• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 60
Всички имаме коли, нали ?
kartechar - специалист
В оффроуд форума битува едно мнение, че рано или късно всеки си купува Тойота...
kalpev - специалист
kartechar написа:
В оффроуд форума битува едно мнение, че рано или късно всеки си купува Тойота...
+1
:thumbs:
stoianov_n - специалист
MamaMy написа:
Въобще в цялата тема бъка от посредственост, опит да се пробутат някакви трошки и извадки от някакви сайтове които правят "статистика" с чисто рекламна цел. Да не говорим, че дори на реномирани организации статистиката не се гледа защото не е правена за БГ. Тук нещата не са такива като в Европа. Онази статистика е за чисто нови коли които вие не купувате. Вие ги купувате точно когато им е свършил ресурса. Особено на по-новите ......
:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: =D> =D> =D> =D>
Така е щото изгониха майсторите от форума....а те можеха да помогнат много ...... :x
radius - майстор
Преди няколко страници помолих инфомар, да си изясни какво иска, за да получи смислен съвет. Не може да се пише за яриси и за шарани. :!: Темата няма да доведе до никъде, освен до разтягане на локуми.
Ама пък да хвалиш фолсквагени и да плюеш френски е винаги модерно и интересно :lol: , така че може пък темата да има бъдеще.
Kasap - специалист
radius написа:
Преди няколко страници помолих инфомар, да си изясни какво иска, за да получи смислен съвет. Не може да се пише за яриси и за шарани. :!: Темата няма да доведе до никъде, освен до разтягане на локуми.
Определено, трябва да си поизясни изискванията и тогава да избира от 3-4 модела. Че както сме я подкарали, минахме всичко от Смарт - до ванове...
radius написа:
Ама пък да хвалиш фолсквагени и да плюеш френски е винаги модерно и интересно :lol: , така че може пък темата да има бъдеще.
Имам Пасатор и Лагунка - дизеляци, от една реколта. Ако трябва да избирам - ще е франсето.
stoianov_n - специалист
radius написа:
:?
Ако искаш да сравним шаран 1.9 със сценик 1.9..... :-D
p.v.x - майстор
Тука има някаква завера...Никой не предложи Мерцедес.Само аз ли съм се прекарал. :-D
gogo7777 - майстор
Търси се "пенсионерска" кола, а не "пи*еловка" :wink:
stoianov_n - специалист
p.v.x написа:
Тука има някаква завера...Никой не предложи Мерцедес.Само аз ли съм се прекарал. :-D
Майсторите мразим мерцедеси......щото не се развалят... :-"
infomar
radius написа:
Преди няколко страници помолих инфомар, да си изясни какво иска, за да получи смислен съвет. Не може да се пише за яриси и за шарани. :!:
Изискванията в процеса на дискусията леко се промениха.
1. Здравина - най-важното. Това е абстрактно понятия и е субективен фактор;
2.Двигател - до 100 к.с; макс. 120/130 по изключение, ако колата е поддържана доказано добре;
3. Цена - до 8000 - 8500/макс лева;
5. Двигател - бензин и по изключение дизел в зависимост от състоянието на колата;
6. Година производство - 2003-2010
Въз основа на тези критерии личната ми класация са до/около 100 к.с.
1.Мазда 3/1.6 , 2/1.3
2. Форд фиеста 1.4 или /Фокус - 1.6
3. Миниван... не съм се спрял на марка.
Лошото е, че колкото специалисти по колите, толкова различни и направо противоположни мнения.
От разни статистики се вижда, че 40% от всички дефекти на колите от последните 10 г. се дължат на електрониката, 20% на двигател и останалото е други... но много зависи от марката кола. След градушката в София, маздите са били най-много от помляните коли - говорим за ламарината им, а проблемът с ръждата си го има за колите преди 2008-ма.
Като резултат на много разговори, ми казват, че "народните" коли в ниският ценови диапазон след 2005-та година и по-късно, се правят умишлено с разчетна здравина да издържат около 12-15 г. и около 200/250 000 км. След което живота на агрегатите в тях е на предела си и може да се очакват внезапни изненади, а това са масовите внасяни коли....
Забелязах също, че минивановете не се различават чувствително в разхода на гориво в сравнение с класическите, въпреки по-мощните мотори и по-голямо тегло. Освен тов този тип коли дават статистически много по-малко аварии в сравнение с останалите.
За това основно изискване си остава здравината. Ако един миниван е с гарантирана поддръжка до момента, и липса на големи издънки в бъдеще, то по-големият данък сумарно за 10 години - 2500 лв. може би ще покрие разходите за части на някое 1.4/1.6 кубиково возило, взето на слука, за същият период. Някой казват, че вановете ги правели поради това, че са "семейни" коли, умишлено по-здрави... не знам до колко е вярно. Има значение разбира се и каква марка ще бъде минивана....

Обърках се вече... за една кола един казва, че е добра... друг, че не струва, трети....
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 60

Тема "Избор на "пенсионерска" кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: