• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
pif4o - специалист
Няма да се спука от пробиването споко пробива се с малка бургиика за стъкло, дупчи се само горния пласт и после пукнатината умишлено се "вкарва" в дупката за да си остане там, поне така ми го правиха на мен на времето, пробиваха на 2-3мм преди края на пукнатината и писле натискаше с нещо и тя се спукваше до дупката и там си седеше, а тва с водата и замрзването е меко казано комично :) Двете ми коли имат цъкли, Хондата има горе при огледалото а тойотата има два, около чистачките и зимъска си седи вънка замръзва си и нищо не се пука повече, няма да влизам в подробности защо това не се случва, виж ако цепките ти бяха като на 90 годишна бабичка напуканите пети можеше да се притесняваш за водата :)
Щях да забравя, не ти препоръвам стъкло втора ръка не за друго ами не може да имаш доверие на този които го е свалял, ако не е достатъчно внимателен и някъде по края го чукне да се пукне, нещо което ти няма да може да видиш защото ще е микроскопична "травма" по ръба на стъклото, то много е вероятно след монтажа да му се порадваш извесно време и някои ден да го завариш пуснало лъч на вътре. И това успя да ми се случи и то с чисто ново стъкло, леваците го бяха чукнали в края, като си взех колата нищо му нямаше но след няма и 2 седмици го заварих спукано, навдигнах гуменото оплътнение да видя защо е тръгнало от там и видях как е нещо са го чукнали имаше 2 малки лъча по 4-5мм и този явно е тръгнал от трети такъв лъч. Затова е хубаво да си купиш нова с гаранция ако се спраска да ходиш да си го оправят. Ако искаш съвет за хубаво стъкло щи кажа, но моя съвет е да си караш така и да не го мислиш, ако те изкара ок, ако се спука ще го сменяш, не мисля че с лепенето сега ще си помогнеш по някъв начин.
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на предно стъкло?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: