• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 40
Всички имаме коли, нали ?
KingLin - майстор
-Тони- написа:
Мен ме спряха полицаи рутинно и провериха дали винетката е залепена. Само това, дори и документите не ги гледаха.
И как точно проверяваха дали е залепена?
infomar
iavor написа:
Това е от днес във вестник "Стандарт"

"Глобяват за незалепена винетка
Шофьорите ще отнасят глоби и за незалепена винетка, предупредиха от Агенция "Пътища". Стикерът за платена пътна такса трябва да се постави в долния десен ъгъл на предното стъкло, пише на инструкцията. Ако лепенката е закрепена със скоч или изобщо не е сложена, КАТ ще санкционира водача с глоба от 100 до 1000 лева. Веднъж поставен, стикерът не може да се ползва втори път. Винетката има и втора част, която не се отлепва, а стои у шофьора. Тя е нужна, в случай че лепенката бъде открадната или унищожена. С талона се взима нов стикер. Безплатно се възстановява само годишна винетка.
Виктория Илков"
Ако отида и поискам с талона нов стикер и кажа, че са ми го откраднали, дали ще ми дадат. Къде се ходи за да се иска :axe: Кой прави разследване за "открадналост"?

п.с.
Сутринта отивам... и гледам и не вЕрвам на очите си - стикера го няма, а колата там.... :supz:
Майтап бе Уйли, ама как човек може да се пробва :?
KingLin - майстор
За "пробване" не знам, ама примерно ако ти се счупи предното стъкло по принцип трябва да ти дадът нова лепенка.
Фърбата - специалист
Винетката я залепяте върху целофанче от пакет цигари- прозрачно е и е тънко. После с леко намокряне ( наплюнчване) се лепи върху стъклото.
sreky - специалист
Това с целофана го правеше един приятел.Слагаше я на колата и на буса.Един ден взех да ползвам буса и ме спряха полицаи.Проверяват там документи всичко ок,единия като взе да я гледа тя визуално си изглеждаше наред само може би имаше няколко балончета въздух.Гледа я струва накрая бръкна и я подчепи и тя падна.И се почна кво праим ся що така и аз де да знам той буса на колегата,абе пуснаха ме ма бая се разправяхме.Но полицаите го знаят този номер и ся предполагам с лупа ще ги гледат
dido uzunov - специалист
Kirilpm написа:
.................едва ли могат да те глобят за недобре залепена винетка,дори да се случи,докато го видят в съда и е паднал акта.....
Те да ти напишат акта пък ти после ходи и обжалвай. Те са по двама-на първото дело не се явява единия, на второто дело не се явява другия(за първо неявяване не се налага глоба). На следващите дела не се явяват по служебни причини.......ти продължавай да се жалиш. Да не говорим, че на много места има споразумения между прокуратура,съд и полиция за такива АУАН-иначе куцо и сакато ще обжалва всичко каквото се сети. По горните приказки може би по някога минават.....ама понякога.
П.П. не ме питай от къде знам :idea:
Leon - специалист
Фърбата написа:
Винетката я залепяте върху целофанче от пакет цигари- прозрачно е и е тънко. После с леко намокряне ( наплюнчване) се лепи върху стъклото.
Изобщо и извъобще не се лъжете!

Преди 3-4 години карах 2 коли с една в(м)инетка!

Изрязва се мнооого внимателно найлона по контура без да се разлепя.
След това се смуче лукче (примерно) 3 минути.
После се изплювате върху найлончето на винетката, размазвате го с пръст и ... лепите.

Ахм ... лятото въ един момент виждам, че винетката паднала на таблото! :lol:

На следващата година вече бях с две винетки и февруари ме спряха. Първата работа им беше ... с нокът да отчекнат винетката. Е ... успяха 1-2 мм и се отказаха. Ама и винетките си бяха нормално залепени.

п.п Та... въпрос на късмет беше, че не ме спряха когато бях ... 2 в 1! :wink:

п.п.п. А и ... колкото и интелегентен и да е този форум ... със сигурност го четат и ... катаджийчета! ... та номерата ни сигурно са им ясни! :lol:
Chefo77 - майстор
Аз веднъж коментира това целофаненото творение (аз бях така по-миналата година), Хидрата ме насра и от тогава не съм го правил :-D Миналата година бях на седмични. Една седмична за почти цялата година. :lol:
Тази година ще видим как ще е.
Но е супертъпо винетката да е за един автомобил. Имам два - мога ли и двата да карам едновременно? Защо винетката не е на шофьора? Както и ГО - за какъв чеп е само за една кола, не мога да карам и двете. Ако стане нещо, няма да дърпат колата, ще дърпат мен, нали?
stoianov_n - специалист
http://news.plovdiv24.bg/615449.html :x :x

Даа, с целофанче......аз използвам прозрачното фолио от такова за затъмняване на колите....ама тая година търся други варианти....
Това за катаджиите ми стана интересно.....дали наистина може да глобяват. :?

пп. А какво да кажем за милиционерите, дето карат без винетки.... :x
Kirilpm - специалист
Не ви трябват целофанчета,метода с дрехата е безотказен и не си личи,хем стои добре на прозореца,хем не се къса при отлепяне.Влакната по винетката са много малки и не си личат,пробвайте с парче тиксо.А за глобите,които пишат по вестниците всяка година по-големи и по-тлъсти лъжи с цел сензация.За глоби може да се има вяра само на дъжавен вестник.Това за к.венските/катаджийски номера в съда си е съвсем вярно,не го оспорвам,но всеки некоректно съставен акт дори при най-малък пропуск пада в съда и става черна точка за полицая,при повечко черни точки въпросния катаджия го изпращат да връчва призовки по домовете.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 40

Тема "Лепене на Винетки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: