• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Всички имаме коли, нали ?
stoianov_n - специалист
шоп написа:
Напротив имал съм дълги години пежо 205 и наскоро едно чисото ново Ц4 гранд пикасо. Вярно няма такива лай*а. Пежака само аз си го правих.....
Мдаа, пежо 205, класика в жанра...Сега ако кажеш, че е бил с двигател 1.1 карбуратор/наклонения, с едно масло за двигател и скоростна кутия/ и те признах. :wink: Щото 1.3 и 1.4 моно, не правеха проблеми.
И аз имах такова, и макар че смених 3 двигателя, си ме кефеше количката. :?
шоп - майстор
stoianov_n написа:
шоп написа:
Напротив имал съм дълги години пежо 205 и наскоро едно чисото ново Ц4 гранд пикасо. Вярно няма такива лай*а. Пежака само аз си го правих.....
Мдаа, пежо 205, класика в жанра...Сега ако кажеш, че е бил с двигател 1.1 карбуратор/наклонения, с едно масло за двигател и скоростна кутия/ и те признах. :wink: Щото 1.3 и 1.4 моно, не правеха проблеми.
И аз имах такова, и макар че смених 3 двигателя, си ме кефеше количката. :?
БИНГО!
точно с такъв двигател беше. Не наклонен, а направо легнал и делкото се падаше точно зад гумата. При най-лекият дъжд мокреше делкото :x

Иначе здрава кола, но с това мокрене на делкото ... 3-4 години го издържах и го продадох накрая.
Kirilpm - специалист
Chefo77 написа:
За накладки - забрави Акебоно :)
Тези към кои спадат?До сега не са ми попадали такива накладки.
Chefo77 - майстор
Ами това са едни от най-добрите накладки, с които съм карал. Меки, мазни, не свирят, заминават бързо и спират убийствено. Не е задължително да си ги чувал, не са много популярни в България.
stoianov_n - специалист
Chefo77 написа:
Ами това са едни от най-добрите накладки, с които съм карал. Меки, мазни, не свирят, заминават бързо и спират убийствено. Не е задължително да си ги чувал, не са много популярни в България.
Наистина много хубави накладки.Последно евро07 ми ги предлагаха, ама не съм взимал от там.
Нищо не казахте за TEXTAR?
DundyTheCroc - майстор
Акебоно са страшни накладки, лошото е, че вече имат и ментета.
Kirilpm - специалист
Текстар съм ги забравил,много съм доволен от тях,качество подобно на АТЕ,от спирачната им течност също съм много доволен.Добре е да се споделят впечатления,за да намалим търсенето тип проба-грешка.Аз не съм сменил кой знае колко много марки,понеже когато нещо ми хареса си карам с него и го търся докато не го спрат от производство или не го развалят.
stoianov_n - специалист
За мен при спирачната система марките са Ате, Текстар... и всички останали.Лошото е че вече трудно се намира оригинален тесктар.Оня ден сменях на един мерджан дискове и накладки/предни и задни/ текстар и само дето не получих оргазъм.... :roll: ама и цената хубава 1200-1300 лева.
А предната седмица сменях предни дискове, пак"от същата марка", пак на мерцедес, ама от 120 лева. :shock:
Жалко, че не правя снимки, ама все съм изцапан...и по интересно е след няколко месеца "работа".
Иначе марки съм сменял много, ама колегата Kirilpm ги раздели много добре.
:partyman:
Kirilpm - специалист
Не знам дали си поставял на EBC накладките и на Brembo спортната серия,направо си е оргазъм както го каза.Като си спомням преди как съм пилил и скосявал с пилата за дърво накладките,понеже бай руснак не е предвидил че и барабана трябва да влезе върху тях :lol:
koveslav - майстор
Като захапахте темата за накладки-забравихте Lucas. Това е една от масовите спирачни ситеми във автомобилите.Накладките,които се предлагат като резервна част имат същите характеристики като Akebono-меки,с много добро сцепление,с не особено дълъг пробег,но щадящи дисковете.
И едно добро бюджетно решение-Woking. Превъртял съм доста накладки,челюсти и дискове на тази испанска марка.Работят добре и мисля че са перфектно решение на разумна цена,поне за средния и ниския клас автомобили.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "менте авточасти-открий дестетте разлики" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: