Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

Lisko - майстор
crez написа:
Lisko написа:
crez написа:
Велси, моля те обясни как стои въпроса със зимни/летни гуми в САЩ. Как се процедира ако тръгна от топла Калифорния и трябва да стигна до снежен Меин за един ден, по път ли ще сменям гуми?
Хахаха, за един ден - няма как да стане тоя номер :-D
:prayer: Боже, колко невежест у хората, тръгвате двама и карате по 800 км. след това се сменяте. Това съм го правил неведнъж.
=D> =D> =D>
Даа, въпроса е у кои хора ? Аз също съм карал по тая схема и то доста. И то на този континент. Ако караш със средна скорост 100 км/ч в продължение на 24 часа, ще минете 2400 км. Ще стигнеш за един ден - ама другия път. Кратка справка с гугъл дава че ти трябват 46 часа (SF->Bangor без трафик!). Мисля, че се разбра кой е невежият! Разбирам да си се изцепил ей тъй за лафа без да провериш - добре. Ама после да удряш главички в земята и да наричаш невежа този който знае по-добре от тебе - е тва не ти прави чест.
stoianov_n - специалист
Lisko написа:
.... Ако караш със средна скорост 100 км/ч в продължение на 24 часа, ще минете 2400 км. Ще стигнеш за един ден - ама другия път. Кратка справка с гугъл дава че ти трябват 46 часа (SF->Bangor без трафик!).
За един БЪЛГАРИН няма невъзможни неща....където и да е. :-D Ще ги мина,че и оттатък ще ида..пък и един гугъл НЕ МОЖЕ ДА МИ КАЗВА как да карам. :-D
kuger - майстор
Що млъкнахте за зимните гуми, бре? Де го Тинки с летните?
nikolov333 - майстор
kuger написа:
Що млъкнахте за зимните гуми, бре? Де го Тинки с летните?
В ей тая тема.. http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=36&t=52953
kozl - майстор
Мама му. Снощи спирам в една киша и гумата кльока. Със зимни гуми съм и утре съм на гумаджия. Натрупа снег, не се видат пироните :?
Та зимните гуми на лед и снег мое и да държат, на пирони не :roll:
Krass - майстор
kozl написа:
Мама му. Снощи спирам в една киша и гумата кльока. Със зимни гуми съм и утре съм на гумаджия. Натрупа снег, не се видат пироните :?
:lol: Това си е за бисерите.
kuger - майстор
Krass написа:
kozl написа:
:lol: Това си е за бисерите.
Бисер, ама за теб, питай него как се е чувствал в момента.
kozl - майстор
По-добре бисер отколкото честа практика. Отчитам си грешката, че не закарах колата същата вечер на гумаджия. В София има денонощни. На сутринта гумата - мекица, компресорчето не засякох колко време си бръмча дакато с въздух я надуха. И 12 лева за демонтаж, залепване, баланс, монтаж + 70 ст. за свинска опашка. И другото си е загуба на време. А случва се и по-зле, до сега два пъти ми режат с нож гумата и после брак и брък в джоба, но за нова.
Теста на първия сняг с новите мишленки мина добре. В кишата не е така. Но базата за сравнение ми е със старото пежо дето беше атм. дизел и с гуми широки 175, новото е с 205. Освен туй в новото има некави екстри, които не позволават да си буксува на воля. А и в клиренса голяма разликата. Вчера го остъргах в едни дупки на Овча Купел. На някои места улиците съществуват само на картата.
А случи се преди да тествам Дъстер 4х4 в снега. Но го дадоха със летни гуми. Теста започна сутринта с преход в непочистени, но нагазени улици. Тук там ползвах задно задвижване. После нагазване в дълбок сняг и 2 часа разходка за лопати и още 2 за откопаване на Дъстера и теста приключи.
шоп - майстор
kozl написа:
Освен туй в новото има некави екстри, които не позволават да си буксува на воля.

Имаш ISP, което ако искаш може да го изключиш. Но не те съветвам да го правиш, освен ако си забуксувал и само докато излезеш от ситуацията.
stoianov_n - специалист
Andri01 написа:
99% от хората не могат да направят разлика между зимни и летни гуми! Да не говорим за КАТ-те,те пък съвсем! А тя е в състава на материала. типа на грайферите също,но там е незабележима. Зимните при ниски температури си запазват гъвкавоста,до като другите стават по твърди и се износват по бързо. Така,че всичко все пак опира до дълбочината на грайферите! Другото си остава за сметка на собственика/ износването /.
Според теб, да караш ЗИМАТА със такива гуми
https://www.google.bg/imgres?imgurl=htt ... MwgoKA0wDQ

или с такива няма значение, така ли да го разбирам? :?
https://www.google.bg/imgres?imgurl=htt ... MwgpKAAwAA

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: