torbalan написа:Абе ти предизвикваш ли ме,какво ли...какъв е този тон,не го очаквах от теб...Кога е по-лесно да си забравиш светлините-на светло или на тъмно,а?И как реши,че не разбирам от електротехника не ми стана ясно.Не че съм длъжен ,но...ТМЕМ "Н.Й.Вапцаров"(ел.обзавеждане на промишлени предприятия),после няколко години "Кремиковци"(6-ти разряд),задочно Автоматицазия на минното производство в МГУ...Недей така с рогата напред,моля.Тока през един генератор на празен ход и под товар и съответно отделената температура едни и същи ли са,че нещо не се сещам...А механичните натоварвания?Съпротивителния момент при ПХ и под товар пак ли е един и същ?Защо има бум на изгърмели алтернатори по автофорумите,или и това е глупост...Защитавай си ранга "дървен философ",ама не се излагай...batkotony написа:Е не звучиш сериозно,само се заяждаш...подкрепи с факти защо е глупост в такъв случай,аз ти казах моите доводи,а не усещам вакуум между ушите си...За забравянето какви факти ти трябват?
Дали ще ги забравиш през деня или през нощта - каква е разликата?
А за по-натоварения режим, то е такава глупост, че ако поне малко отбираше от електротехника, нямаше никакви факти и доводи да искаш...
Сега ще ме накараш да си преодолея мързела и да ходя до гаража да гледам колко е мощността на генератора...
Ама да ти кажа - безсмислено е...
И реното ми и ситроена имат сигнализация - ако напрежението падне под една определена стойност - моментално разбираш...
Ако е над тази стойност - акумолатора е в режим на "дозареждане"...
Карали сме с включен нагревател на задното стъкло, на дълги и с работещо дето квото има там електроника пусната - никога не съм виждал сигнализация за ниско напрежение...
Отделно, че на ситроена дори за една милисекунда да падне напрежението под тази стойност, записва се в паметта на компютъра и в последствие може да бъде видяно при посещение в сервиз... Е, нема такъв случай...