• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 20
Всички имаме коли, нали ?
G.M. - напреднал
Gislaved NordFrost 3.
ralev - специалист
G.M. написа:
Gislaved NordFrost 3.
И аз съм, със същите
mitaka_vk - специалист
ralev написа:
G.M. написа:
Gislaved NordFrost 3.
И аз съм, със същите
Най добрите, за сняг :)
laary - специалист
mitaka_vk написа:
Erectus написа:
Нещо и от мен за зимните гуми (не прочетох някой да го е споменал)
Ако летните ви са 205/.../.... то зимните ги купете максимум 195 , а по-добре 185 .
Знам ... грозно стои на колата ама е сигурно и имате по голям шанс да издрапате на сняг.
Малко ме съмнява тази версия, нищо че е навсякъде разпространена. С тесни гумета мини по наклон в неутъпкан сняг, и в един прекрасен момент ще се окаже че лежиш по корем на снега, а гумитедоволно се въртят в обствените си дупки. Малко по широчки и от някой за предпочитане шведски производител на гуми и е мечта върху снега. И като си помислиш че малките дупки по нашите красиви пътища не се усещат и най вече чуват с подобни гуми.
Пич а с широките зимни гуми ще стоиш долу и само ще гледаш байра!
mitaka_vk - специалист
Ха симпатяга, искаш да ми кажеш че всяка вечер стоя в ниското и гледам баира :lol: Определено не тесните гуми те качват до вкъщи по време на сняг ами основно действието се определя от задкормилното устройство :-D
илко илиев - специалист
аз карам с ЛАСА и съм доволен.Добре се дъжи.
todortv - майстор
За съжаление Гиславед вече не се произвеждат и сега съм с Нокиан
един размер по ширина надолу.
ditronix - специалист
Може и да съм се похвалил вече,но тази година купих HANKOOK W 330 за две от колите ни.Доволни сме много,на снега каляските се държат перфектно!Като цена също са добри-195/65/15-99 лева,175/65/14-91 лева.
Chefo77 - майстор
Най-накрая да се докопам до тая тема :)
Офтопик: Където и да се регна, автотемите са с особен приоритет :)
Та - зимни BF Goodrich Winter G, 185x60 R14, трети сезон в мен от нови, 2 на старата, 1 на новата кола ... много добри!
Летни - същия размер Bridgestone Turanza ER300, два сезона карани от нови, на старата и на новата кола ... е няма такава гума! Но не стоят добре на тази кола, та тази година ще се обуваме с нови 15-ки. А тези заминаха заедно с джантите ... при старата кола :)
Хей, някой да има впечатление от G-Grip на BF Goodrich?
M_slav - напреднал
Зимни - TOYO Snowprox, 195/65/15, асиметричен протектор, не са ми изневерили досега. Петрохан им е детска игра.

Летни - Continental ContiSportContact, 205/55/16 - за тях само едно - невероятни

А относно широките гуми за зимата - карал съм и с 225/50/17 и поведението е по-добро отколкото на 195/65/15. Друг е въпроса, че пътищата ни не са за такива...ако въобще можем да ги наречем пътища...
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 20

Тема "Какви гуми ползвате ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: