Всички имаме коли, нали ?
nikolovvd - майстор
Това е характерно за стари спирачни апарати.
Затова на тази възраст апаратите се свалят и се рециклират - има си китове за тази работа.
Като се разглоби апарата се оказва, че водачите "лагеруват" в ръжда, защото маншончетата са скъсани.
Понякога единият водач направо е блокирал и супорта не се движи, дори затяга.
Ето защо като се започне ремонт на нещо се прави от А до Я, а не на парче.
Като смениш тампоните на предното окачване, се разхлопа шарнира. Като смениш някоя биалетка колата започва да дърпа на ляво или дясно, а понякоха износва гумите отвътре или отвън. Ама какво да се прави, след като икономията е майка на мизерията.
zz_stefanov - майстор
simplex написа:
zz_stefanov написа:
От мрънкане, не успяваш да видиш, че вече в България нещата не са същите.
Нещата в България са такива, каквито винаги са били. И така си остават. Ако дойде краят на света, България ще разбере 20 години по-късно. И аз съм работил. И аз съм учил. Но нямам намерение да работя, за да оправям това, което продължава и в момента да се краде. И междувременно да тъпча на едно място. Все повече се чудя - магистратурката, паспортчето и чао-чао. Другаде хората са го изработили и ще работя за себе си, не за оня дето духа.
А нещата не са се променили. Управляващите все същите, циркът все същия. Автобусите от Турция все още пристигат на всеки избори. И все още се купуват избори с цигански гласове - тарелка кебапчета. Все още нямаме демокрация, а живеем в постсоциалистически строй, където продължава да управлява дегизираната БКП и мафията в комбина.
На КПП-тата на входа на България трябва да пише "Надежда тука вие всяка оставете" - Данте, "Ад". Е, явно не съм толкова прост, щом знам кой е Данте.
В известна степен ме спират 2 неща да замина - че на запад гледат често на българите като на второ качество хора и че тук е родината с красивата природа. Но ако намеря възможност да ме гледат като бял човек и да работя по специалност, хващам си паспорта и дим да ме няма.
Успех пожелавам на всички с розовите очила. Андрешко....
Човече, ако дойде края на света, ти няма да ситоя дето е разбрал навреме. Иди на запад и ще ти се ресетне цялата ценностна система. Знам такива дето имаха големи очаквания, но се оказа, че не са за там, щото и там трябва дупе.
nikolovvd - майстор
simplex написа:
Ми дай да сменим цялата кола бе.
И защо ще сменяш колата?
Вдигаш колата с крика, сваляш гумата, сваляш спирачния апарат и го разглобяваш. Накисваш го в препарат да паднат мръсотиите, а ти отиваш в магазина и си купуваш ремонтния кит за 15-16 лв. и започваш да сменяш всичко.
Водачите ги почистваш от ръждата с шкурка до блясък. С едно свредло с подходящия диаметър чистиш ръждата от дупките на водачите или навиваш шкурката на ролце и шлайфаш. После пълниш с високотемпературна грес и проверяваш как се движат водачите.
Ако искаш може да свалиш диска и да го закараш на някой стругар да го провери дали е крив. Преди да започнеш сглобяването оглеждаш маншоните на полуоските дали са здрави и дали има омазняване някъде.
Ако всичко е наред - сглобяваш и тестваш. Ако искаш пишеш какво е станало, ако искаш не.

П.П. Не завиждай на Ханс, защото данъците му са около и над 50%. Като ти пратят някоя глобичка за 20 € и забравиш да я платиш в рамките на един месец, въобще няма да ти се подмазват, а направо ще ти дръпнат от заплатата 200 €.
П.П.П. Дано не ти се налага да чакаш пред лекарски кабинет някъде в Англия например. Така ще си умреш чакайки.
Просто гледай да не се разболяваш, че свят ще ти се завие.
bulhomes2 - майстор
simplex написа:
...Е, явно не съм толкова прост, щом знам кой е Данте...
Вярно е. Пишеш правилно и се изразяваш добре. Но нещата, които вършиш са спорни.
simplex написа:
...Където работя това, което умея ...
Сигурно съм пропуснал, но какво умееш? И тук си свободен да го работиш. Свободен си и да даваш заплатите, за които говориш. Защото сега звучиш точно като мрънкалниците от бюрото по труда, които висят по кафетата. Завършил си някакво висше и то само 4-те години и си мислеш, че си кой знае колко ценен кадър.
gogo7777 - майстор
В известна степен ме спират 2 неща да замина - че на запад гледат често на българите като на второ качество хора
Тая простотия толкова е тиражирана и лъжлива, че направо нямам думи.
Ама Тинки ти още не си тръгнал и вече се съмняваш....що така? Кой те притеснява повече европееца или Его-то ти? И като бакалавър и като магистър все ще си един. Ако толкова пък държиш да не работиш с ръцете си и имаш потенциал, най-много да се докопаш до някой офис или цех и ще получаваш месечна заплата, колкото един кадърен монтажник изкарва за седмица. Това обаче няма как да стане щото не знаеш езика. А за да бачкаш на бюро без да се цапаш е необходимо да можеш поне да комуникираш :wink: Тука на български ти пишеме и не се разбираме......как ще му обясниш на Ханс, че ти си ценния кадър, който компанията е търсила...а?
bulhomes2 - майстор
simplex написа:
bulhomes2 написа:
...и то само 4-те години и си мислеш, че си кой знае колко ценен кадър.
Образованието не прави един кадър ценен, така ли? Аз да давам заплати? 4-те години са бакалавър и излизаш инженер.
Не. Далеч си от реалния свят. Образованието е само началото. После се учиш цял живот. Всеки, който е работил 2 години по специалността ти, знае много повече от теб. И аз съм инженер и по мое време се учеше 5 години. Когато почнах работа като такъв - чак тогава осъзнах колко не знам. И колко бързо и много се учи с практиката.
Junak - майстор
simplex написа:
bulhomes2 написа:
...Всеки, който е работил 2 години по специалността ти, знае много повече от теб.
Аз съм работил бе. Работя за себе си в момента. Оправям се някак. Всеки иска обаче да му е широко около врата.
Не тинки - ти мизерстваш. Това твоето не е живот. Не се заблуждавай.
SEV - специалист
Как бе има пасат,неговия пасат :-D .Европата не знае какво губи,наш ганьо е намбър уан.

Тинки,кой набор си ?
nikolson - майстор
simplex написа:
Аз лично съм вложил достатъчно.... Ако си мислиш, че ще си сложа и дупето - не си познал.Аз не съм циганин и няма да бера ягоди. Ако отида някъде, искам да се установя добре по местните стандарти, а не да мизерувам там, за да строя палати тук.
Две изречения едно след друго, взаимно изключващи се. Ето това имам предвид под "объркани ценности". И "там" ли си дал достатъчно, че да претендираш за нещо? Дали ще сложиш "дупето", ако ти стиска и му вярваш...
nikolovvd - майстор
Тинки, Тинки, дузина хора със степен магистър ти обясняват, че разсъжденията са ти грешни и не искаш разбереш, а как ще се оправиш с Ханс или Джон не знам.
На всички ни е ясно, че колкото повече знаем, толкова повече разбираме, че нищо не знаем и затова непрекъснато четем, учим и се усъвършенстваме.
Само ти си мислиш, че някой ти е длъжен и трябва да те назначи на работа веднага щом те види и то с минимум 5000 лв. заплата. Трябва да те разочаровам, че такива глупаци няма никъде по света.
От друга страна на всички ни е ясно, че като те наемат на работа, първо е за 3 до 6 месеца изпитателен срок и ако удовлетвориш изискванията на работодателя получаваш постоянен трудов договор.
Следват години работа за фирмата, израстване в кариерата и съответно заплатата.
Да ти го напиша по-просто - баламите умряха в Балкана!

Тема "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: