nikito_sv написа:geordgeo написа:Майсторът щом има машинката за пълнене на климатици, не му е проблем да източи фреонът от системата, да го премери колко грама е останал и ако е сигурен, че всичко е наред да го зареди до пълния обем. Но щом ти си чул съскането, явно има пропуск някъде на кофти място (вътрешния радиатор на климатика например) и той не е могъл да го засече, да не говорим, че без оцветител много е възможно да пропусне пробива. На моята кола преди няколко години така ми изчезваше фреона, но ставаше бавно и с едно допълване изкарвах лятото (две години така я карах). После реших да демонтирам всичко и да огледам за пробиви и се оказа, че външния радиатор е на решето, австрийка карам все пак, купих си нов радиатор и
дехидратор, монтирах си ги и... се родих. Просто си мисля, че при теб пробива явно ще да е по-голям, щом толкова бързо ти е излетял фреона... Пожелавам ти късмет с ремонта!
Аз най се чудя как така стана.действително за може би 2,3 мин се случи отказването да духа топло.но как така няма да го отчете с надуването тоя пробив.почвам да се чудя дали няма нещо друго като проблем а не пробив.макар че всичко се основава на фреона ... шантава работа.дали мога да си купя фреон и сам да фо напълня или ще е нужно компресор и уредите