• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
toni_g79 - специалист
Ето и нещо ,за господина дето хвърчи да блъска в дясно http://sofia-agk.com/esoft/planove/OUP- ... -10/30.pdf не всички улици са равнозначи,само по това че и двете нямат знаци ......... Защото ако някой е щипнал знака,на привидно второстепенна улица,това не ти дава право да се излетиш като камикадзе ............
nikolson - майстор
Junak написа:
Това, което ти трябва, е кадастрална скица. Може да прави справки в кадастъра и по интернет
Това е най-точно. Всеки имот е отбелязан с отделен номер. За справка в интернет е необходима само регистрация.
aiako - специалист
Направих клип, до час ще го кача... туко виж бил полезен
alsted - майстор
Ето междувременно няколко снимки от мен.
Прикачен файл:
1.JPG
1.JPG (38.59 KиБ) Видяна 1065 пъти
Прикачен файл:
2.JPG
2.JPG (50.11 KиБ) Видяна 1065 пъти
Прикачен файл:
3.JPG
3.JPG (44.5 KиБ) Видяна 1065 пъти
На тязи последната, наличието на този надпис според мен има смисъл, че до там е паркинг. Автобусната спирка не е там, а - доста настрани, където платното е очертано с бяла непрекъсната лента.
И за да не ни упрекнеш пак, че вместо да ти подскажем как да се защитиш, ти се нахвърляме, ще уточня: ако основаваш защитата си в съда, че си се движел по път - просто няма да издържи по никакъв начин. Смени тактиката: онзи е карал с несъобразена за условията (и възрастта му) скорост и се е забил в теб. Ти не си имал видимост към него поради спрелите коли, за да му осигуряваш предимство.В крайна сметка темата започна така:
toni_g79 написа:
... По-интересното ми е дали съм виновен наистина!!
А не:"помагайте с адвокатски съвети как да се спася ..." (примерно).
toni_g79 - специалист
Понасям си отговорността от всякъде :) Не е проблема в това,интересно ми е как няма и един знак за паркинг :? Интересно ми и колегата да качи видеото ...не че ще се види кой знае какво различно........На изхода има знак "ИЗХОД" а няма знак ВХОД или паркинг(не,че това ме оправдава),просто говори за не добре свършена работа от някой...
alsted - майстор
Когато няма знаци е в сила пътната маркировка - в случая направо идеална. И някак си несериозно ми звучи, че поради липса на знаци, човек не би могъл да се осъзнае, че се намира на паркинг.
hidrazin - майстор
Уффф... И като гледам май всички улици (пътеки, алеи или както и да е там) са си равнозначни. :? Поне доколкото се вижда от снимките.

А за колегите дето разправят че пътя се познавал по това колко е широк, каква му е настилката... Никой не е врачка, нито има време да да гадае кой път е с предимство, нито пък да слиза от колата с рулетка в ръка и да измерва платното.
Това че някъде не е така, говори за друго - пропуски, мързел,безхаберие, липса на средства ... и подобни.
Навсякъде трябва да е така! Нищо че излизаш от улица без настилка.
Прикачен файл:
STOP.jpg
Вярно, сливата трябва да се окастри здраво. :-D
:partyman:
Последна промяна от hidrazin на пет апр 11, 2014 4:12 pm, променено общо 1 път.
toni_g79 - специалист
Ми нз и аз.Остава да взема старата кола и да ида и аз да наснимам.На тръгване да изшия някой поне да ми плати пътя :lol: Ако е толкова идеална маркировката,щеше да има поне пешеходни пътеки,и нямаше всичките,като мен да са будали,и да отнемат предимството(съзнателно или не )Към мястото на инцидента тези парко-места където са в лява по моят път ги няма(което май така или иначе няма значение,щом няма и един знак за паркинг)
dadko - майстор
Интересното е, че на снимката, където съм отбелязал с 1 и 2- има бариери. Вдигнати са през деня, но нищо чудно през нощта да са спуснати.
Което ме навежда на мисъклта, че това не е част от републиканската пътна мрежа, а паркинг, собственост на комплекса. Така, че ако пледираш, че си се движил по някакъв път, който е по- главен от другите алеи от паркинга- няма да мине.

Прикачен файл

Clip_41.jpg
toni_g79 - специалист
Ми то аз за друго не претендирам :) това,че не е пуснал мигач или фарове изобщо не съм го подавал във възражението си.Като съм си виновен ще си понеса вината,не съм и мислил "да нося от 9 кладенци вода",просто трябва да си наслагат и знаци.Прибирайки се някой път с другата кола,ще изшия и аз някой ,докато този чудесно очертан плац,не се доначертае по-чудесно :-D
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Неправомерно издаден акт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: