Всички имаме коли, нали ?
chapara - майстор
Защо се правите на глупави, или сте :? Когато колата се тунингова, променяна от това което е слязло от конвеера се отива на технотест, ако не е правено в лицензиран срвиз за тунинг, където пък знаят до къде могат да пипат. От такъв пък сервиз се излиза с документ какво е пипано или поне така трябва да бъде. А не пред блока с биричка в ръка да правим квот се сретим, защото сигурността е и за околните.
Автомобила е оръжие. Играем ли си със зареден пистолет на площада сред навалицата? Недейте да четете закона, като дявола евангелието и да търсите какво в него не е описано.
П.С. За мен лично, тунинга е страшна селендурщина от сорта ,,Илати нъ вижти,"😄😄😄
radius - майстор
ср дек 18, 2024 11:51 pmbrum написа:
Филипса колкото и да е марка няма как да извърти нещата. Бас ловя, че има някакво предупреждение, че тия крушки не са годни за каране по шосето.
** Единствено вие носите отговорността да гарантирате, че използването на модернизираните LED светлини отговаря на приложимите законови изисквания.
brum - майстор
Видях го след като писах :) . Вързали са си гащите и индеректно ти казват "оправяй се със закона".
radius - майстор
Направо си е директно :)
chapara - майстор
А автора на темат се потопи, ни лук ял, ни лук мирисал. Ей българиноо :axe:
vencil - специалист
Как да ти дадат сертификат като това е продукт който в крайна сметка зависи от това как са ти регулирани фаровете :?, то и с халогенните крушки може да станеш престъпник. Разчитам на марката, знам че могат да правят светулки за коли но ще видим.
https://allegro.pl/oferta/zarowka-phili ... uctReviews Тук буквално няма лоша дума за тях, голямо хвалене пада. И на други места попадам на все положителни отзиви, много светели и изобщо не заслепявали, ще я видим тая.
Писах на дядо Мраз и утре ще са при мен, обеща :-D . Ще докладвам как стоят нещата, светят не светят, заслепяват ли и т.н. Една кола ако ми присветне съм ги махнал и въпреки че това ми е първият подобен експеримент ще ми е и последният, ще го пишем в графата на лошите инвестиции (добре ще е доста мъничка :) ).
Над 10 карах с халогенни лампи на дългите 100w.
Един не се случи да ми присветне заради късите, а на прегледите излизаха регулирани в норми.
Предимството беше отлична видимост и задължително сваляне на къси от нагли драйвърчета.
iliya_i - майстор
чет дек 19, 2024 9:21 amkozl написа:
Аз не помня в ЗДП да има абзац за крушки.
По въпроса с крушките има друга нормативна уредба.
https://www.rta.government.bg/upload/62 ... ilo048.pdf
kozl - майстор
чет дек 19, 2024 8:10 pmiliya_i написа:
чет дек 19, 2024 9:21 amkozl написа:
Аз не помня в ЗДП да има абзац за крушки.
По въпроса с крушките има друга нормативна уредба.
https://www.rta.government.bg/upload/62 ... ilo048.pdf
Тези нормативи не са предназначени за масовия потребител. Това според мен е за производителите.

След като тези нормативи са одобрени за прилагане от ИКЕ то следва ли, че ако на осветителите има знак СЕ могат да се употребяват в Европейските държави?
Или на практика как масовият европеец трябва да оцени дали продукта може да се употребява :?

И друго дали същността на този форум не е в противоречие с нормативната документация. :shock:
radius - майстор
В закона пишеше нещо за промяна ли беше , изменение ли, на фабричните светлини. И какво по явно такова от това да монтираш, вместо 500 лумена, 1500.

Тема "Крушки Philips Ultinon Access" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: