-Тони- написа:Мен ме спряха полицаи рутинно и провериха дали винетката е залепена. Само това, дори и документите не ги гледаха.И как точно проверяваха дали е залепена?
iavor написа:Това е от днес във вестник "Стандарт"Ако отида и поискам с талона нов стикер и кажа, че са ми го откраднали, дали ще ми дадат. Къде се ходи за да се иска
"Глобяват за незалепена винетка
Шофьорите ще отнасят глоби и за незалепена винетка, предупредиха от Агенция "Пътища". Стикерът за платена пътна такса трябва да се постави в долния десен ъгъл на предното стъкло, пише на инструкцията. Ако лепенката е закрепена със скоч или изобщо не е сложена, КАТ ще санкционира водача с глоба от 100 до 1000 лева. Веднъж поставен, стикерът не може да се ползва втори път. Винетката има и втора част, която не се отлепва, а стои у шофьора. Тя е нужна, в случай че лепенката бъде открадната или унищожена. С талона се взима нов стикер. Безплатно се възстановява само годишна винетка.
Виктория Илков"

п.с.
Сутринта отивам... и гледам и не вЕрвам на очите си - стикера го няма, а колата там....

Майтап бе Уйли, ама как човек може да се пробва