• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
kuger - майстор
nv952 написа:
Случайно някой да знае как се мият шибаните фарове.
Има едно малко условие. Първо трябва да се напълни казанчето :-D , после да се включат фаровете. Чак тогава, ако работи системата ще тръгне миенето.
inspo - майстор
Още колко неща за опела си ще научиш...
Иначе за целта си има опел клуб.
Ето ти и тема с пдф-и на български http://www.opelclub.bg/index.php?showto ... ntry776242
А фаровете се мият от лостчето за чистачките, но трябва да са включени.
profesionalist_wood - майстор
Е как не знае да се мият фаровете без да се напълни казанчето? Ако помпата е HELLA е ясно защо не иска да мият чистачките. Аз се научих първо на камаз-а като първото превозно средство :cool:
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
nv952 написа:
Шест страници тема и си се включи чак след като купих колата
Не си я купил ти, приятелю, а вашите. Чии са парите, да припомним? Не че нещо, но на мое дете не знам дали някога бих му купил кола. Като иска - да работи и да си купува. Такива неща наготово водят после до никакво уважение към парите и респект към труда. И това, което ти се дава на готово, често не го оценяваш и пазиш.
Ами то си е до човека, приятелю. До човека, който си възпитал, не до човека, който купува. Интересно ми е, дали ако имаш възможност, ще държиш детето си по квартири до края на живота си, макар да имаш възможност да му вземеш жилище ... щото нали, можело да не оценява парите.
В същото време, то може и за един шоколад да не е благодарно :wink:

Извинявай, просто някои заучени фрази ми звучат много елементарно... и на теб биха звучали така, ако погледнеш отстрани.
Имам приятел, който имаше две дъщери. И все тръбеше наляво и надясно, че му било лесно - че нямал ангажимент към тях и родителите на бъдещите зетьове трябвало да мислят за апартаменти, той - не. Роди му се трето дете, момче ... И като му казах, че "Искам да те видя сега, дали ще купиш апартамент на синковеца, а на щерките ще обясниш, че те са ти по-малко деца, отколкото той", започна да мънка... :wink:
Kirilpm - специалист
hidrazin написа:
Kirilpm написа:
...Но не знам ти колко си в час,щом не си наясно колко струват десетина катализатора и се чудиш на хората за какво са им.....като се беше наел да сменяш разпръсквачите на дюзите на колегата....
Ама ти наистина си тълкуваш нещата както ти изнася?
На кого съм тръгнал да сменям разпръсквачите бре? Я прочети какво съм писал - за моите става дума.
И относно цените на катализаторите, какво има в тях и как са устроени ще те замоля да не ми обясняваш.
С колегата kuger се знаем отдавана и въпроса за какво са му катализаторите беше по-скоро риторичен.
А тук във форума си използваме и емотикони. Я погледни дали не съм сложил някой след питането ми към kuger. :lol:
Тръгнал да ми обяснява какво има в един катализатор. Ужас ужасна! :?
:partyman:
Аз нямам желание повече да се,разпавям с теб,чел съм някои от мненията ти във форума,предполагам си специалист в областта на електротехниката,но тук пишеш абсолютни глупости,силно държиш на тях и когато някои се опита да ти обясни по човешки начин,без да си придава важности като твоите,се държиш като ощипан.Аз катализатора съм ти обяснил след,като не хареса общото обяснение че е филтър за твърди частици демек преди него много сажди след него малко сажди,сега след като няма за какво да се заядеш или да ме препиташ реши да се направиш на потресен от това че ти обяснявам нещо,за което си питал.А това че катализатора се задънвал когато колата не е у ред иди го разправяй на някои приятел като седнете на по чашка иначе излиза,че всички коли с катализатори не са у ред и ако си поддържаме колите като твоята,ще слагаме разпръсквачи "БОШ" по 18лв и ще караме вечно,за по-новите коли мисля че по-нагоре ти споменах че няма нужда да се излагаш и да се изказваш меко казано неподготвен,като не ти харесат вземи си форд 1,8D,без гаден катализатор,гадна турбина и скъпи дюзи и зимата го пускай от връх Мусала да запали.Дано поне информацията послужи на някои във форума,който не е тук само,за да се прави на палячо и да си търси кавги от махленски тип.
hidrazin - майстор
Kirilpm написа:
... това че катализатора се задънвал когато колата не е у ред иди го разправяй на някои приятел като седнете на по чашка ....
Ми сега остава да ни обясниш какво става с един катализатор (не филтър за димни частици) когато колата "гори" масло, турбото се е "разхлопало" и лее масло в изпускателните колектори...
Наистина ще ми е много интересно да разбера какво мислиш по въпроса.
Явно си голям специалист в тази област. :lol:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Ми сега остава да ни обясниш какво става с един катализатор (не филтър за димни частици) когато колата "гори" масло, турбото се е "разхлопало" и лее масло в изпускателните колектори...
Абе не беше ли основната роля на катализатора е да неутрализира поне една част от отровните газове, които са резултат на горенето в ДВГ? Същият при неправилно работещ двигател не се ли задръстваше буквално със сажди, от което активната му повърхнина ставаше никаква и ефективността рязко спадаше?
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
Същият при неправилно работещ двигател не се ли задръстваше буквално със сажди, от което активната му повърхнина ставаше никаква и ефективността рязко спадаше?
Това го обясни на "специалиста" ни по катализатори Kirilpm.
Kirilpm - специалист
Ами това същото го обясних на предната страница.А катализатора като всеки друг филтър си има живот,макар и значително по-дълъг от на останалите филтри в колата и той се запушва дори без никакви повреди по колата в някои държави даже и ги сменят като се запушат,защото номера с права тръба или резонатор не върви.Единствено в България караме 20+ годишни коли и нищо не им се разваля,а новите коли са гадни и дефектират и са скъпи за ремонт и не на последно място гроздето е кисело :wink:
ESPACE - майстор
Kirilpm написа:
А катализатора като всеки друг филтър
Катализатора няма нищо общо с никой друг филтър, защото не е филтър. В него се извършват окислителни химически реакции, а не механична очистка на газовете.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: