• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
Kirilpm написа:
...Та катализатора се води филтър за твърди частици(в него се очаква да доизгорят твърдите частици).....А при по новите коли има филтри от типа DPF и FAP ....
Ето виждаш ли че въобще не си в час? Катализатора не се води филтър за димни частици.
Катализатора няма отношение към димните частици а неговата функция е да неутрализира с катализа вредните ГАЗОВЕ. не твърди частици.
С твърдите частици се занимават посочените от теб DPF и FAP. Има дизели с тях и без тях.
Преди време като си купуваш нова кола можеше да се избира дали да има или няма филтър за димни частици.
В интерес на истината при някои модели катализатора е в един корпус с филтъра за димни частици.
Но пък това не ти дава право да казваш че катализатора бил филтър за димни частици.
Та моето турбо е Garrett без променлива геометрия и катализатора ми няма филтър за димни частици.
Но дори и катализатор без филтър за димни частици може да се задъни.
Това става ако колата не ти е у ред. Та поддържайте си колите технически изправни.
И колкото по-нов и накичен таралясник, толкова повече ядове и пари за поддръжка.
:partyman:
P.S. Благодаря за поканата за присъствие при отваряне на катализатор/филтър.
Под навеса имам намятани поне 10-тина катализатора. Като ми се глада ще разцепя някой с флекса. :-D
kuger - майстор
hidrazin написа:

Под навеса имам намятани поне 10-тина катализатора. :-D
Къде е навеса, питам аз? :weedman:
hidrazin - майстор
kuger написа:
Що ти са бре? :-D
kuger - майстор
hidrazin написа:
kuger написа:
Що ти са бре? :-D
Цяло лято ще си джиткам с паричките от тях :-D :-D
profesionalist_wood - майстор
Аааа ние с комшиите се чудехме гой гепи катализаторите на колите от квартала.... :?
hidrazin - майстор
kuger написа:
Цяло лято ще си джиткам с паричките от тях :-D :-D
Едва ли. В тях не съм оставил нищо ценно.
Ако ти ги дам все някой ще изгори - тоя дето ги купува ако е толкова наивен.
Лошото е после ако те потърси. :-D
profesionalist_wood написа:
Аааа ние с комшиите се чудехме гой гепи катализаторите на колите от квартала.... :?
Аааа.. Питай kuger. :lol:
Kirilpm - специалист
Ами колега,аз грешката си я признавам,катализатора е филтър за доизгаряне на изгорелите газове и като цяло за намаляне на азотните окиси и въглеродните окиси,опитах се да го обясня в по-разбираем текст без да си придавам важности.Но не знам ти колко си в час,щом не си наясно колко струват десетина катализатора и се чудиш на хората за какво са им.А вътре няма нищо сложно една пчелна пита и няколко плетени набивки за изолация,тайната е в материалите.Ако забеляза,аз не ти направих забележка,като се беше наел да сменяш разпръсквачите на дюзите на колегата(което ако го изръсиш в някои сервиз ще ти се смеят от сърце),а глупостта,която изръсих аз донякъде е вярна понеже в катализатора между другата гняс изгарят и саждите,които се водят твърди частици,за това обикновенния платинен катализатор кара много повече от ДПФ и ФАП филтрите,понеже при натоварване много по-лесно и ефективно се самопочиства.
nv952 - майстор
Случайно някой да знае как се мият шибаните фарове.
Днеска от 9 до 16 часа дрямах в КАТ и гледах за копче ама няма.
Обаче разбрах че джабката може да е като хладилник.
И бирата ще е студена като отида до село. ;)
Намерих и вторият ключ.
тия в автокъщата викат че бил един :lol:
А те просто не знаеха че вторият е в жабката :shock:
Добре че се разрових...щот я някой е разбил стъклото и взел че отпрашил :)
hidrazin - майстор
Kirilpm написа:
...Но не знам ти колко си в час,щом не си наясно колко струват десетина катализатора и се чудиш на хората за какво са им.....като се беше наел да сменяш разпръсквачите на дюзите на колегата....
Ама ти наистина си тълкуваш нещата както ти изнася?
На кого съм тръгнал да сменям разпръсквачите бре? Я прочети какво съм писал - за моите става дума.
И относно цените на катализаторите, какво има в тях и как са устроени ще те замоля да не ми обясняваш.
С колегата kuger се знаем отдавана и въпроса за какво са му катализаторите беше по-скоро риторичен.
А тук във форума си използваме и емотикони. Я погледни дали не съм сложил някой след питането ми към kuger. :lol:
Тръгнал да ми обяснява какво има в един катализатор. Ужас ужасна! :?
nikolovvd - майстор
nv952 написа:
Случайно някой да знае ...
Потърси описание за автомобила си или ползвай търсачката в съответни авто форум.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: