съб мар 01, 2025 4:18 pmНиколов Н. написа: "По добре да си замълчиш и да те мислят за глупак, от колкото да си отвориш устата и да го потвърдиш."![]()
Щом нямаш мнение, защо не "млъкваш"?
съб мар 01, 2025 4:18 pmНиколов Н. написа: "По добре да си замълчиш и да те мислят за глупак, от колкото да си отвориш устата и да го потвърдиш."![]()
съб мар 01, 2025 1:41 pmtorbalan написа: Значи през периода от 15 ноември до 1 март мога да шофирам с гуми, предназначени за зимни условия, дори да нямат и следа от грайфер.Не, не можеш да шофираш с гуми без грайфер. Нито пък е легално. Вероятно нямаш книжка?
То в интерес на истината съм виждал един голфаджия посред зима с гуми без грайфер, но не знаех, че е легално...
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:Няма значение дали лято или зима, като зимата се отнася само за зимните гуми.
.....
г) дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм
съб мар 01, 2025 4:28 pmhidrazin написа:Олекна ми.съб мар 01, 2025 1:41 pmtorbalan написа: Значи през периода от 15 ноември до 1 март мога да шофирам с гуми, предназначени за зимни условия, дори да нямат и следа от грайфер.Не, не можеш да шофираш с гуми без грайфер. Нито пък е легално. Вероятно нямаш книжка?
То в интерес на истината съм виждал един голфаджия посред зима с гуми без грайфер, но не знаех, че е легално...![]()
Щото тези които имат би трябвало да знаят елементарни неща като това:Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:Няма значение дали лято или зима, като зимата се отнася само за зимните гуми.
.....
г) дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм
![]()
съб мар 01, 2025 6:50 pmtorbalan написа: Олекна ми.Е, щом имаш книжка от скоро то тези неща би трябвало да ги знаеш по-добре и от мен...
Че имам книжка, имам.
Че е от скоро, от скоро е.
Но гледам гумите да са ми читави(и това от преди да имам книжка, когато шофираше само жена ми). Тези, които изхвърлям, ги вземат да ги продават втора употреба, защото още имали грайфер.
съб мар 01, 2025 8:26 pmТрифон П.Трифонов написа: "У нас няма закон, който да задължава шофьорите да сменят зимните си гуми с летни..."Лимка е излишен. Това трябва да го знае всеки който има книжка.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: