм и стъпка 2мм. Такова едва ли може да се свали от нещо друго. И съм до тук. Няма от къде да взема друг червяк, явно ще се сменя цялото табло.
nikolovvd - майстор
По моргите трябва да има части! Това да не е Бентли или Ферари.
jordanvass - майстор
То ясно, че от моргите ще се търси, но мислиш ли, че някой продавач ще разглоби таблото и ще го осакати, само и само да ми продаде пластмасово червяче за 50 стотинки? Ще трябва цялото табло да взема или поне целия километраж. Това имам предвид, като казвам смяна на таблото, а не да го поръчам на Моторкрафт.
nikolovvd - майстор
Естествено, че цялото табло ще ти продадат.
А опита ли да го оправиш с капка каноконлит?
jordanvass - майстор
Това беше първото, което пробвах. Но пластмасата явно беше някаква калпава. Червякът малко по малко се изрони и се разпадна на много парченца. Почти всяка витка от него се разцепи. Няма оправяне.
С 2 леви - специалист
Стругар, старо видео, принтер,... ?
Duke_BG - специалист
тия фордове като са ги правили не са мислили че ще има Българи мазохисти които ще ги карат след 20 години :-D
(нище лично )
пластмасата си е била хубава на времето ама тия материали стареят така че не може да искаш чудеса от 20 годишна пластмаса
jordanvass - майстор
Тя и на 30-40 годишните Лади пластмасата старее, ама си вървят. Що на тоя километраж вътре всичката пластамса му свети като нова и няма грижи, а само тоя червяк се скапа тотално? Значи е калпаво направен. Освен това самата пластмаса е някаква двупластова - развива се от нея някаква найлонова съставка като въженце, като червей и това я руши. Просто не е монолитна. От това е проблемът.
jordanvass - майстор
Да, подобно е червячето, стъпката също е 2мм, но профилът на винта е малко по-различен. При мен стените са доста по-дебели, а и диаметърът трябва да е 7, вместо 8мм. Може би ако се пилне малко с шкурка, докато се върти на някаква ос, хем диаметърът ще дойде, хем винтът ще се поудебели. Нищо не разбирам от червяци, ще трябва да пробвам, така не мога да преценя. Благодаря за идеята.

Тема "Неработещ километраж на Мондео MK1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: