Kozl, от проектирането и раждането на 305-ицата ти до ден днешен се смениха доста неща. Между вихров дизел, такъв с директно впръскване и комънрейл разликата е огромна. Нормално е и управлението на свещите да по-така 

съб фев 01, 2020 6:25 pmkr1100 написа: В този смисъл забрана на всички дизелиВ този смисъл преосмисляне на политиките за увеличаване на раждаемостта. Естествено раждаемостта няма нищо общо в случая, но не обичам да говоря за политика, а за факти - фактите са безбройни, като се започне с това, че "трошките" са с по-ниски или съизмерими данъци с новите коли, мине се през това, че "западните" еколози нямат нищо против техните трошки да се продават в третия свят, сякаш ние си замърсяваме нашия въздух, а те техния, стигнем до там, че "бедният" българин има по 2-3-4 коли за семейно ползване т.е. за всеки 50 кила с мокри дрехи си има купчина желязо от 2 тона, което да ги разняся до кварталната хлебарница и обратно. Колко ли да е сложно всеки следващ автомобил в едно семейство да се облага с двоен данък, колко ли да е сложно общественият транспорт да не се облага с данък, колко ли да е сложно регулациите да са такива, че да не ти е изгодно да "лангъркаш" колата си до Банско и обратно, а да ти е комфортно да отидеш с БДЖ? Един съвсем малък пример - стотици работници в ЗПЗ на Варна всеки ден "разтриват" колите си до там защото просто няма друг начин за придвижване, стотици търговски представители и представителчета "бръмчат" целодневно из улиците на Варна за да разнасят тоалетна хартия и четки за зъби, да събират поръчки, да правят добро впечатление и т.н. единици ли са тези, които се качват на колите си за да убият скуката?
съб фев 01, 2020 8:13 amChefo77 написа: Kozl, от проектирането и раждането на 305-ицата ти до ден днешен се смениха доста неща. Между вихров дизел, такъв с директно впръскване и комънрейл разликата е огромна. Нормално е и управлението на свещите да по-такаДа така е, за тва писах конкретно. Аз примерно имам още няколко месеца гаранция по Партнера и после ще изведа един светодиод от свещите да ми показва кога греят, оти лампата на таблото съм я виждал да светва един два пъти и так и не запомних де се намира![]()
нед фев 02, 2020 9:56 amkr1100 написа: 1. с БДЖ е мъка до Банско. Имаш 2 смени на влака, а с теснолинейката е мъка, ако върви още пътувал ли си ? Освен това има чакане доста при смяна на влака, а пък и ски и другия багаж е малко стил сървайвар.Теснолинейката върви все още,но след 01.01.2020 не знам.
vlax postТакова клатене 3 часа и нещо не си е работа/в едната посока/ ,но пък това което видях ще запомня завинаги.Това не е само атракция,но и начин за придвижване до работното място на все по-малко останалите "българи" в този район.[/quote написа: Спомням си ,че през 1984г преди НГ можеше да се слезе и да се върви със същата скорост като влакчето преди най-високата гараЗадължително спиране във Велинград / забр. вече за мекици ли беше /
нед фев 02, 2020 7:25 pmkr1100 написа: Спомням си ,че през 1984г преди НГ можеше да се слезе и да се върви със същата скорост като влакчето преди най-високата гараНе съм слизал,и не знам да ли е вярно,според мен е мит.Задължително спиране във Велинград / забр. вече за мекици ли беше /
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: