Всички имаме коли, нали ?
nikolovvd - майстор
montoya написа:
... от как се помним все съм военен и все съм полицай ...[/size]
Много хора смятат военните и полицаите за хора, които нищо не могат и затова са се захванали с тази професия.
В интерес на истината трабва да призная, че почти всички военни и полицаи, които съм познавал някога са много способни хора, а сред тях имам и роднини.
:prayer: :supz: :prayer:
gogo7777 - майстор
Тинки глей тая кво прави.....взимай пример :wink:
Прикачен файл:
Nezavisimata.jpg
Скромен превод от словашки:
Когато силна и независима жена се пробва /се старае/ да си смени чистачките. :lol:
p.v.x - майстор
Симпли.

Внимавай да не я подминеш.

Прикачен файл

g2rD8n.jpg
g2rD8n.jpg (70.45 KиБ) Видяна 1153 пъти
SEV - специалист
nikolovvd написа:
montoya написа:
Много хора смятат военните и полицаите за хора, които нищо не могат и затова са се захванали с тази професия.
В интерес на истината трабва да призная, че почти всички военни и полицаи, които съм познавал някога са много способни хора, а сред тях имам и роднини.
Ако тинки е модел за можещ и успял,аз трябва да бъда лауреат за Нобелова и всички там награди.
Kirilpm. - специалист
Тинчо,ще ме прощаваш но това с катаджията е виц,много те моля не ни хващай пак за тревопасни,че са ти много плоски лъжите :sad: Както има добри електротехници така има и такива като теб,същото е и с полицаите и по автосервизите,свиквай.
montoya - майстор
simplex написа:
montoya написа:
Баси, както казах това е кола направена лесна за ремонт и ако не са ти заврени ръцете в задника всичко става и то бързо.
Ами като е бързо, защо в сервиза смяната на съединител е 110лв! Не съм съгласен, иска си инструмент. Един динамометричен ключ, да натегнеш главата си е торба пари. Просто е по-добре от съвременна кола.
Ами цената в нормален сервиз се върти около 30 лв за човеко час. 2 човека ти сменяват съединителя за 2 часа и взимат 120 лв. В тая цена са си калкулирали цената на закупеното оборудване и инструменти, наем на помещение, данъци и ред други работи, включително и знания и опит за смяна на съединител. И това е цената за смяната на съединител без голяма трудност на стара кола като пасата.
Имаш ли представа колко и какво се разглобява за да се смени съединителя на друга масова кола като Рено сценик? Сваля се цялото магаре, предния мост и двигателя остава да виси на само един тампон, подпира се и чак тогава се вади кутията. Половината кола е на земята, цялото предно окачване и т.н.т
Тази смяна определено не струва 110 или 120 лева, а доста повече, за повече работа разбира се.
А как се сменява автоматична кутия на баничарка рено? Единствения вариант това нещо да е сложено там в тоя тесен кош е заедно с двигателя. Има и друг вариант, но е трудоемки и тежко като задача дори и за двама човека. Респективно отнема 7-8 часа на двамата и няма как цената да е 110 лв, а отива към триста и отгоре.
Иначе динамометричен ключ от хубавите и марковите на Гедоре, снап он и от тоя сорт е на цена около 300 до 4-500 лева, но за такива юзере като мен, фенове на домашните ремонти от време на време пускат в лидъл на промоция един динамометричен ключ на цена от 32 или 35 лева. Също върши работа с приблизително добра точност
nikolovvd написа:
montoya написа:
Благодаря за признанието, животът ни прави такива. :supz:
Аз примерно се оказах на 18 години сам старшина на застава, намираща се на майната си с един адски счупен москвич дванайска дефорсак като собственост и след него една още по счупена мазда 323. За маздата легенди мога да разправям, само ще спомена, че беше с 4 различни бутала двигателя.
Та с тия две коли от малък се научих да ровичкам.
p.v.x - майстор
simplex написа:
Аз поне знам, че в колите съм аматьор - За това и питам толкова много.
Симпли браво.

Криво ляво , достигаш до точни прозрения.

Така че драги съфорумници , помагайте безкористно и по същество.
Chefo77 - майстор
Тинки, ако наистина си добър в това, което правиш, значи амбициите ти или дупето ти са НУЛЕВИ. Разтълкувай си го сам!
В АБСОЛЮТНО всяка работа тези, които си вършат работата както трябва, растат. Тези със самочувствие без покритие, все намират причина да са неразбрани. Третите - дето им е все тая, даже не ги интересува къде са в класацията :wink:

Работата във всеки що-горе читав сервиз се определя по специален каталог. За смяна на съединител на еди-каква-си кола дават 4 часа. На друга - 8. На трета - 24. Ако я смениш по-бързо, по-умни хора са преценили, че нещо си прескочил, т.е. не си свършил както трябва. 30 лева на час си е ОК ценоразпис. А това, че някои хора не могат да си позволят да заплатят нормалните разценки, си е техен проблем. Никъде не пише, че е задължително да караш кола, нали? Необходимост е, но ако не можеш да я поддържаш, проблемът си е твой. Или - ааа, чакай, другите са длъжни да работят без пари само защото ти работиш така. И инструментите им да са подарък от някого ... Имаш ли представа, че само един шкаф за ключове струва повече от Пасаткото ти? Там не става с куфарче от Аветисян за 10 лева.
montoya - майстор
Chefo77 написа:
... Имаш ли представа, че само един шкаф за ключове струва повече от Пасаткото ти?
1200 лева https://www.olx.bg/ad/nemski-shkaf-s-in ... 1;promoted
Ония червените на snap-on са по 8-9 хиляди долара. Ако се занимава сервиза с ремонт на двигатели, на повечето модерни коли за свалянето на главата са необходими шаблони, после няма събиране иначе. Само за двойния ванос на осмака на бмв шаблона е около 1500 лева с отстъпката. Ама без него, няма събиране след като го разглобиш
gogo7777 - майстор
Та отивам в сервиза... и не знам дали няма да го осерат по-зле от аматьор като мене.
Тука си прав =D>
Малко хора ще разберат обаче кво ти трябва на тебе.....професионален аматьор или аматьор професионалист :wink: Сигурен съм, че ти би се справил по-добре и от двата вида специалисти. :wink:

Тема "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: