• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 60
Всички имаме коли, нали ?
DundyTheCroc - майстор
Мазда 6 е или седан, или лифтбек, или комби. Второто е нещо средно между седан и хеч, като съчетава приятната линия на седана и голямата 5та врата на жеча. Вече втора кола съм така и за мен това е компромиса между практично и красиво, комби недолюбвам :-D
шоп - майстор
DundyTheCroc написа:
Мазда 6 е или седан, или лифтбек, или комби. Второто е нещо средно между седан и хеч, като съчетава приятната линия на седана и голямата 5та врата на жеча. Вече втора кола съм така и за мен това е компромиса между практично и красиво, комби недолюбвам :-D
Не мога отново да не се съглася. Моята е такава. Хем е красива и спортна, хем е практична като комби с голяма задна врата. Единствено по универсална пета врата има шкода Суперб.

И не на последно място...аз съм мързелив, а този тип купе имат задна чистачка. Карам и една служебна кола с всички екстри за над 70хил лв, но няма задна чистачка и това направо ме вбесява!

Според мен корейско или японско.
DundyTheCroc - майстор
С Шопа май ти избрахме кола вече, така че погледни и Маздите :wink:
stoianov_n - специалист
infomar написа:
Пенсионерите не обичат малките и тесни коли, искат да си опънат краката и да не се свиват на седалките.. Да могат да натоварят 5-6 щайги с домати, грозде или праскови, за да ги занесат на "децата", които вече гледат внуци...
Без да съм прочел написаното от колегите, че нямам време.....перфектната кола за тебе е.....пасат 3 1.9 дизел, 90 коня, комби. :wink:
Голяма, здрава и евтина...Ако пък искаш да :wallbash: купи си някоя от теб изброените... :wink:
За сега толкова от мен, повече довечера.
:partyman:
шоп - майстор
DundyTheCroc написа:
С Шопа май ти избрахме кола вече, така че погледни и Маздите :wink:
В крайна сметка избора ще направи този който плаща. За мен бе важно здравината, практичността и все пак красивият външен вид. За това избрах това на снимките.

Колата ми се води товарна и си прекарвам хладилници, печки, фризери, мебели, греди и винкели по 4 метра. Като я изчистя, измия и спусна облегалките си има даже спортна линия и е нормален семеен хечбек. Е разбира се със 120 кс. няма да летиш и няма да сваляш мацки, но аз от доста време съм преминал този период:-)

Прикачен файл

SAM_8712.JPG

Прикачен файл

SAM_8711.JPG
infomar
Нищо не казвате за модел Mazda 3 1.6 105k, като тази от обявата:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=d5l5vx
Визирам конкретната кола а не продавача. Предполагам, че има доста уловки в нея, доста километри превъртени... но поне добре изглежда :?
За сега мненията наблягат за Мазда..... не казвате как е поддръжката - има ли части, цените поносими ли са :?
nikolovvd - майстор
Бягай на далеч от кола на 10 години и 80-100-120 000 км., ако е нов внос. Такова животно нема!
Моята е на 65 000 купена 2008 от магазина и се ползва само при нужда. Правя по 8 000-8 500 км на година.
За да е на 100-120 000 км, колата трябва да е с първа регистрация 2011-2012 г., ако е нов внос и цената ще е между 1/2 и 1/3 от цената на нова. Хората на запад карат здраво, а не като мен. Предишната ми кола, закупена лично от Германия, бе на 9 години и на 163 000 км.
Ако е дизел не ми се говори. Минимум 250-300 000 км им навъртат за 10 години.
Един съвет от мен. Ако търсиш читава кола потърси при търговските представите ли у нас за автомобили върнати от лизинг. Това са коли на 4-5 години, с ясна история, сервизно досие/книжка, прегледани и ремонтирани преди да се предложат за продан. Понякога може да случиш на много добър екземпляр, защото хората ги карат до няколко месеца преди изтичане на гаранцията, връщат я и вземат новия модел.
torbalan - Дървен философ
Аз съм с много добри впечатления от С5 от първата серия.
Но не знам как е там с бензиновите двигатели, обаче има двулитров дизел 90 коня. Хвалят го доста.

Километри на колата не гледай, а състоянието и. Могат да ти напишат колкото си искат километри на километража.

Кола на 100 хил. километра, ако е стопанисвана що-годе грамотно, ще изглежда почти като нова от магазин.
А на това за "мачка, борче и ...." не се връзвай. Съвремените автомобили са толкоз еднакви, че няма на къде повече...
Andri01 - майстор
"Мачка,пичка и елхичка"-А-вренските коли. От тях лично аз харесвам единствено "ситроен",но модела ат филма "Фантомас" тип DS ?! Но отдавна го няма модела :(.
infomar
Разгледах форумът на Мазда и се стреснах като видях за какви цени става дума при подмяна на какво ли не... По малка цена от 200-500 лева не видях, а това 1000-1500 ги нямат за нищо :?

При другите марки коли пак ли е такава скъпотия :? Явно цените нямат вече нищо общо с тези на колите от 1990-1995 година :oops:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 60

Тема "Избор на "пенсионерска" кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: