Е какво се учудвате като смяна на масло в оригинлен сервиз е от 500 нагоре ? Влизаме в Европа.
Всички имаме коли, нали ?
masteradmin
- майстор
23 мнения в "Вентил за гума на кола ..."
Takezo Sensey
- модератор
Значи , шефката като измила колата на мивка и пичовете с пароструйката са издухали "капачката" на вентила.Или поне така ми обясни тя.Самия вентил има , някакъв датчик които следи налагането в гумата и праща сигнали до кюмпютъра на колата .А без тази капачка датчика не мери верно , праща сигнал към управляващия блок на автомобила , че има спукана гума.И колата не може да вдигне повече от 80 километра.То бива може , ама чак пък толкова системи за безопасност...... 
borkata3000
- специалист
takezo написа:Значи , шефката като измила колата на мивка и пичовете с пароструйката са издухали "капачката" на вентила.Или поне така ми обясни тя.Самия вентил има , някакъв датчик които следи налагането в гумата и праща сигнали до кюмпютъра на колата .А без тази капачка датчика не мери верно , праща сигнал към управляващия блок на автомобила , че има спукана гума.И колата не може да вдигне повече от 80 километра.То бива може , ама чак пък толкова системи за безопасност......Ами да, толкова пари ще е, като транслира сигналите към космоса.
На мен ми взе към 5 лъва или нещо подобно. Но моите вентили са конвенционални и само приемат сигнали.
desss
- специалист
takezo написа:Значи , шефката като измила колата на мивка и пичовете с пароструйката са издухали "капачката" на вентила.пък аз се чудя мойта къде се дяна
и понеже капачката струва 10 стотинки и нищо не печелят от нея , обиколих няколко магазина, докато намеря
Takezo Sensey
- модератор
hygro написа:Ех, къде ми е сега ЗАЗ-ката...
lyki
- специалист
masteradmin написа:Е какво се учудвате като смяна на масло в оригинлен сервиз е от 500 нагоре ? Влизаме в Европа.Ква Европа бе мастер ,кви пет лева , намира ме се в държава където дечицата по домовете се ръфат едно друго от глад и старците мрат по улиците защото разните му там институций нямали пари и разпоредби да помогнат. И в същата тази държава има хора дето им се струва нормално да си сменят маслото за не по малко от 500лв. и енин проклет винтил ,пък изпрашташ ако ще и до марс сигнали струва 154лв..
Не искам да се индетифицирам с такива Българи дето като шефката на takezo от суетност или от някакво криво разбрано чувство за престиж демонстрира социално равнище с такава кола.
заради идиотизма с който приемаме всякакви гаври с достойнството ни , и колкото по големи са гаврите толко по големи Европейци сме.
Ехооо , оставих колата в сервиза...но не ми дадоха възможност да видя вентила.После като я взема ще го снимам ама вече монтиран.На предна дясна гума , сутринта го погледнах но нищо особенно не видях.Ще спомена и сумата на цялата интервенция , части + работа, че в момента един "сервизан"(а ако не се лъжа тои е 45 мин.) час , е 37.50 с ДДС.
Takezo Sensey
- модератор
ето го прословутото "чудо" за 154лв. + 57 за труд.......настрoки и т.н.
Прикачен файл
Вен2.jpg (60.99 KиБ) Видяна 6407 пъти
Прикачен файл
Вен.jpg (70.44 KиБ) Видяна 6408 пъти
Тема "Вентил за гума на кола ..." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература