• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 40
Всички имаме коли, нали ?
Kirilpm - специалист
hidrazin написа:
Chefo77 написа:
Хидра, да не се пукнеш, че мога да си карам двете коли с една винетка ... :lol: Каква съм гад мръсна, долна, нали...
:? Що бре? Аз такова, поне ми е останало някакво собствено достойнство.
Няма да ставам тинки. На теб ако ти харесва - биттте.
Глей са, то ние сме си такива - тъпанари.
Вместо да гледаме как да си направим бизнеса по-успешен, може да потрошим няколко месеца в безплодни опити как да измамим някого за 100 кинта.
А да ти е хрумвало как ще се развият нещата при ПТП със сериозни щети(да не казвам друго) и установят че винетката ти е невалидна, и нямаш право да се движиш по този път където си направил ПТП ???
Един добър повод застрахователя да си измие ръцете от теб и да те фърли на кучетата.
Ми успех с минетката за двете коли.
Важното е накрая някой да не му се налага да прави минeт..ки на доста хора. :lol:
:partyman:
При по сериозна катастрофа,винтеката заедно с предното стъкло ще е в историята,пък дори да е останала здава,ще е последното нещо което някой ще търси,това е малко като история за сплашване на малките деца.При по сериозна катастрофа се търсят конструктивни изменения по автомобила,спирачки,управление,двигател,грешки допуснати при ремонт и т.н. има си цяла наука автотехническа експертиза,ако на някой му е интересно.Не знам дали се усещаш но започваш точно като тинки,наскоро кълнеше един колега да му изсъхнели дюзите,защото карал с карадена нафта,но клетвите лошо се връщат :lol:
gogo7777 - майстор
Винетките трябва да са САМО за магистралите, както е по Европата. Защо в България се налага винетна такса за второстепенни пътища и калдаръми :)
kartechar - специалист
В милата ни мамковина не трябва да те учудва нищо, свързано с вампирското изпиване на жизнените сокове на народонаселението. Автомобил, прибран в гараж, каква заплаха представлява, че да му се прави гражданска отговорност? Ама трябва - иначе се спира от движение. А сега де?
Andri01 - майстор
Щом стои САМО в гаража,за какво ти е да е"в движение"? Но излезе ли от гаража,даже и за една пресечка,всичко може да стане! За това ти трябва ГО!
iliya_i - майстор
kartechar написа:
В милата ни мамковина не трябва да те учудва нищо, свързано с вампирското изпиване на жизнените сокове на народонаселението. Автомобил, прибран в гараж, каква заплаха представлява, че да му се прави гражданска отговорност? Ама трябва - иначе се спира от движение. А сега де?
Усети противоречието в написаното от теб.
Ако само седи в гараж - значи не е в движение.
Излязъл от гаража, вече е в движение - т. е. трябва ГО, дори и да не е на собствен ход, а да го буташ.
А за да е в движение, трябва поне веднъж годишно да го вадиш от гаража, за да премине ГТП. Ако не минеш, също е спрян от движение.
Ако само ще седи в гаража, без да излиза никога, какво ти пречи това, че е спрян от движение? Тогава даже няма да му плащаш и данък.

Ама все се мислим за тарикати - да не си плащаме задълженията, пък да си ползваме колата.
Ей това е манталитета на българина - за това скоро тази държава няма да стане "като хората"!
kartechar - специалист
Следвайки тази логика, значи колата е в движение само когато не е в състояние на покой. :? А относно напускането на гаража - това може да стане и на платформа, с която да отидеш до пункт за ГТП. И никъде не съм написал, че стои "само" в гараж. Автомобила не го ползвам зимата, защото си карам джипа. Ако приемем, че април месец реша да го подкарам, защо трябва да ходя в КАТ и да представям сключена ГО, за да бъде отново пусната в движение колата? А относно тарикатлъка и манталитета - не приемам квалификацията, че искам да ползвам автомобила без да плащам! Не искам да плащам за времето, през което не го ползвам!
iliya_i - майстор
kartechar написа:
Следвайки тази логика, значи колата е в движение само когато не е в състояние на покой. :?
Да, много точно го каза. Но по някога, дори и спрял автомобил е участник в движението - когато пречи на другите.
kartechar написа:
А относно напускането на гаража - това може да стане и на платформа, с която да отидеш до пункт за ГТП.
Тогава участник в движението не е автомобила а платформата. Тя има ГО.
kartechar написа:
И никъде не съм написал, че стои "само" в гараж. Автомобила не го ползвам зимата, защото си карам джипа. Ако приемем, че април месец реша да го подкарам, защо трябва да ходя в КАТ и да представям сключена ГО, за да бъде отново пусната в движение колата?
Ако си абсолютно сигурен, че няма да го ползваш от ноември до април, какво те притеснява, да го спреш от движение. През това време е абсолютно сигурно, че нищо няма да се случи с джипа и да ти се поиска да караш леката кола :lol:
kartechar написа:
А относно тарикатлъка и манталитета - не приемам квалификацията, че искам да ползвам автомобила без да плащам! Не искам да плащам за времето, през което не го ползвам!
Има две положения - или ползваш и плащаш ГО, или не ползваш, спираш от движение и не плащаш. Няма положение ползвам, ама без да плащам. Избираш едно от първите две.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 40

Тема "Лепене на Винетки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: