Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

Chefo77 - майстор
crez написа:
Толкова писания, и никой не се замисли каква е разликата в химичния състав на зимни,летни и всесезонни гуми. Поради намеления добив на естествен каучук, а е и скъп ( а той е в основата на читава гума) производителите измислиха зимни и летни. В летните силиката(вид пластмаса) е много голям процент, естествения каучук е минимум. В зимните обратно като добавят и друг вид пластмаса имитираща естствени каучук. Формата на шарката влияе на качественото спиране едва 30%, останалото го върши състава на гумата. Всесезонните са с по-голямо съдържани на ест.каучук и затова са по-скъпи. Ако има някой да ми направи гуми по старата технология, само ест.каучук и сажди, ще карам само с тях и ще ми бъде конфортно.
Само да кажа, че силика-та замества част от саждите, не каучука. :wink:
За всесезонните гуми - май и аз се замислям дали да не премина на такива като им свърши живота на тези. И ги продам на някой, дето се кефи само на грайфер :)
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Само едно нещо не мога да разбера. Наскоро бяха отбелязани високи температури от по 15+ градуса по целзий. Средата на Февруари. Може ли някой да ме светне защо в тия условия трябва да се кара със зимни гуми, че отново се мъчат да прокарват това за зимните гуми? Зимните условия приключиха.
Абе пичове, някой знае ли какво става с Тинкиту?Отдавна не се е мяркал тука.. :?
За гумите щях да го питам, кво да правя.... :?
Chefo77 - майстор
Не дразни, че току-виж те пратили да почиваш за седмица-две с тази подкрепа, която има :wink:
stoianov_n - специалист
Chefo77 написа:
Не дразни, че току-виж те пратили да почиваш за седмица-две с тази подкрепа, която има :wink:
Момчето каза, че зимните условия са приключили, пък като гледам навън какво става.... :shock:
Та, за гумите щях да го питам.... с кви да карам сега.... :?
nikolovvd - майстор
Слагаш едни MICHELIN CrossClimate и забравяш!
Стават и за Лято и за Зима, нищо че са летни.
stoianov_n - специалист
nikolovvd написа:
А с милиционерите, к`во прайм? :?
DundyTheCroc - майстор
Нищо, те са си маркирани M+S, освен това Реформаторите са предложили това със зимните гуми да отпаднем, така че има време, то ще покаже с какво ще караме.
MIRO_073 - майстор
stoianov_n написа:
Абе пичове, някой знае ли какво става с Тинкиту?...
Опитва се да запали форда. Стана студено.
nikolovvd - майстор
stoianov_n написа:
nikolovvd написа:
А с милиционерите, к`во прайм? :?
В момента цената на една е 206 лв., което е под цената на една лятна и една зимна гума и ако е вярно това което пишат за нея, а именно че е тествана от -30 до +40 градуса, то си на далавера. Хем имаш качествена гума, хем става за почти всички метеорологични условия, а е по-тиха (67 dB) и по-икономична от повечето гуми.
От друга страна цената е за гума 205/60/16, което е по-рядко срещата гума от 205/55/16 и е възможно цаната да е по-висока от нормалното. От друга страна лятна гума като за мен е в рамките на 140-170 лв. Изключвам някой марки, които са по 60-70 лв., защото освен че са по-шумни дават по-висок разход на гориво. С други гуми, ако гумите ми вдигат разхода с 1 лев на 100 км, а аз карам само на бензин, то на 10 000 км. съм със 100 лв. вътре. Или по-просто казано, за 4-5 години ще дам пари колкото за 4 скъпи гуми, но ще съм изминал по-малко километри за повече пари.
Това е моя поглед върху нещата, но да не забравяме, че може да греша.
Chefo77 - майстор
Стига бре, пич - лев на 100 км да ти вдигнат? Че това е повече от половин литър нафта/бензин (че и литър и половина газ).
Не съм съвсем убеден в тези рекламни материали, които хвалят еди-каква-си гума, че сваляла еди-си-колко процента от разхода. Забележи, че винаги със ситен шрифт има обяснение, че всичко е тествано при лабораторни условия и всичко друго е идеаааално. За мен лично това си е рекламен трик за продукт, който дори и да има някакво предимство, то то е далеч от посочените рекламни стойности.

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: