Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
stan73 написа:
По мои наблюдения за съжалелие при вдигане на цените на горивата, търговците винаги си вдигат и цените, след това обаче при спадане на цените на горивата, търговците цени не смъкват. При следващо повишаване на цени на горива, естествено вдигат още цените на стоките...
Е то у нас на цените има нещо като обратен клапан.
Пуска само в едната посока - нагоре. :-D
След Нова Година клапанът ще заработи яко - ток, винетки ...
:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Не е обратен клапан, в икономиката се използва един термин от механиката, викат му принципа на храповото колело (ratchet gear) ;)
naB4o - специалист
Цените на околните на ВМ, почнаха да гонят неговите, заради явен отлив на клиенти. Първи свалиха Лукойла зад Метро, НО другите лукове си стояха на старите цени. А за горивата на ВМ, съм чувал разностранни мнения от познати и непознати. Едни са доволни, други не, аз лично не съм ги пробвал, и въпреки че ми е на 3 минути бензиностанцията, не ми се чакаше 20 коли. Сега като са по-малко, може и да пробвам.
stan73 - майстор
Аз от бензинът им съм доволен, но на мацката дизеловата ракета не е така отзивчива с тяхното гориво. Вероятно дизелът им не е много добър. И двамата с нея преди това бяхме зареждали от Еко...
nv952 - майстор
Забелязва се дори ново явление – петролен туризъм. Фирми и граждани от други населени места идват във Варна да зареждат гориво.
:?

http://varnahot.com/%D0%B2%D0%BE%D0%B9% ... %BA%D0%B8/
kuger - майстор
А тия педaли от Лука държат цена от 2,09 лв.,явно на Златев му трябват още парички!
Няма да се наядат, да им приседне!
stan73 - майстор
Нали сте наясно, че едровата цена на бензин и дизел е около 70 до 80 стотинки. Всичко нагоре до около 2 лева са налози и печалба (предимно налози (акцизи и данъци) обаче)...
mitko414 - специалист
stan73 написа:
Нали сте наясно, че едровата цена на бензин и дизел е около 70 до 80 стотинки.
Цената е €0.508 за бензин и €0.557 за дизел.
Източник.
stan73 - майстор
Тя е раздута. Най-тънката от същият източник без налози е: € 0.378. Таман между 70 и 80 стотинки се получава. (както и да е, винаги ще ни клатят яко...)
stoianov_n - специалист
Пред "Труд" Веселин Марешки обясни, че планира да отвори бензиностанции в София и Пловдив...
На въпрос откъде купува горива той отвърна:

"Снабдявам се от най-реномирания доставчик", без да уточни кой е той.

http://news.plovdiv24.bg/595498.html

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: