Всички имаме коли, нали ?
ZMeyGorianin - майстор
Всъщност, след няколко дни ходих за разяснение при представител на КАТ и ми беше обяснено, че ако не съм карал аз, мога да посоча истинския "виновник" и така отпада "утежняването".
И пак си остава ситуацията с късно връчения фиш и последствията от това!
Ал_ - специалист
Прочети разпоредбите, които ти посочих.
За повтаряемостта от значение е датата на влизане в сила на НП. А влязъл в сила електронен фиш се приравнява на влязло в сила НП, чл. 189, ал. 11 ЗДвП
Успеваемостта при съдебни дела по обжалване на електронни фишове е ниска
ZMeyGorianin - майстор
Прочетох го. Разбрах. Само не ми е ясно още, защо се приема датата на връчването, а не на събитието. Не съм им аз крив, че във времето на електронните съобщения, не могат да ме уведомят в някакъв разумен срок, а се сещат за за това, когато им е удобно.
То на този принцип май така ще я карат - както се изказа Веждито Рашидов за урвите и дългата им памет!
Ал_ - специалист
Не датата на връчване, а датата на влизане в сила. В общи линии логиката е, че ако решиш да водиш съдебни дела - електронният фиш влиза в сила след приключването им, при евентуално потвърждаване на фиша от съда.
А датата на “събитието”, както го наричаш, има значение по отношение на давността
chapara - майстор
Семейната ни кола е на името на съпругата ми и тя посочва кой е карал, дъщери зетовева ,приятели, а съпругата собственик няма шоф. книжка😊😉🙄
Chefo77 - майстор
Абе все си мисля, че не само собственикът трябва да каже кой е карал, ами и каралия трябва да потвърди, че е бил той. Иначе всеки може да изяде калая, ако собственика го нарочи :wink:
iliya_i - майстор
чет окт 03, 2024 7:53 pmChefo77 написа:
Абе все си мисля, че не само собственикът трябва да каже кой е карал, ами и каралия трябва да потвърди, че е бил той. Иначе всеки може да изяде калая, ако собственика го нарочи :wink:
Началника декларира, че аз съм карал служебната кола (както си и беше). Препратиха ми фиша, без да ми искат потвърждение.
Chefo77 - майстор
чет окт 03, 2024 8:53 pmiliya_i написа:
Началника декларира, че аз съм карал служебната кола (както си и беше). Препратиха ми фиша, без да ми искат потвърждение.
Сега се замисли, че със същия успех би могъл да обвини и колегата ти, който няма никаква вина.
Бившият ми шеф щяха да му вземат книжката, декларира, че тъща му е карала, тя потвърди - и взеха нейната. Така или иначе не караше от години...
iliya_i - майстор
чет окт 03, 2024 9:06 pmChefo77 написа:
чет окт 03, 2024 8:53 pmiliya_i написа:
Сега се замисли, че със същия успех би могъл да обвини и колегата ти, който няма никаква вина.
Гледаше обективно.
Аз съм бил на тази дата с тази кола не това място - според GPS на колата и пътната книжка. А и GPS даваше същата скорост на това място и време. :lol:
Chefo77 - майстор
Не казвам, че не е бил прав - а че е нормално да има двойно потвърждение на това, че не собственика е шофирал. Иначе всеки може да каже, че друг е шофирал.

Тема "КАТ - рекет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: