• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
nikolovvd - майстор
Те и сигналите със светлините не са ти ясни!
Присветкане с дълги веднъж е предупреждение за КАТ, а като присветнеш два пъти на катаджиите - означава, че си техен човек, т.е. колега, за да не те спират.
kr1100 - майстор
simplex написа:
Ама истината е, че това че примерно ми е изгоряла крушката за задна по никакъв начин не оправдава факта, че някой не вижда движеща се кола и не внимава. Той също е виновен в известна степен. Не може да се прехвърля вината само на този отсреща.
Плямпало :
1.прочети си правиника за движение отново и по-специално за маневра на заден ход.
Нека се блъсне 1 в теб като даваш заден ход , а пък върви се обяснявай на КАТ аджията кой бил виновен според те.
2. Смени си датчика на скоростната кутия на кочината / коч1ина е защото не я поддържаш в ред и ще я сполети съдбата на предните 2/ и ще имаш светлини при заден ход.
nikolovvd - майстор
simplex написа:
Мисля, че горе съм публикувал цитат от другаде.
Тва дет си публикувал не се учи на шафьорския курс в България и на никой не му дреме какво публикуваш, а който ще бега в Русия да си го намери и да си го чете.
Ти ако искаш святкай, мигай, размахвай туби и ключове, у нас никой няма да ти спре, ако щеш и гол да се съблечеш.
nikolovvd - майстор
И да спра полза никаква. Освен крик и патерица други инструменти нямам.
Но имам телефон, на който като се обадя до половин час идват, без значение дали съм в Германия или в Тополовград, дали е Лято или Зима. Ако проблема може да се оправи за ден ме водят в хотел за тяхна сметка, а ако е по-тежък ми дават друга кола, с която да продължа пътуването си.
Не може да плащаш 100 лв. само за ГО и да искаш всичко да ти е на ред. Плащам толкова колкото е необходимо, за да съм спокоен на пътя и да не стоя и мигам с аварийните на пътя докато чакам някой да спре да ме оправи или ограби. През първите 3 години, след като купих колата съм плащал по един Пасат като твоя във вид на застраховки.
Въобще ако знаеш колко си далеч от истината ще се скриеш!
nikolovvd - майстор
Я се огледай малко! Всеки който работи може да си купи нова кола. На лизинг излиза между 400 и 600 лв. месечна вноска. Ама няма да има кой да хленчи тогава и ще трябва да работиш здраво.
nikolovvd - майстор
В форума има хора, които не са на заплата, но месечния им доход не пада под 2-3 хил., но за разлика от теб не се оплакват, а работят.
Ще ти припомня последният ти проблем с челното стъкло. Правиш ли сметка колко време загуби да пишеш тук и да обикаляш в търсене на стъкло II-ра употреба, въпреки че всички ти писаха, че полза от това няма и само ще се набуташ и то двойно. За това време някой изкараха пари за 2 стъкла, а ти се оплаквай, че ти е скъпо. Кой знае колко от клиентите ти се оплакват, че им взимаш скъпо, а тук пишеш, че не искали да ти плащат.
Е не може да сваляш по няколко кожи от клиентите си, а да искаш на теб всичко да ти е без пари.
И за да ти е още по-мъчно, ще ти кажа, че колата я изплащах точно в кризата 2008-2013 година, когато нямаше работа и безработицата беше рекордна за страната.
Когато човек има желание и е мобилизиран винаги успява, а ако седне да се вайка и да вика неволята знаем какво се случва.
DMN - майстор
Ето една ситуация, в която светлините са си в голяма полза през деня. Попаднах на това местенце карайки колело извън града и нарочно се спрях да снимам тук - срещу слънцето и автомобил идващ срещу мен с включени фарове:
Прикачен файл:
01.jpg
01.jpg (54.39 KиБ) Видяна 987 пъти
А колко от вас видяха, че тук има още един автомобил? - с тъмен цвят и без светлини.
Прикачен файл:
02.jpg
02.jpg (31.31 KиБ) Видяна 987 пъти
Въпросният автомобил се движеше в моята посока, така че е възможно да е имал светлини отпред и в случая това не е опасно, тъй като застигането става доста по-бавно. Но какво става в същата ситуация, ако аз си карам с 90км/ч с колата и срещу мен в моето платно изскочат едновременно слънцето и подобен тъмен(в сянка) без светлини, изпреварващ автомобил движещ се със 100 и повече км/ч, щото при изпреварване всеки натиска газта? Няма ли да го видя доста по-късно, ако е без светлини, както е в случая?
koveslav - майстор
DMN написа:
....А колко от вас видяха, че тук има още един автомобил? - с тъмен цвят и без светлини....
Аз само ще кажа ДОБРО УТРО на всички противници на ползването на светлините .Време е да се събудят и да осъзнаят,че не поемат само собствен риск,а са опасни и за околните.
kr1100 - майстор
nikolovvd написа:
Я се огледай малко! Всеки който работи може да си купи нова кола. На лизинг излиза между 400 и 600 лв. месечна вноска.
Аз пък не искам нова кочина - факт!! Кочини са защото всичко е пресметнато за разпад до края на лизинга или малко след него.Вс е от рециклирани материали. При лизингов автомобил обслужване само в фимен сервиз с надути х 2 пъти цени и на труд и на части. При авария части няма -чакаш доставка - елее пък да имаш късмет да е малко преди Коледа :-D Минал съм по пътя.
Аз съм за светлини пред дена. Има закон - спазвайте го - ако не 20 левка от КАТ
gogo7777 - майстор
Аварийните светлини се използват и при аварийно или рязко намаляване на скоростта, както и за "благодаря". В Чехия ежедневно го виждам по магистралите. Присветването с фарове тук не означава "има ченгета", а "включи си светлините" или "заслепяваш ме". Тинки е допълнил другите разновидности....
Чудя се на педантичния начин на спорене у някои съфорумници. :cool: Тинки разбий ги. Техните коли не могат да спрат за 2-3 метра, а за колкото им е казал Гугъл и физиката /ти също си от техния отбор де, амаааа.../. Даже Пасатко ще бие рекорда на Гугъл и кинетиката :lol:

Обаче ей това ме кара да те клъвна:
Добре, къде по-точно съм писал, че съм еб*хти и бияча и излизам да се бия с всеки и троша кокали всеки ден за разнообразие?
....беше писал преди по повод комшийски филми:
защото знае, че съм леко ексцентричен, много сприхав и изключително ненормален.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "За Задължителното целогодишно шофиране с къси светлини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: