• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
Kirilpm - специалист
Айде да не се обаждам аз,че ще развенчая мита с паленето на форда :lol: До тука две коли си пратил в моргата а пишеш със самочувствие на специалист.Пък за нормите за "духнато" масло и картерна вентилация просто прекрати,не ти е работа.
До колегата stivemaster приеми съвета наготово и смени въпросния клапан,подобрение ще има.Именно от картерната вентилация се получават много странни разходи на масло понякога изгаря 2л за 10000км понякога не го пипа въобще и собственика е в чуденка.Ако разхода се е появил без да е тормозена или прегрявана колата непосредствено преди това няма място за съмнение.Ако ни нямаш доверие провери налягането в цилиндрите.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Не може от картерната вентилация да не духа въобще. Има си норма за духнато масло, след която двигателят е за ремонт. ..
Абе, ти къде се буташ, като не са ти ясни работите. :x
Като гледам накъде върви темата.....да си кажа и аз професионалното мнение..ако може...
Колегата ivanovbg е прав, клапана е за смяна.....за без пари, и от мене толкова. :-D
:partyman:
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Айде да не се обаждам аз,че ще развенчая мита с паленето на форда
Ба... има норма за разход на масло на двигателя. Така каза Фродо. А аз не съм видял кола, която от картерната вентилация поне малко да не е духала. Важното е да върви. И да гори по-малко от 0.5л на 1000км. Проблем за мене има, когато почнеш да наливаш толкова масло, колкото бензин. :partyman:
Кола на моргата не съм пратил. Разглобих я на части и я натрупах на склад. Ако искаш лети джанти 14-ки - свиркай.
Форда пали. Обаче ми сервираха неприятни новини. Но това не е тема за тука.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Ба... има норма за разход на масло на двигателя. Така каза Фродо.
Айде напиши в любимата ти търсачка опел екотек разход на масло......и гледай норми.. :-D
toolegittoquit написа:
Форда пали. Обаче ми сервираха неприятни новини. Но това не е тема за тука.
А, ние тези новини ги знаем преди тебе, ама пусни нова тема,че много скучно стана нещо.....
stivemaster - майстор
Кириле съгласен съм бе,просто искам да си изясня причината.
Аз през цялото време, не се опитвам да изкарам PCV клапана здрав и с удоволствие ще го сменя.Въпроса е предвид функцията му ,как аджеба се появява вакуум.И тук се появяват някакви хора, дето дават лесните отговори,щото ги има и в Гугъл,а за по трудните решили да изкарват пари във форума.
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Айде напиши в любимата ти търсачка опел екотек разход на масло......и гледай норми..
Аз не съм виновен, че Екоспек е масларка....масльонка..мазутен танкер... :lol: А за новините - нищо не знаеш. Та кой си ти да спориш с Женеръл Моторус или каквито са там. Дето от Кадет насам нямат хубава кола..Освен ако масларките Астри не ги броиш за коли.
stoianov_n - специалист
stivemaster написа:
И тук се появяват някакви хора, дето дават лесните отговори,щото ги има и в Гугъл,а за по трудните решили да изкарват пари във форума.
Ако имаш предвид колегата ivanovbg [-X
Той е един от малкото които са наясно с нещата тука.
Абе вие кви хора сте бе, искате съвети наготово и без пари и после пак недоволни. :x
ivanovbg - майстор
Въпроса дето задаваш не е труден, а глупав. Породен е от твърденията ти за двигателите, дето ги мислиш за меродавни - цитирам :"Хайде да сме имали издухани коли, дето повдигаха щеката направо..." Нито знаеш какво е PCV клапан, нито каква е функцията му, нито къде се свързва... Как би обяснил на слепец какво е червен цвят? :wink: Та за да те науча да "виждаш" - за това плащаш!

:partyman:
Kirilpm - специалист
Ако те съмнява,че са ги научили от гугъл не е така,довери ми се :wink:

А колкото до тинки оставам с убеждението че кара мерцедес от поне 2015 като гледам с каква любов пише за опелите.Има една приказка присмял се хърбел на щърбел. :lol:
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
... Дето от Кадет насам нямат хубава кола..Освен ако масларките Астри не ги броиш за коли.
Айдее, специалиста пак се изказа....и ги опрай всичкити опели... :lol: :lol:
Ама да ти кажа, имам два опела и по добре да карам екотек, отколкото зетек. :finga:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Защо се получава следния ефект ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: