Всички имаме коли, нали ?
nikito_sv - специалист
nikito_sv написа:
geordgeo написа:
Майсторът щом има машинката за пълнене на климатици, не му е проблем да източи фреонът от системата, да го премери колко грама е останал и ако е сигурен, че всичко е наред да го зареди до пълния обем. Но щом ти си чул съскането, явно има пропуск някъде на кофти място (вътрешния радиатор на климатика например) и той не е могъл да го засече, да не говорим, че без оцветител много е възможно да пропусне пробива. На моята кола преди няколко години така ми изчезваше фреона, но ставаше бавно и с едно допълване изкарвах лятото (две години така я карах). После реших да демонтирам всичко и да огледам за пробиви и се оказа, че външния радиатор е на решето, австрийка карам все пак, купих си нов радиатор и
дехидратор, монтирах си ги и... се родих. Просто си мисля, че при теб пробива явно ще да е по-голям, щом толкова бързо ти е излетял фреона... Пожелавам ти късмет с ремонта!

Аз най се чудя как така стана.действително за може би 2,3 мин се случи отказването да духа топло.но как така няма да го отчете с надуването тоя пробив.почвам да се чудя дали няма нещо друго като проблем а не пробив.макар че всичко се основава на фреона ... шантава работа.дали мога да си купя фреон и сам да фо напълня или ще е нужно компресор и уредите
milen56 - специалист
От кога не е зареждан климатика? Аз бих напълнил системата с точното количество фреон и оцветител и бих карал така, поне две, три седмици и след това да се светне с лмпата. Съскането, което си чул да не е като да се прелива вода? Ако е така системата е с количество на границата на включване на пресостата и недостатъчно да охлади.
nikito_sv - специалист
milen56 написа:
От кога не е зареждан климатика? Аз бих напълнил системата с точното количество фреон и оцветител и бих карал така, поне две, три седмици и след това да се светне с лмпата. Съскането, което си чул да не е като да се прелива вода? Ако е така системата е с количество на границата на включване на пресостата и недостатъчно да охлади.

Не точно като на вода.съскане бе така го определям аз и отказ след това да духа студвно даже перките не включват но инъче шайбата на климатика завърта явно няма достатъчно налягане не знам.... за това питам тук за съвети
geordgeo - специалист
Между другото колегата, писал след мен е прав - напълни климатика с фреон и оцветител и покарай така няколко дни, ще се разбере откъде изпуска, аз така разбрах, че ми е надупчен радиатора...
nikito_sv - специалист
geordgeo написа:
Между другото колегата, писал след мен е прав - напълни климатика с фреон и оцветител и покарай така няколко дни, ще се разбере откъде изпуска, аз така разбрах, че ми е надупчен радиатора...

Да и да плащам сяка седмица по 70 лв за фреон аз да не съм банка.трябва да има някакъв по прост начин да се разбере...така излиза доста солено...
geordgeo - специалист
В крайна сметка решението си е твое, но само с чудене няма да стане, едни пари ще трябва да се дадат, за да се стигне до трайно разрешаване на проблема...
Hursa - майстор
nikito_sv написа:
Та въпроса ми е ако е от там не би ли трябвало ако я надуе да изпусне и от там или когато не работи затваря системата до някъде...
Предполагам, компресора ви е бутален. При неработещ компресор затваря всмукателния и нагнетателния клапан, "изключвайки" го от системата. Не съм специалист, само предполагам.
nikito_sv - специалист
geordgeo написа:
В крайна сметка решението си е твое, но само с чудене няма да стане, едни пари ще трябва да се дадат, за да се стигне до трайно разрешаване на проблема...
Аз не казвам че искам да стане без пари. Просто се съветвам дали майстора е казал вярна диагноза,а не да се налучква. Защото майстори много а разбирачи малко. Исках да видя дали някой е имал подобен проблем и да сподели мнение по темата.... все пак няклко глави мислят повече от една ... нали така ;)
zmiori - специалист
Ако е изпускало от компресора как ли успя да го чуеш в духалките?
nikito_sv - специалист
zmiori написа:
Ако е изпускало от компресора как ли успя да го чуеш в духалките?

Това е друга загатка ... яз знам какво съм чул и от къде въпроса е дали е вярно че е от компресора.има логика ако затваря наистина комп при неработещо положение

Тема "Проблем с климатика на Vectra C 2.2 dti" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: