Всички имаме коли, нали ?
stilian20 - специалист
nikolovvd написа:
С автоматична скоростна кутия ли е?
Не с ръчна е
dyaneff - майстор
Продуктите на Вебасто са скъпи, разгледай схемата, на таймера, може и да стане с дистанционно. Печката и трябват 5 минути за да стопли мотора. След като запали двигателя, тогава се пуска вентилатор за купето.
nikolovvd - майстор
В този случай нещата стават и по-сложни.
Ако искаш да палиш двигателя с дистанционно ще трябва да оставяш колата на ръчна спирачка, което през Зимата не е препоръчително.
Единственото, което може би ще ти е полезно, е да монтираш нагревател в блока на двигателя. Така ще можеш да подгрееш охладителната течност за 2-3 минути преди да запалиш, а и акумулатора ще се вкара в кондиция, защото от високата консумация ще се стопли.
Зимата последното го правя като включа фаровете за 2-3 минути и тогава паля. До сега не съм имал случай да правя втори опит, въпреки че през 2012 година температурите бяха паднали до -29 градуса.
dyaneff - майстор
Забравих да допълня. Ако ще включваш печката дистанционно трябва да излъжеш температурния датчик. Трябва да му кажеш, че е поне минус 5 градуса.
ivanovbg - майстор
Аз си мислех, че на теб искаш да ти е топло. Според мен много се вживяваш ако е само за двигателя. Иначе по спомен ако на 1-во краче на 8 краковия се подаваше +, дето я командва таймера. Можеш да пробваш през една пробна лампа.
:partyman:
stilian20 - специалист
nikolovvd написа:
В този случай нещата стават и по-сложни.
Ако искаш да палиш двигателя с дистанционно ще трябва да оставяш колата на ръчна спирачка, което през Зимата не е препоръчително.
Единственото, което може би ще ти е полезно, е да монтираш нагревател в блока на двигателя. Така ще можеш да подгрееш охладителната течност за 2-3 минути преди да запалиш, а и акумулатора ще се вкара в кондиция, защото от високата консумация ще се стопли.
Зимата последното го правя като включа фаровете за 2-3 минути и тогава паля. До сега не съм имал случай да правя втори опит, въпреки че през 2012 година температурите бяха паднали до -29 градуса.
Не неискам да паля двигателя а само печката.
ръчната я ползва постоянно на всичките си коли и досега не ми се е случвало да замръзне но ми е залепвал заден супорт за джантата!
dyaneff написа:
Забравих да допълня. Ако ще включваш печката дистанционно трябва да излъжеш температурния датчик. Трябва да му кажеш, че е поне минус 5 градуса.
При команда старт от дистанционното печката тръгва независимо от външната тепература (поне така ме обедиха) а при оригиналните (телестар) незнам дали така стоят нещата.
stilian20 - специалист
ivanovbg написа:
Аз си мислех, че на теб искаш да ти е топло. Според мен много се вживяваш ако е само за двигателя. Иначе по спомен ако на 1-во краче на 8 краковия се подаваше +, дето я командва таймера. Можеш да пробваш през една пробна лампа.
трябва ми топло вътре а бонуса е и топъл мотор.

тези печки доколкото съм гледал се пускат с W-BUS сигнал а не с 12в и малко ме е страх да си правя експерименти с нея.
ivanovbg - майстор
По телефона и на язовира толкова. Като се прибера и седна на компа ще видя по схемата с какъв сигнал я пуска таймета. ТTZ ги пуска с +, но за тази не съм сигурен.
stilian20 - специалист
ivanovbg написа:
По телефона и на язовира толкова. Като се прибера и седна на компа ще видя по схемата с какъв сигнал я пуска таймета. ТTZ ги пуска с +, но за тази не съм сигурен.
Ще чакам и успешен риболов!!!
ivanovbg - майстор
В грешка съм. По старите могат, но тази си иска своето даже не работи без преработка без да е запалена колата, акто гледам си търси и обороти на двигателя. То затова не ти харесва цената. Но кефа цена няма :wink:

Тема "Дистанционно управление за Webasto" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: