• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 60
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
stoianov_n написа:
p.v.x написа:
Тука има някаква завера...Никой не предложи Мерцедес.Само аз ли съм се прекарал. :-D
Майсторите мразим мерцедеси......щото не се развалят... :-"
Имам един клиент, който навремето караше Honda FR-V. Та той викаше: "Мерцедес ли? Нямам приятел, който да има Мерцедес и да не съм ходил да го дърпам до сервиз" :lol:
Той сега кара CX-7 де. Но втора ръка не е помирисвал от 100 години.
Аз все си мисля, че с оглед възрастта (без намек за обида) му трябва кола, в която да може да се качва лесно. Т.е. по-височка.
Мазда точно в посочените години имат зверски проблеми с ръждата. Да имаш едно наум.
И не мисли, че като избереш най-супер-дупер-здравата и хвалената отвсякъде кола, няма да те остави на пътя на втората седмица.
Ванът си е автобус. Не зная карал ли си такова, но ако не си, да си хаберлия.

П.С. Някой пак е трил мнения. Жалки сте (или си, все тая).
infomar
Chefo77 написа:
stoianov_n написа:
p.v.x написа:
Тука има някаква завера...Никой не предложи Мерцедес.Само аз ли съм се прекарал. :-D
Майсторите мразим мерцедеси......щото не се развалят... :-"
Имам един клиент, който навремето караше Honda FR-V. Та той викаше: "Мерцедес ли? Нямам приятел, който да има Мерцедес и да не съм ходил да го дърпам до сервиз" :lol:
Той сега кара CX-7 де. Но втора ръка не е помирисвал от 100 години.
Аз все си мисля, че с оглед възрастта (без намек за обида) му трябва кола, в която да може да се качва лесно. Т.е. по-височка.
Мазда точно в посочените години имат зверски проблеми с ръждата. Да имаш едно наум.
И не мисли, че като избереш най-супер-дупер-здравата и хвалената отвсякъде кола, няма да те остави на пътя на втората седмица.
Ванът си е автобус. Не зная карал ли си такова, но ако не си, да си хаберлия. П.С. Някой пак е трил мнения. Жалки сте (или си, все тая).
Винаги съм считал, че колата е средство за предвижване и никога не съм ламтял за скъпа и престижна т.в. "важна" кола която да показва благосъстояние. Разбира се винаги са ми харесвали скъпите и мощни коли, но всеки се простира спрямо възможностите и желанието си.
Карал/имал съм последните 6 години кемпер - имам представа от удобството на голямата и висока кола - кеф цена няма казват някой :wink:
Прав си обаче, че ми трябва по-широчка кола, щото тази малка Фиеста 1.3 много ми омръзна с теснотията и, въпреки, че функционално е идеална.... и безаварийна. :partyman:

п.с.
Когато казвам ВАН - имам в предвид минивановете с дължина в долната граница на големината или около 4.20 м. което практически е колкото нормална кола от среден клас.
А бе колите ще са като жените - гледаш я хубава, сочна, добра...... и току виж ти изиграе някой номер :?
Не виждам трити мнения, но и не съм се заглеждал.....
kartechar - специалист
Считал си, че колата е средство за придвижване, защото си карал стар и безпроблемен автомобил. Всичко произведено след 2000 г. ще те накара коренно да промениш мнението си. Тогава ще установиш, че автомобилът може да бъде и идеалното средство за късане на нерви и джобове, както и да създава зависимости, но не той от тебе, а ти от него да зависиш и то по-точно от благоволението на някой китаец, изработил електрониката!
stoianov_n - специалист
infomar написа:
А бе колите ще са като жените - гледаш я хубава, сочна, добра...... и току виж ти изиграе някой номер :?
Да, ама една добре поддържана кола никога няма да те остави, а една жена колкото и да я "поддържаш" винаги може.... :wink:
kartechar написа:
.. Всичко произведено след 2000 г. ще те накара коренно да промениш мнението си. Тогава ще установиш, че автомобилът може да бъде и идеалното средство за късане на нерви и джобове, както и да създава зависимости, но не той от тебе, а ти от него да зависиш и то по-точно от благоволението на някой китаец, изработил електрониката!
Много точно казано. =D> =D> :prayer: :prayer:
:partyman:
velas - специалист
Нова Дачия Сандеро на изплащане с висока остатъчна стойност.
Само за сравнение, на приятел вноската му е 150лв с 6000лв първоначално. Колата е с най-високото оборудване и с газово. Разход за гориво - смешен, разход за консумативи - смешни... За по-базов модел ще ти излезе и по-евтино.
Като ти свърши лизинга, благодарение на високата остатъчна стойност връщаш колата, вземаш следващия модел и си продължаваш с лизинга... На същия приятел му оферираха лизинг с вноска от 120лв и замяна на автомобила, също за такъв с най-високо оборудване.

П.П. Отиди в Софийските Рено...нямат нищо общо с останалата страна. И ги мини всичките за оферти. И им кажи, че вземаш и други оферти...намалят, намалят, намалят цената... ;)
AAsat - специалист
На жена ми във фирмата взеха 3 броя Сантеро - едната е редовно в сервиз. Другите две не са. Не искам да кажа нищо лошо нито за марката нито за модела - такъв им е късмета.
iavor - специалист
p.v.x написа:
"Тука има някаква завера...Никой не предложи Мерцедес.Само аз ли съм се прекарал. :-D"

Няма никаква завера,Мерцедес си е Мерцедес или поне тези до 2000 година.
Мерцедес 200 Е е моята пенсионерска кола.Като я взех беше на 12г а сега е на 20 и не мисля да я сменям.За 8 г.съм изминал 130 000 км.и за тези км.освен масла,филтри,накладки и гуми съм сменил един шарнирен болт,два пъти предни биалетки,гумено каре на кардана и ключ за светлини и мигачи. Не тропа,не хлопа,няма гнило,не ме е оставяла никъде и не са ме дърпали до сервиз.Карам на газ и 100 км са ми 9-10 лв.
Само за сравнение : жена ми е със Субару легаси 2.5,2002 г.,но като ще пътуваме някъде, тръгваме с моята.Ако няма сняг и лед разбира се :) Нейната е 6 г. по-нова,но поне 6 пъти и разходите са по-големи.
infomar
За сега се спрях с 80% вероятност, колата да бъде бензинов миниван (100-130 кс) с газова уредба. Влязах в малките яриси, ами теснотия.... Всичко което е под 4 метра ми стои тясно.
След като газовата уредба влиза в цената, това е един плюс, въпреки малкото очаквани километри. А щом разхода не е с висока цена... то и може повече да се кара.
Спрях се на миниван, защото като пенсионери хора, ще имаме време да походим малко из страната ... апетита идва с яденето. Големината им не е чувствително много по-голяма от средният клас, а дори да няма газова уредба, разхода не е чак толкова голям. По-просторни са, лесно се влиза и слиза...
При високите коне ще има по-висок данък, но 200 лв. не са чак толкова много и ще го преживея някак си.

Моля за мнения по показаните реални модели. Някой коли са със сменени ремъци, филтри, застраховки, винетки... и др.

Не съм поставил Мазда 5, защото не съм намерил оферти от частни лица в моят ценови диапазон....

Ford C-MAX 1.6i MT (100 Hp) Нови предни гуми. Закупен от Мото Пфое и обслужван там.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=d7tdzc

Renault Grand scenic 1.6 i 16V (115 Hp) +газ !!! 4 нови летни гуми + 4 нови зимни гуми: сменени консумативи-масло, филтри, ролки,адренажни и др. ремъци, газов инжекцион
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=d7aevy

Toyota Corolla verso (ако намали цената) +газ Газов инжекцион нов монтиран 2015год . два комплекта Гуми - зимни на половин сезон
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=d8aze8
или
Нов гаранционен газов инжекцион. Лети джанти, теглич, Нова аларма и дневни светлини. Мотор с верига. Нови гуми. Сменено масло и филтри. Нови накладки отпред и отзад.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=d4x9ub

Opel Zafira 1.6 iеко М 95 к.с.

http://www.alo.bg/3540885

Honda FR-V FR-V/Edix 1.7 i 16V (125 Hp) + газ нови зимни и летни гуми.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=d8a735
p.v.x - майстор
infomar написа:
За сега се спрях с 80% вероятност, колата да бъде бензинов миниван (100-130 кс)
Да предложа за останалите 20% , още един модел.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=d8byq0

Предлагам модела..не конкретната кола. :rock:

За горните модели , гласувам за Тойота , като марка кола. :partyman:
walko - специалист
Още един глас за Тойотата!
Това е най-продавата в света марка. И има защо да е така.
Аз карам Хонда. Но бих я сменил за Тойта.
п.п. Добрият Форд е продадения Форд!
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 60

Тема "Избор на "пенсионерска" кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: