• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 24
Всички имаме коли, нали ?
toolegittoquit - майстор
ivanovbg написа:
Ми като вместо да гледаш - философстваш, какво да се очаква :wink:
Имаш ли нещо по същество да кажеш? В документацията пише да се свърже датчика за налягане ЗАДЪЛЖИТЕЛНО към атмосфера от едната страна, от другата - газова фаза. Пробвах да го вържа към колектора, никаква разлика.
The ‘Vacuum” ferrule must be connected with the atmospheric air.
The installation and connection of pressure sensor MAP SENSOR
Connect the connection conduit marked “Pressure” with the connection conduit
installed in the filter of the gaseous phase using a rubber pressure conduit. The ‘Vacuum”
ferrule must be connected with the atmospheric air. However, it is necessary to mount
a rubber conduit with a length of around 5cm on the “Vacuum” ferrule. That conduit must be
directed downwards.
toolegittoquit - майстор
ivanovbg написа:
Аз казах. Хау!
То не би трябвало да има огромно значение от къде ще се вземе налягане от смукателният колектор. Не ми отговори на въпроса за документацията. Не ме карай да се връщам 4-5 страници назад, където твърдеше, че газовото нямало настройки за фуллгруп, после се поправи за секвенциално, то после какво излезе. Питам като човек.
И като човек пак ще те попитам - Защо да го свържа по тоя начин, след като по документация би трябвало да е вързано иначе?
За налягането сензора не ми е с 2 щуцера и не е предвидено от едната му страна да свързвам маркучета. За това и питам. От едната страна има щуцер където е за газова фаза, от другата просто стърчи директно 3см маркученце отрязано и това е.
dyaneff - майстор
Краси, аз се отказах да пиша. Човека не възприема.
toolegittoquit - майстор
dyaneff написа:
Какво имам да възприемам? В последните 10 мнения Иванов се опитва да ми обясни колко съм тъп, а той колко е умен. Не виждам нещо работещо като решение. Темата я създадох, за да се посъветвам с хора, които разбират, имали са сблъсък с газови инжекциони или конкретно с тая марка. Налага се да задавам въпроси и да обяснявам какво пише в упътването на газовата уредба и се дават съвети от общ характер. Никой не ми обяснява защо трябва да вържа датчика за налягането към входящият колектор, щом няма щуцер да му вържа маркуче, директно стърчи едно маркученце малко и това е. Не е предназначено за това и няма как да го направя.
ivanovbg - майстор
dyaneff написа:
Така е Дияне.Ако иска да дойде при теб или мен да почиракува един месец и да се научи на занаят :-D
toolegittoquit - майстор
ivanovbg написа:
Така е Дияне.Ако иска да дойде при теб или мен да почиракува един месец и да се научи на занаят
Ти ли ще ме учиш на занаят, като те поправях във формули по електротехника, която съм учил 9-ти клас в техникума? Тоя, дето слага кондензатори в контакта? Яяяя! Високо самочувствие, а покритие? :x До сега си търпях, но я вземи се позапри с това фамилиарничене, не ме знаеш кой съм първо и какво правя. В тая тема реших да поискам съвет, за да не си блъскам главата с очевидни неща. Да видя и как изглежда примерна графика и опциите за настройка. С това не се занимавам, има компютър и ми трябва нещо да взема за референция.
Искам аз да благодаря искрено на Gadnyara :)
dyaneff - майстор
Тинки, не са не знаеш нищо за LPG, но имаш наглостта да се караш с хората които искат да ти помогнат. Относно Иванов, си на светлинни години от неговите знания. Иванов е един от най-добрите дигностици в България.
toolegittoquit - майстор
dyaneff написа:
Иванов е един от най-добрите дигностици в България.
Иванов слагаше кондензатори в контакта, за да спестява от сметката за ток. А аз действително не знам много за LPG, особено предвид факта, че тук настройките не са 2 кранчета, а компютър и при условие, че никой не иска да ми го настрои питам и се мъча сам да направя нещо.
Аз нямам наглостта да се карам с хората. Забелязваш ли фамилиарниченето на Иванов? Аз като отговарям на някой по темите така ли правя? "Вижте ме колко съм велик", "Ще слушаш какво ти казва УЧИТЕЛЯ", "ще изпълняваш и няма да мислиш", "нямам намерение да ти обяснявам". Ми като е така, за какво пишеш тогава? Кирилов пък освен да лее жлъч, друго не каза. Именно защото НЕ разбирам, питам и имам желание да се обясни малко. Не само за мен, а и за други, които утре ще прочетат темата и ще видят 10 страници караници, вместо полезни съвети.
Знаеш ли на кого какъв чирак ще му дам, па да съм ходил да му се помоля да ми го бил направил? Алоо, кой си ти, че ще ти се моля?
ivanovbg - майстор
Кондензаторите имаха наистина ефект докато не ми смениха електромера.

Колкото до настройката на газовото ти. Ако слушаш и изпълняваш без да мислиш нещата ще се получат, като ти ползваш безплатно чуждите знания.
С въпросите и интереса да се образоваш в тази сфера нещата отиват към вариант обучение и там вече е платено. Образованието в България е безплатно до средното, но нагоре...

И Тинки, да не съм голословен,ето една от темите в която човека без да разбира от електроника и отопление, само с изпълнение и без излишни въпроси получи желаното viewtopic.php?f=41&t=50124&p=681237#p681237

:partyman:
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 24

Тема "Газово DTGas 704S - малко помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: