Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

nikolovvd - майстор
Те такива специалисти като тебе като тръгнат от Бургас за Пампорово с летните гуми обикновено свършват в канавките. Само дето по оня път няма канавки! От дясно е скала, от ляво пропаст, а понякога обратно.
Нали ви гледаме сеира по телевизията всяка година около Обзор.
А като те спрат в началото на Шипченския проход с летните галоши в снега и бам 50 кинта.
Ако пък направиш катастрофа в снега с летните бакелитки и ти заведат часно дело може на някой нова кола да купиш.
Такива като тебе са много смели докато адреналина им се процеди от гащите, а като се осерат започват да дирят връзки някой да ги оправи.
vlax - майстор
важи ли и за пешеходците

Изображение
nikolovvd - майстор
Не се занимавай с него. Той е млад и не е виждал как дъжда замръзва като падне на земята.
Като студент 3-ти курс във Варна се случи точно това на Йорданов срещу Иванов ден. До 9 часа сутринтта нямаше кьорав автобус по улиците. На първата лекция бяхме 6 човека с лектора!
Някой си мислят, че като няма сняг при тях, то и в цяла България е така. Да, ама не!
През 2002 г. в Ямбол до 6-ти Май в ценсъра имаше една купчина от 2 метра сняг, а два месеца по-рано бе над 10 метра. През Зимата на 1980-1981 г. във Шумен снега беше 2 метра.
Ама какво да обяснявам. Те по телевизията предупреждават седмица предварително, че ес очакват големи снеговалежи и бури и пак се намират откачалки да тръгнат на път с летните галоши.
Последна промяна от nikolovvd на пет окт 14, 2016 3:59 pm, променено общо 1 път.
nikolovvd - майстор
Ти и на 2 см ще се пребиеш, че и други може да отнесеш.
Точно при 4-5 см. сняг стават най-големите пързалки, защото всеки се прави на голям шофер, а пътното не чистят, защото чакат да натрупа повечко. И като се отъпче при -5 градуса става перфектна пързалка.
zmiori - специалист
И на джипа и на булята на клио-то вече са със зимните гуминетки от вчера. От около 15-тина години колите ми са с по два комплекта гуми.
Преди 3-4 зими един момък с летни галошки се "подпря" на Деу-то ми и стана една 100 кинта за ПТП
застрахователя ми го осъди за 275 щети и 360 лв. адвокатски хонорар без ГО още 400 лв. След 4-5 месеца се срещнахме и ми се оплака коментара му бе : ако си бях купил зимни гуми и направил ГО щеше да ми стъпи по евино от колкото сега.
Та карайте си бутата по галоши.
Chefo77 - майстор
kozl написа:
Защо да не могат да ни задължат :? Аз мисля, че могат и че е по контролируемо по дата. При сняг и лед ми изглежда като несериозно за контрол, пък и за изпълнение.
Те МОГАТ, но не трябва. Затова писах - по този начин елиминират задължението при подчертано плюсови температури да си съсипваш зимните гуми. Ако го приемат по този начин де. Те нашите нали са кухи кратуни, като нищо ще копират челния опит на някоя от силно северните страни - за 2 дни сняг в годината (Варна, Бургас), да трябва 6 месеца да си обут с гуми за тежък сняг.
Какво се заблуждаваме, половината от ушевите не знаят как изглежда картинката за сняг и кал ...
vlax - майстор
Chefo77 написа:
... Затова писах - по този начин елиминират задължението при подчертано плюсови температури да си съсипваш зимните гуми................
Не се притеснявай,ако си купиш нови зимни гуми ще остареят/втърдят/ преди да си изтъркал протектора.Според теб колко е живота/сезона/ на едни чисто нови зимни гуми?
Chefo77 - майстор
Изобщо не става дума за това дали ще остареят преди да съм изтъркал протектора. Става дума за това, че шофирането в топло време предизвиква преждевременно стареене на каучука и загуба на качества далеч преди нормалното. Докато минусовите температури не променят качествата на летните гуми за следващ сезон, то шофирането на зимни гуми лятото ги съсипва и те нямат нищо общо на следващата зима.
Ако трябва да влизаме в конкретика, чисто нови са първия сезон, на следващия вече са използвани :-D :)
Иначе 4 до 5 сезона се използват съвсем нормално.
iliya_i - майстор
Chefo77 написа:
Иначе 4 до 5 сезона се използват съвсем нормално.
Да, особено по морето няма смисъл от зимни гуми повече от 3-4 месеца. В планинските райони е доста по-различно.
kr1100 - майстор
nikolovvd написа:
Те такива специалисти като тебе като тръгнат от Бургас за Пампорово с летните гуми обикновено свършват в канавките.
Алоо ти добре ли си ?? Тинки и Пампорово? Ама там скъпо бре. :? И Тинки да плаща за хотел - да им пълни гушите .Е няма как да стане. Още повече пък да си купи карта за влек/лифт -.

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: