Всички имаме коли, нали ?
Ако съм на север?
Jacomo - специалист
Сега като се замисля, вероятно ако не можеше зимни под 4 мм, щеше да остане само изискването за над 4 мм, независимо от предназначението на гумата.
Какво умуване, какви съдилища?
Съвсем ясно е написано- Това, или Онова!
Ал_ - специалист
ср ное 13, 2024 3:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
Така е. Само не пропускайте, че санкцията е и за износени гуми. Абсолютният минимум, който според мен е много занижен - някъде из чл. 10, ал 1 от ппздвп
PIP - майстор
Чисто нови летни гуми не държат грам на сняг, киша и лед, така че милиметрите на грайфера нямат никакво значение за летни гуми при горните условия.
iliya_i - майстор
ср ное 13, 2024 1:19 pmЧирачетата написа:
Колеги, има ли някой който още не е сложил зимните гуми ?
И аз не съм ги слагал.
Защото не съм ги махал от миналата зима, както писах в другата тема. :razz:

ПП. Някой няма ли да пусне трета тема за слагането на зимни гуми, та да пиша и там?
Chefo77 - майстор
ср ное 13, 2024 6:24 pmPIP написа:
Чисто нови летни гуми не държат грам на сняг, киша и лед, така че милиметрите на грайфера нямат никакво значение за летни гуми при горните условия.
Така е, но няма никакво значение при тълкуването на закона. Щом той ми позволява да шофирам с такива, никой не може да ме накара да ги сменя. И полицай не може да ме глоби.
PIP - майстор
ср ное 13, 2024 6:33 pmChefo77 написа:
ср ное 13, 2024 6:24 pmPIP написа:
Така е, но няма никакво значение при тълкуването на закона. Щом той ми позволява да шофирам с такива, никой не може да ме накара да ги сменя. И полицай не може да ме глоби.
Съгласен съм, но аз не сменям гумите заради полицията.
Chefo77 - майстор
То би било тъпо да го правиш заради тях - това означава, че нямаш съвест, но пък не искаш да плащаш глоби :)
Общо взето, имитират някаква дейност, но то друго не им е и позволено да правят. :(
kozl - майстор
ср ное 13, 2024 3:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
Какво умуване, какви съдилища?
Тълкува ли го юрист може и да се замъти :-D

А имаше ли в законя писано за минимална дълбочина на грайфера :?

Тема "Колеги, има ли някой който още не е сложил зимните гуми ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: