Всички имаме коли, нали ?
Andri01 - майстор
Един сгъваем мъжки чадър върши работа.Аз го държа в жабката.Е,ако е мокър,първо се суши в къщи,разбира се.
Chefo77 - майстор
Е той ако няма луфт как мислиш да го вадиш без проблем?
Помисли, че тръбата, в която ще го вкарваш, трябва да има отводняване (и циркулация на въздух), защото ще мухляса там вътре ...
Да те пита човек защо не използваш джоба на вратата за тази цел, ами ще дупчиш форделата :)
torbalan - Дървен философ
brpraziel написа:
От дневните отдавна се отказах сложих модулче и дългите светят на 30%...
От все сърце ти пожелавам да идеш някъде в чужбина и да те спрат с това модулче. Това, че у нас не се спазва закона е ясно...
DundyTheCroc написа:
...Торбалане, какво не ти харесва в идеята за дневните?
Незаконна е. Нямаш право да правиш изменения в конструкцията на автомобила. След като производителя не е сложил дневни - караш на къси и толкоз.
Всякакъв коментар от тук нататък е безсмислен и излишен...

А тия с модулчетата, дето им пускат дългите, такива мисли ми минават, че... По-добре да не коментирам...
inspo - майстор
torbalan написа:

Незаконна е. Нямаш право да правиш изменения в конструкцията на автомобила. След като производителя не е сложил дневни - караш на къси и толкоз.
Всякакъв коментар от тук нататък е безсмислен и излишен...
И що да е безсмислен ? Докажи, че си прав.
Щото аз мога да докажа обратното.
Ето чети. http://luxima.bg/images/products_catalog/DRL.pdf
brpraziel - специалист
От все сърце ти пожелавам да идеш някъде в чужбина и да те спрат с това модулче. Това, че у нас не се спазва закона е ясно...
Помислих и за това и взех такова което се настроива може дълги на определени проценти може и къси, може с габарити може и без, както си харесаш така го нагласяш.Колкото до дневните светлини тип LED лентичка даже и в магазините ми казаха че не са легални, но ми предложиха и легални за 250лв :rolleyes: не съм се запознавал със закона обстоино имам приятели които карат с такива и до сега не са ги спрели.
stoianov_n - специалист
Аз пък ако бях, щях да го сложа в прага, натискаш копче и се отваря..... много тарикатско....ми така де, като искаш да си играеш на 007... :-D
Прочетете закона бе хора!

Нямаш право да правиш изменения в конструкцията на автомобила!

Или имаш дневни или нямаш!
Ако нямаш - караш на къси!
Друг вариант в закона не е предвиден!!!

Кви глупости ми говорите?
inspo - майстор
torbalan написа:
Торбалане стига си го повтарял това като развален грамофон.
Ти знаеш ли какво е конструкция на автомобил и изменение по нея?
Допълнителните светлини с поставят по указани правила. Точка.
Газовите уредби също. Те не са ли изменение според теб? Що ги слагат тогава?
inspo написа:
torbalan написа:
Торбалане стига си го повтарял това като развален грамофон.
Ти знаеш ли какво е конструкция на автомобил и изменение по нея?
Допълнителните светлини с поставят по указани правила. Точка.
Газовите уредби също. Те не са ли изменение според теб? Що ги слагат тогава?
Като човек, дето има такова образование (демек проектант) определено мисля, че имам представа какво е изменение в конструкцията...

Изменение в конструкцията е всичко, което не го е предвидил проектанта. За някои неща (като газовите уредби) си има установен ред. За други (като дневните светлини) за сега такъв установен ред няма.

Така че, ако обичате - четете закона и подзаконовите актове.

Ако някой иска да оспори мое твърдение - нека е така любезен, че да цитира документ. Закон, подзаконов акт и т.н., който му дава право да прави изменения в конструкцията на автомобила (и по-точно в частта светлини)...

И между другото - това, че не знаете, не означава че сте прави...
DundyTheCroc - майстор
Торбалане, и за дневните има установен ред:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 152:BG:PDF
Иначе мога да ти дам много по-фрапиращи примери за изменение по МПС от монтирането на дневни светлини, при това на на лични МПС, а примерно на автобусите на столичния ГТ. Същите тези автобуси, закърпени с подръчни средаства, с гънещи се шасита и дупки като след обстрел возят хора и на никой не му пука. Ако не си разбрал законите в България се пишат само в нечии интереси и важат само за балъците :-D Същата работа и с дневните светлини, особено през лятото, ние пак сме повече католици и от Папата...

Тема "Гъзариики за колата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: