Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
Обзор е страхотен ЗА КАРАНЕ. На калпав шофьор, пътя му е виновен.
Един проход минал през живота си - и всички са такива.
:lol: :lol: :lol:
zz_stefanov - майстор
simplex написа:
.... ....Карал съм през Обзор, където проходът е една голяма спирала, където ще се хвърлиш в пропастта, ако караш с повече от 40-50 през по-голямата част от разстоянието чак до Бяла.
Събуди ме направо. Обзорски проход и гр. Бяла нямат нищо общо. https://www.google.bg/maps/place/%D0%9E ... d27.753056
виж село Баня е друго. И де я тая пропаст там. Гадничко си е , но най много да се нацелите с насрещния и мантинелите.
Последна промяна от zz_stefanov на ср окт 26, 2016 1:49 am, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
Имат, имат. Вероятно имаше предвид Обзор, пътя към Бяла - защото между Баня и Обзор също има криволичене. Е, не е спирала, но ще приемем че инж-а ги знае по-добре от нас кривите.
zz_stefanov - майстор
Е то между Обзор и Бяла не е проход. Пък там не можеш да намериш някой да кара под 100. Всеки ден го минавам.
Да от Обзор до като се излезе над Слънчев бряг е криволиченето, А и табела за Обзорски проход има южно от Обзор.
stoianov_n - специалист
simplex написа:
Защо ми е да купувам дискове за 250лв, като за 80лв мога да имам 2 читави диска, ЗА 35лв да взема накладки Textar.....
:motz: :wallbash: :censored: :loser:
mupk0 - специалист
Голям смях за тея марки ей...доста ноунейм марки првят доста кадърни части :) въпроса е да знаеш кои
Kirilpm. - специалист
simplex написа:
montoya написа:
Не го правя за кеф, а за сигурност
Моят Пасат оригинално е с не вентилирани дискове. Кажи ми, след като VW са го пуснали така, що да не е безопасен - това се чудя? Защо ми е да купувам дискове за 250лв, като за 80лв мога да имам 2 читави диска, ЗА 35лв да взема накладки Textar, помпата хич да не я пипам, а спирачните апарати да ги рециклирам просто?
Ти какво ми казваш - смени дискове, смени помпа с някаква измислена ЛПР, след това вземи други апарати, за да им правя и на тях профилактика, като си имам оригинални хубави апарати? Нямам тоя ентусиазъм да сменям наред с цел тунинг. Иначе маркучите действително е хубаво да се подменят и имам планове за това.
От какъв зор ще правя модификации на спирачната система?
И защо ще сложа помпа боклук LPR, като в момента имам ATE в прилично състояние?
Можеш да бъдеш спокоен че LPR произвеждат достатъчно качествени части,но за теб гроздето винаги ще е кисело.Обясни ми как 30 годишния пасат спира с дискове,които са станали като вестник и изпечени до неузнаваемост накладки?
nikolovvd - майстор
simplex написа:
Карал съм през Обзор, където проходът е една голяма спирала, където ще се хвърлиш в пропастта, ако караш с повече от 40-50 през по-голямата част от разстоянието чак до Бяла.
Гледах, гледах в GOOGLE MAPS и такова нещо не видях. Май спиралата е само в твоята глава. Виж Петрохан е друго нещо!
Прикачен файл:
Петрохан.jpg
Петрохан.jpg (20.3 KиБ) Видяна 1396 пъти
И това е само същинската част от прохода - около 15 км.
А на Обзорският проход, освен на Баня друг опасен завой не видях.
Прикачен файл:
Обзор.jpg
Обзор.jpg (36.81 KиБ) Видяна 1393 пъти
И както писа някой нагоре - "всички летят със 100 км/ч", стига да няма някой камион.
И понеже съм роден в Ямбол, а съм учил във военното училище в Шумен и техническия университет във Варна, нито един проход не ми е непознат. Само недей да пишеш, че се хваля колко висши имам. Приеми, че нямам!
Според мен пр. Обзор може да се сравни само с пътя Мездра - Ботевград. Монтоя може би ще се съгласи с мен.
Ники274 - специалист
Преди години като бях млад имах същия пасат 2 като в темата и когато съм карал към Бургас се кефих на завоите от Обзор до Слънчев бряг.То си и беше приключение.Голямо залягане по завоите и превключване на предавки и ала бала.Но спомням си ,че имаше няколко завоя където трябваше да намаля поне на 30км/ч иначе беше на кантар дали ще изляза от тях.
След време се сдобих с пасат 4 (или по точно пасат 5 ,версия В5 ,тоя дето всички се оплакват от кокалите му ,които заминавали ужасно бързо,но пък за сметка на това пък имаше хубаво окачване).Та с него първото ми ходене към Бургас бях леко изненадан.Влязох в прохода и на завоите ,които бяха кофти си намалявах скоростта на към 30к/ч,но хич не ги усещаше,след някой друг завой се оказа,че може да влиза и с 40-50км/ч.
Така,че на един шофьор може да му е приключение да влезе в един завой с 50км/ч ,а на друг да му е нормално каране без никакви емоции.
jekasus - майстор
nikolovvd написа:
А на Обзорският проход, освен на Баня друг опасен завой не видях.
Последните завои преди да слезеш към Слънчев Бряг.

Тема "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: