Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

DundyTheCroc - майстор
Тинки, гледайки таблицата и линковете по-горе промени ли си мнението за крехките ал. джанти зимата?
Kirilpm. - специалист
Ако ръцете ти са на правилното място,а не затъкнати в някое отверстие,процедурата не е никак тежка.
kuger - майстор
simplex написа:
Kirilpm. написа:
Ако ръцете ти са на правилното място,а не затъкнати в някое отверстие,процедурата не е никак тежка.
Алуминий се заварява доста по-бавно и трудно, отколкото се заварява стоманена джанта. Алуминият иска по-специално заваряване. И е още по-трудно да се постигне естетика и да се завари джанта на видимо място, така че да не се вижда след това. Или заварката да не изпъква много.
Аз съм карал джантата на професионалист заварчик. И видях какво мъчение е заваряването на алуминий с аргон и знам как се заваря и обикновено желязо/стомана.
Щото заварчика е от твоята категория, "гъзорък".
ESPACE - майстор
simplex написа:
Алуминий се заварява доста по-бавно и трудно, отколкото се заварява стоманена джанта.
Не си в ред! Кой луд ще заварява стоманена джанта? И въобще какво трябва да се е случило с нея, че да се налага заварка?
Chefo77 - майстор
ESPACE написа:
simplex написа:
Алуминий се заварява доста по-бавно и трудно, отколкото се заварява стоманена джанта.
Не си в ред! Кой луд ще заварява стоманена джанта? И въобще какво трябва да се е случило с нея, че да се налага заварка?
Ще се продава по 10 лева бройката за други търсещи ниската оферта без значение качеството :wink:
DundyTheCroc - майстор
На калпавия драйвър джантата му пречи, как за 15 сезона с алуминиеви джанти зимата един път не съм кривил?
Chefo77 - майстор
Аз веднъж съм кривил един Fondmetal, но лятото - и дупката беше зверска и коварна. Варненци вероятно я помнят - под ВиК, на завоя над Електротехникума. Хвърлих почти нова Turanza заради нея, направо ме заболя сърцето. :-D
gogo7777 - майстор
Абе заваряват се и алуминиеви и железни джанти. От железните се правят саджаци, стойки за чадъри и др. приспособления. :wink:
nikolovvd - майстор
Chefo77 написа:
Аз веднъж съм кривил ...
И аз през далечната 2006 година на връщане от почивка във Варна.
На 15 км преди OMV-Търговище изрязали една дупка 60х60 на 30-40 см от осевата линия. Тъмно, отсреща камион и няма къде да бягаш. Резултата - две криви джанти и една сасипана гума. За щастие джантите бяха от старите та се разминах с изправяне и без заварки.
kozl - майстор
Аз пък като бях оставил две стоманени джанти за изправяне и като да си ги взема и гумаджията кърши рамена и мрънкоти нещо. Ами като напънал да изправя едната от джантите се разцепила :shock: "Ма нямам електрожен и как да я заваря сега."
Аз му казах да не се кооси, а с флекса да я цепи по диагонала и да Фърга, оти некой да не вземе да я подкара.
Да ама имах и други прави джанти с ръжда по борда де уплътняват безкамерните гуми. Стъргаха, лъскаха все издиша от там. И тия ги "подкарах" като резервни, ама с вътрешни гуми. Това на предишната кола. Са на тая всички стоманени джанти са относително нови, обаче на два сезона и вече ръжди се видат :shock: по тех :? Ама и качество :fluch:

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: