Всички имаме коли, нали ?
masteradmin - майстор
Е какво се учудвате като смяна на масло в оригинлен сервиз е от 500 нагоре ? Влизаме в Европа.
Takezo Sensey - модератор
Значи , шефката като измила колата на мивка и пичовете с пароструйката са издухали "капачката" на вентила.Или поне така ми обясни тя.Самия вентил има , някакъв датчик които следи налагането в гумата и праща сигнали до кюмпютъра на колата .А без тази капачка датчика не мери верно , праща сигнал към управляващия блок на автомобила , че има спукана гума.И колата не може да вдигне повече от 80 километра.То бива може , ама чак пък толкова системи за безопасност...... :?:
borkata3000 - специалист
takezo написа:
Значи , шефката като измила колата на мивка и пичовете с пароструйката са издухали "капачката" на вентила.Или поне така ми обясни тя.Самия вентил има , някакъв датчик които следи налагането в гумата и праща сигнали до кюмпютъра на колата .А без тази капачка датчика не мери верно , праща сигнал към управляващия блок на автомобила , че има спукана гума.И колата не може да вдигне повече от 80 километра.То бива може , ама чак пък толкова системи за безопасност...... :?:
Ами да, толкова пари ще е, като транслира сигналите към космоса. :lol:
На мен ми взе към 5 лъва или нещо подобно. Но моите вентили са конвенционални и само приемат сигнали. :?
hygro - майстор
:lol: Ех, къде ми е сега ЗАЗ-ката... :lol:
desss - специалист
takezo написа:
Значи , шефката като измила колата на мивка и пичовете с пароструйката са издухали "капачката" на вентила.
пък аз се чудя мойта къде се дяна :roll: за пароструйката не се сетих.
и понеже капачката струва 10 стотинки и нищо не печелят от нея , обиколих няколко магазина, докато намеря :roll:
hygro написа:
:lol: Ех, къде ми е сега ЗАЗ-ката... :lol:
:lachtot: , дано да успея да го снимам , да видим какво е това чудо на френската авомобилна индустрия , и как 10 грама нитрил каучук може да струва толкоз :ka:
lyki - специалист
masteradmin написа:
Е какво се учудвате като смяна на масло в оригинлен сервиз е от 500 нагоре ? Влизаме в Европа.
Ква Европа бе мастер ,кви пет лева , намира ме се в държава където дечицата по домовете се ръфат едно друго от глад и старците мрат по улиците защото разните му там институций нямали пари и разпоредби да помогнат. И в същата тази държава има хора дето им се струва нормално да си сменят маслото за не по малко от 500лв. и енин проклет винтил ,пък изпрашташ ако ще и до марс сигнали струва 154лв..
Не искам да се индетифицирам с такива Българи дето като шефката на takezo от суетност или от някакво криво разбрано чувство за престиж демонстрира социално равнище с такава кола.
:wallbash: Няма да пиша повече щот съм много ядосан :wallbash:
заради идиотизма с който приемаме всякакви гаври с достойнството ни , и колкото по големи са гаврите толко по големи Европейци сме.
крум - специалист
Лъки, проблема е доста по-дълбок... И той е в извращаването на технологиите, които вместо да служат за облекчаване на ежедневието, ни заробват с пълна сила, служейки на цар Маркетинг и царица Продажба...
Гост
Ехооо , оставих колата в сервиза...но не ми дадоха възможност да видя вентила.После като я взема ще го снимам ама вече монтиран.На предна дясна гума , сутринта го погледнах но нищо особенно не видях.Ще спомена и сумата на цялата интервенция , части + работа, че в момента един "сервизан"(а ако не се лъжа тои е 45 мин.) час , е 37.50 с ДДС.
ето го прословутото "чудо" за 154лв. + 57 за труд.......настрoки и т.н.

Прикачен файл

Вен2.jpg
Вен2.jpg (60.99 KиБ) Видяна 6351 пъти

Прикачен файл

Вен.jpg
Вен.jpg (70.44 KиБ) Видяна 6352 пъти

Тема "Вентил за гума на кола ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: