Всички имаме коли, нали ?
ср юни 26, 2024 8:27 amkozl написа:
ср юни 26, 2024 4:45 amТрифон П.Трифонов написа:
вт юни 25, 2024 11:26 pmDundyTheCroc написа:
...а сега водичка не можем да им долеем.
Има едни еФтени, къде капачките им са съвсем обикновени, ама уж скрити под двете лепенки.
По наблюдателен, с образуван ищах, да долива само мълчана вода!
Аз имах таков. Ама во срока на гаранцията не требе бараш лепенките ако и се усланяш де :roll:
В срока на гаранцията обикновено няма проблем, а и да има.....евентуално да не стане Франция, ама с един скандал по цигански нещата влизат в реле-регулатора.
kozl - майстор
Аз подробно съм писал во друга тема за таков гаранционен акумулатор, на дрът таралясник, каран основно градско, и ко ми се случи след като въведоха целодневните фарови светулки.

А са съм с оригинален Пежо - произведен в турция. Догодина мое би шъ напраи 10 г. необслужване :-D

Ми като са :? за толкоз служба без грижи, заслужава ли си да му тража капачките, ако изобщо има такива :?:
ср юни 26, 2024 8:41 amkozl написа:
Аз подробно съм писал во друга тема за таков гаранционен акумулатор, на дрът таралясник, каран основно градско, и ко ми се случи след като въведоха целодневните фарови светулки.
.....
Не е от фаровете. Главно в теб е причината, евентуВално и генератора.
При мен всичко кара 8-10 години. Нямам голям опит с акумулаторите.
kozl - майстор
ср юни 26, 2024 8:46 amТрифон П.Трифонов написа:
.....
Не е от фаровете. Главно в теб е причината, евентуВално и генератора.
При мен всичко кара 8-10 години. Нямам голям опит с акумулаторите.
Е мноо бързаш с констатациите :-D
Бързата ражда, слепи ги кучка :lachtot:

Причината е взаимна. Първо, че производителя предвидил маломощен генератор - основно при обороти на празен ход.
Второ у мен, защото така и не намерих време да изработя една планка за друг закупен от мен, по-надежден генератор.
По-лесно ми бе след употреба на МПС-то, да закачам щипките на дозаряда. Е те за тва ми требеха капачките да я меркам гъстотата. :roll:
DundyTheCroc - майстор
В началото криеха капачките под лепенките и беше лесно, после взеха да ги слагат под пластмасово капаче, пак някак се махаше, ама последния, който пробвах да го отворя му сцепих корпуса, а капачката си седи заварена яко.
lyubohar - майстор

А са съм с оригинален Пежо - произведен в турция. Догодина мое би шъ напраи 10 г. необслужване :-D

Ми като са :? за толкоз служба без грижи, заслужава ли си да му тража капачките, ако изобщо има такива :?:
На Пежот карах 6г. оригинален,после още 6 години пак "оригинален"-турски.С него го продадох.
Сега съм наистина с оригинален турски на Тойотата,но изкара 1 месец след гаранцията от 3 години!
Въпрос на късмет в повечето случаи.
'бах тос късмет! Как еднаж не случих?!
Който не иска да долее, само да има смисъл и нужда, кривата ракета му е причината.
kozl - майстор
Аз нейде имам акумулаторни записки.
По спомени само един, пазарджишки от тези де съм купувал се издъни в гаранция със замръзнала клетка и симптоми на бременност :-D
И не ми признаха гаранцията :cry:

А да и един от монтанските, окьоравя гаранционно и па не ми признаха гаранция за "инвалидност", но пък и кьорав палеше двигателот още над 5-6 г. :-D

Средна продължителност на общо употребените, без пазарджишкио, че ми сваля годинките 6-7 г.
И повечето бяха нашенски акумуматори.
От как няма нашенска кундурма, ползвам само Бош.
Инцидентно купих една заседяла и мухлясала Варта, което си е същото.
Значи, общо от тия , за последните 25 години, съм купил.....четири акумулатора.
Три при купуване на "нова" кола, а четвъртият замени единият от предните, който откара 9 години.
Резервата е на 6 в цветущо здраве.
В момента, основните ми афтолмобили са с капачкови акумулатори- оригинален японски и едно Банерче 35Ач азиатско стандартче. Над час крепи колата забравена на фарове. Вече амнайсе пъти я забравям, за двата месеца от как я имам- не се предава, но и го зареждам със супер готино зарядно.
lyubohar - майстор
Надали сте купували повече акумулатори за една кола от мен.
Застава GT55.Първият и акумулатор го съсипах аз,защото го ползвах за осветление и телевизия по време на режима на ток.
След това още 6 акумулатора,3 разпределителни вала и още много неща за 7години и 70000км.Накрая смеси вода и масло
-спукан блок и я подарих!Няма такъв боклук.А Фиат 128 е бил автомобил на годината!

Тема "Замина ми кУнДурматора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: