• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 24
Всички имаме коли, нали ?
Kirilpm - специалист
Че аз на такъв пасат с такъв двигател съм докарвал 10/100 с обикновено газово и електрически изпарител Lovatо и много добър вървеж.Не знам при този разход каква файда имаш от газовия инжекцион.Пък иначе си и тарикат,майсторите некадърни,скъпо взимат,нищо не разбират,ти разбираш повече,а после ревеш оправете ми газово,ако може по снимка.
dyaneff - майстор
Тинки, а дай снимка на конфигурацията която си задал. Ламбда сондата вързана ли е към газовото или е на симулация ?
И съвсем информативно в Бургас Техногаз се занимават с такива газови разтройства.
ivanovbg - майстор
toolegittoquit написа:

Обикновена газова няма да сложа.
Ми тогава я смени щот само си губиш времето и парите с тази.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Че аз на такъв пасат с такъв двигател съм докарвал 10/100 с обикновено газово и електрически изпарител Lovatо и много добър вървеж.Не знам при този разход каква файда имаш от газовия инжекцион.Пък иначе си и тарикат,майсторите некадърни,скъпо взимат,нищо не разбират,ти разбираш повече,а после ревеш оправете ми газово,ако може по снимка.
Кириле, днеска бях в сервиза на един от най-големите специалисти в Бургас. Казвам му - "Здравей, можеш ли да ми отделиш минута да отворим капака, да видиш газовото и да ми кажеш колко ще искаш, за да го вкараме в ред, че дърпа в ниските" Започва с думите "Тоя мотор е като на GT, тая газова не е за тая кола, не й стига, отиди в техногаз, там ще го оправят, да си го оправят...може би" и се подсмихва междувременно. Аз съм се научил на някои неща, нямам обаче ламбда сонда външна и не знам как изглежда една графика за тоя двигател.
Не искам обикновена газова защото гърми и имам тая. И е торба пари.
dyaneff написа:
Тинки, а дай снимка на конфигурацията която си задал. Ламбда сондата вързана ли е към газовото или е на симулация ? И съвсем информативно в Бургас Техногаз се занимават с такива газови разтройства.
Конфигурацията е да набича един корекционен коефициент 1.14 или 1.16 - трябва да видя. Защото по едно време направо нещо се бъгна и колата не можеше да потегли на газ, нулирах до заводски ECU-то на газовото. А Ламбда сондата е интересна работа. По подразбиране беше изключена в конфигурацията. Избирам опцията от 0 до 1V, каквато предполагам че е тая. Вади някакви стойности, първо над 1, после падат, падат, падат чак до 0.18 - нямат връзка с реалната горивна смес. Явно е с ламбда емулатор. Щото в бензиновият комп данните за ламбдата като включа на газ забиват на 0.45V - перфектна горивна смес. А пък не дъни грешка, че ламбдата не работи. Знам, че в Техногаз се занимават с тия убити газови, то там е слагано. Влачиха ме 1 месец и ги зае*х. Пари отивам да им давам, че ме мотаят, все едно аз съм им длъжен с нещо. За това обикалях по всички други майстори с молба за помощ, ама на..
Последна промяна от toolegittoquit на пон окт 05, 2015 9:30 pm, променено общо 1 път.
dyaneff - майстор
Последна промяна от dyaneff на пон окт 05, 2015 9:31 pm, променено общо 1 път.
ivanovbg - майстор
toolegittoquit написа:
тая газова не е за тая кола, не й стига, отиди в техногаз, там ще го оправят, да си го оправят...може би
:lol: :lol: :lol: Може би, много правилно ти е казал :lol: :lol: :lol: Ми майстор си е човека, моето мнение е същото.

:partyman:
toolegittoquit - майстор
dyaneff написа:
Погледни тук http://www.straverlpg.nl/upload/prikbor ... 0GT_v4.pdf
и тук http://www.pliki.drypa.pl/entry-096aa8f ... 64edda.htm#
Имам ги на Верона бозата документациите. Работата е, че там не пише нищо за това как се настройва, а само как се сглобява и какъв е пинаута на кабелите. И не знам как изглежда графиката на бензиновите времена, да разбера при какви времена в какъв диапазон е ускорението, където не стига газта и почва да дърпа. Като карам с постоянна скорост няма проблеми.
ivanovbg - майстор
Ми то колегата dyaneff ти каза да покажеш конфигурацията, ама ти... Второто меню е!
stoianov_n - специалист
Аз пък ви се чудя на акъла....що се занимавате....ми така де, не си ли уважавате малко труда и знанията....
Не разбрахте ли че на колегата НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ПОМОГНЕ....
Обикновените газови гърмяли, ми те хората са го измислили бе.
http://www.autogasmarket.com/shop/products/27.html за 5 лева!!! :-D
Аз колкото и коли да съм имал инжекция все са били с обикновенно газово, и проблеми съм нямал.Само на една вектра и "гръмна" филтърната кутия.
Не че нещо, ама много компютри стават вътре и се чувствам като най-глупавия.... :lol:
Chefo77 - майстор
Добре де, Тинки, не ти ли е светнало, че може наистина тази газова уредба да е слаба за този двигател и точно това да иска да ти каже газаджията? Че той не може да направи нищо по нея, да идеш там, където са я сложили (препоръчали, набутали), за да си оправят бакиите (ако могат, а то явно че не могат, дори и да искат).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 24

Тема "Газово DTGas 704S - малко помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: