• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
jorkataG - специалист
Всички стъкла, пластмаси моторчета машинки за стъклата от вратите, радиатори, брони.
ivanovbg - майстор
Първо я пусни за продажба на части и тогава каквото остане за Надин :wink:
stiv1961 - майстор
Мислех и това ама парите ми трябват сега.
kuger - майстор
Обери скритите "екстри", все ще вземеш някой лев са тях. Щом не я теглят на кантар си го заслужават! Щото, като я вземат, ще я разкулачат и ще и докарат поне цената, която дават Х 4. Все ще намериш клиенти, ако не, ще правиш глезотийки за дома :)
bulhomes2 - майстор
При нас за да ги вземат без кантар искат да е пълен комплект. Всичко да си е по нея. Наскоро дадох едно Рено5 и взех 345 лв (за брой). Газовата си свалих естествено. Едно Ауди 80 викам - ще го разколача да видя дали ще взема повече, че има още няколко за там. 6 дена загубих и взех ...250 лв. С продажбата на разни дреболии - мигачи, фарове, централно... стигна цената на рендето, но няма да ми върне 6-те загубени дена.
kuger - майстор
bulhomes2 написа:
При нас за да ги вземат без кантар искат да е пълен комплект. Всичко да си е по нея. Наскоро дадох едно Рено5 и взех 345 лв (за брой). Газовата си свалих естествено. Едно Ауди 80 викам - ще го разколача да видя дали ще взема повече, че има още няколко за там. 6 дена загубих и взех ...250 лв. С продажбата на разни дреболии - мигачи, фарове, централно... стигна цената на рендето, но няма да ми върне 6-те загубени дена.
Значи не обичат да са ебани, но ебават другите?
koveslav - майстор
Имат си таблици и още по телефона казват цената на дадена кола,според цените на различните метали в дадения момент.Ако са коректни,де.Перфектно знаят във всеки модел кола какви и колко метали има.
jorkataG - специалист
И така след лекото лирическо отклонение по темата :) да попитам нащо.
Възможно ли е поставянето на някакво съпротивление което, да кара крушката да свети по слабо примерно с 50-60% от мощността си? Това съпротивление да се постави на кабела който отива от релето към крушката.
ivanovbg - майстор
Да , възможно е, но какъв е смисъла? Няма да спестиш кой знае колко ток. Например крушките искаш да светят с 30%, значи грубо напрежението което трябва да подадеш на крушката е 30%, а останалите 70 трябва да ги обере съпротивлението. Мощността която ще се разсейва от съпротивлението във вид на топлина ще е 70% и де факто сумарната похарчена мощност ще си остане почти същата.

Друг прост начин е да включваш крушките последователно. Тогава релето трябва да е с 5 крачета и пестиш близо половината ток. Ако чак толкова ти е нужно да ти начертая схема ?

:partyman:
jorkataG - специалист
Не съм на електромер :-D че да пестя енергия. Въпроса е свързан с живота на крушките. През деня не е необходима пълна мощност и затова е въпроса. А когато вечер се превключи за да се ползват и дългите всичко ще си работи на пълна мощност
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Устройство за автоматично включване на автомобилните фарове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: